tiistai 26. helmikuuta 2013

Pehmeetä...

Myöhäisillan digeily vähillä elementeillä. Ainoastaan kaksi kuvaa, joita käsittelin ensin erikseen ja sitten vielä yhdessä. Tuo ihana kissa on "atk-tukihenkilömme"  Ragdoll. Jos meillä vielä joskus olisi (ei ole) kissa niin rotu olisi tuo.


Edit; Kommenteissa kyseltiin miten tämä on tehty. Lyhyt selostus asiasta:
Alkuperäiset kuvat olivat tällaiset. Naisen kuva napattu joltain free nettisivustolta ja kisun kuvan olen itse näpsässyt Iphonella.
 Ensin rajasin hiirellä taustat pois ja naisen kuvan käänsin peilikuvaksi ja muutin harmaasävyksi.Vähän vielä pehmensin kuvien reunoja.Nämä toimenpiteet tein PhotoDraw-kuvankäsittelyohjelmalla (ikivanha Offise-pakettiin kuulunut ohjelma jostain vuosituhannen alusta, uusia päivityksiä ohjelmasta ei ole). Ihan kaikissa kuvankäsittelyohjelmissa pystyy tuon tekemään. Kun kuvat olin asetellut haluamallani tavalla niin vein sen Picasaan (voi ladata ilmaiseksi netistä) ja siellä rajaus, vinjetti naisen kuvasta napatulla harmaalla (siis tuo taustan väritys),pieni pehmennys koko kuvalle ja kahdet kehykset ja signeeraus. Siinä!
Käytän kuvan irroittamiseen taustasta hiirtä (en lassoa), koska mielestäni saan luonnollisemman lopputuloksen.Toimintona se on taustan värin poistamista. Vähän treeniä ja aikaa vaatii hiiren kanssa häärääminen,mutta onneksi korjaaminen on helppoa, nimittäin huteja kyllä tulee!
Ei muuta kuin kokeilemaan! Niin tykkäisin,että digeilijöitä olisi enemmän ja pääsisi ihailemaan toisten töitä.


sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Helmikuun joulukortit

Aika pitkälle helmikuu ehti kulua ennenkuin viisi joulukorttia tuli valmiiksi. Monenlaista jouluista materiaalia löytyy verstaan kätköistä. Tuo tyttö oli jonain jouluna suursuosikkini ja näköjään kolme kuvaa oli jäänyt käyttämättä. Aloittelin niistä korttien tekemistä jo jokin aika sitten, mutta kaikenlaista kiirettä on ollut olevinaan ja välillä jo hautautuivat muiden materiaalien alle työpöydällä. Jostain osui myös kaksi servetistä leikattua tonttuparia, joihin jo 2-puolinen liimakalvokin oli kiinnitettynä. Näistäkin joskus kauan sitten tuli paljon joulukortteja tehtyä. Nyt kun ainakin Eija ja Manumiina käyttivät servettejä joulukorteissaan, niin minä myös!
Tässä aikaansaannokset:



Tonttukorteissa olen 2-puolisella liimakalvolla kiinnittänyt kuvat valkoiselle kartongille, leikannut ja tarrapaloilla kiinnittänyt taustaan. Näin vähän kolmiuloitteisuutta korttiin.
Maaliskuussa sitten seuraavat joulukortit!

perjantai 22. helmikuuta 2013

torstai 21. helmikuuta 2013

Digikollaasi

En ole mitenkään synkällä tuulella,vaikka mustan värin käyttö voisi sellaisia vaikutteita antaakin. Tulipa mieleen kokeilla mustaa pohjaa ja tehdä vähän niinkuin julistetyylistä digeilyä. Mielenkiintoista, takuuvarmasti tulee lisää!


Täältä voitte kuunnella aiheeseen sopivaa musiikkia.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Kameralla näpsittyä

Melkein joka päivä tulee näpsittyä kuvia linnuista ruokintapaikalla. Talitiaiset ja sinitiaiset ahkerammin talipallojen ympärillä hyörivät, mutta joukkoon on liittynyt myös käpytikka ja mustarastas. Molemmat hyvin arkoja yksilöitä, jotka pienimmästäkin liikkeestä pyrähtävät pois. Mutta kun itsekkin ahkerasti ja sinnikäästi kameran läpi maailmaa katselen niin joskus harvoin tuloksena on kuva, johon on tyytyväinen. Panasonic Lumix-kamerassani on toiminto "lasin läpi". Näissäkin kuvissa kohde ja kuvaaja ovat eri puolilla ikkunaa ja pakko sanoa ettei ikkuna ole aivan puhdas, joskus syksyllä pesty. Mutta Lumix ei siitä välitä!



Atc-tuplavaihdon kakkosvaiheen kortit

Tänään tulivat Sailan järjestämän atc-tuplavaihdon kakkosvaiheen kortit. Lähetin kissa-aiheiset kuvat. Sirkkis oli ne saanut ja tehnyt niistä tosi mieluisat kortit.

Vasemmalla "Aamupalaa pikkuiselle" ja oikealla "Niin pehmeä"
Kiitos Sirkkis!

maanantai 18. helmikuuta 2013

Leila-mumman haaste #7

Leila-mumman haasteessa vaihtoehtoina on joko stanssit tai leimat. Valitsin stanssit.
Sukulaistyttö Amanda viettää tulevana perjantaina 5-vuotissynttäreitä ja hänelle tämä kortti.
Tekstit olen tehnyt ja tulostanut tietokoneella, eivät siis ole leimoja.

Voi olla,että tulee vielä tehtyä toinenkin kortti haasteeseen. Käytän siinä sitten leimoja.

Tuplavaihdon kakkosvaiheen kortit

Sailan järjestämän atc-tuplavaihdon kakkosvaiheeseen sain Enkulin lähettämät kuvat. Hän on tänään saanut kortit, joten julkaisen ne täällä omassakin blogissa.

Näistä kuvista lähdin liikkeelle


Tällaiset olivat valmiit atc:t


Tällasta postia tänään...

Ei ole viikkoakaan aikaa kun Sailan blogissa oli Itellan runtelema lähetys ja kommentoin siihen,että harvoin on meidän postiloodassa sellaista nähnyt. No nyt on!!!
Pohjoisen suunnasta, Iistä oli kuori laitettu matkaan, sisältäen kaksi muoviin pakattua askartelulehteä kylkiäisleimasimineen.


Ihme kyllä sisältö oli aivan vaurioitumaton. Postilaatikkoon lähetys tuli Itellan omassa lähetyskuoressa ilman sen kummosempia selittelyjä. Onneksi ei ollut mitään pikkutilpehööriä, ne olisivat varmasti jääneet matkalle.
Luottamuksen määrä Itellaa kohtaan ei kyllä lisääntynyt :(

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Digi digi...

Laiskottelun lomassa kehkeytyi tällainen digikollaasi. Vähän takkuista oli ja vaikea päättää milloin on valmis. Vaikkei helposti uskoisi niin parisen tuntia sai tuonkin tekemisessä aikaa kulumaan! Oli taas vähän synkemmän digeilyn vuoro, vaikkei mieliala synkkä olekkaan. Ajatuksen virta on niin arvaamaton, ei tiedä mitä syntyy kun löytyy joku kuva mistä aloittaa. Tässä se alku oli juna, jonka savupilvi näytti niin komealta. Kymmenkunta erillistä elementtiä työhön sovittelin.

Juna näyttää kulkevan kiskojen välissä eikä kiskoilla,mutta ei olla huomaavinaankaan :) Olisi ollut korjaaminen niin ison työn takana,että annoin olla näin.

torstai 14. helmikuuta 2013

Kortiston haaste #17

Kortiston haasteen aihe on "Ny mummoillaan". Digeilin ensin kellotauluun mummon kuvan ja vähän muuta tehostetta. Korttipohjaan leimasin mustalla värillä tuon perhossysteemin ja väritin koko pohjan chalkeilla.Tulostin digeilyn, leikkasin ja liimasin taustalle ja lapsukaisten selkään liimasin kalvolle tulostetut perhosensiivet. Vielä alareunaan leimakoukero ja muutama lasikupla koristeeksi. Siinähän se minun mummoiluni!


Korttia tehdessäni päässäni soi sinnikkäästi Suvi Teräsniskan Hei mummo

Hyvää Ystävänpäivää!



Lämpimät kiitokset ihanista korteista, joita olen saanut!


keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Nauhataivaan DT helmikuu

Nauhataivaan D-tiimiläiset saivat valita itse materiaaleja helmikuun akarteluihin ja oma pakettini oli tällainen:




Ensimmäiseksi tuunasin kauniin Pekingistä ostamani rasian, jonka sisältönä olleet kukkateet on nautiskeltu. Laatikko oli sellaisenaankin kaunis ja sisäosan jätin alkuperäiseen asuunsa. Päältä päin rasia sai uuden ilmeen:





 Seuraava projekti oli taulu kooltaan A4. Pitsien lisäksi innostusta aiheeseen lisäsi Cardmaking & Papergraft-lehden mukana olleet ompeluaiheiset leimasimet.




 Seuraavaksi telinekortti vauvaonnitteluihin, jotta nutturiipus pääsi käyttöön. Etuosan pitsi on  leveän pitsin reunaa.



 Vielä oli jäljellä valkoinen rypytetty nauha ja sillä päätin tuunata kodinhoitohuoneen pöytälampun pitsisen varjostimen. Sen selkeään olemukseen olin jo vähän kyllästynyt ja nyt siitä tuli aika romanttinen kun käytin vielä lisäksi tammikuussa tulleesta tervetuliaislahjapakkauksesta osan kukkasista ja kaikki hopeanväriset lehdet.





Todella paljon nautin taas näiden tekemisestä kun käytössä oli ihania materiaaleja.
Täällä voit ihastella koko tiimin taidokkaita töitä ja täällä Nauhataivaan upeaan ja monipuoliseen materiaalitarjontaan. Maaliskuussa taas palataan asiaan.



sunnuntai 10. helmikuuta 2013

ATC-tuplavaihto

Saila järjesti ja emännöi atc-tuplavaihtoa ja siihen tietenkin halusin ehdottomasti mukaan.
Ykkösvaiheen kortit sain perjantaina


Vasemman puoleinen "Original Texas Jewboy" on Vikkeltä ja oikeanpuoleinen "Shan-shu" on Ullalta.

Lämpimät kiitokset kummallekin mieleisistä korteista!

Ja tässä itse tekemäni vaihtokortit. En tiedä ovatko jo perillä  saajillaan, mutta laitan kuitenkin jo tähän samaan postaukseen, kun osallistujia oli paljon niin en ilmeisesti tule paljastaneeksi mitään ennen aikojani.

Vasemmalla ja keskellä olevat vaihtokorteiksi ja oikealla oleva kiitoskortiksi Sailalle järjestelyistä.
Kakkosvaiheen kuvat olivat mieleiset ja niistä nyt sitten pitäsi kaksi atc-korttia värkkäillä! palataan niihin sitten kun ovat perillä...

Sailalle vielä erityiskiitos vaihdon järjestelyistä ja lisää tietysti toivotaan!!!


lauantai 9. helmikuuta 2013

Telinekortti

Jokin aika sitten tein tilaustyönä eläkkeelle jäävälle kortin. Sekä kortin tilaaja että saaja ovat lapsuudenystäviäni. Aivan noin pienestä en heitä tuntenut kuin mitä sisarukset kuvassa ovat. Olivat alun toisella kymmenellä kun muuttivat naapuriin.

Raija on nyplännyt korttiin kiinnittämäni kauniin pitsin.

Tunnustus blogilleni

Mari-Susanna on antanut blogilleni tällaisen tunnustuksen, lämpimät kiitokset siitä!
Tunnustuksen säännöt:
-Kiitä antajaa 
ja linkitä bloggaaja joka antoi tunnustuksen sinulle.
-Valitse viisi blogia joilla on alle 200 lukijaa
ja kerro heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
- Toivo, että ihmiset joille jätit tunnustuksen,
antavat sen eteenpäin.
Tiedän,että pitäisi jakaa eteenpäin, mutta tässä kohtaa tulee aina vaikeus. Käyn varmaan kymmenissä blogeissa, enkä todellakaan pysty asettamaan niitä mihinkään järjestykseen. Olette kaikki ansainneet tämän tunnustuksen!

torstai 7. helmikuuta 2013

Onnittelukortteja

Pari onnittelukorttia tuli tehtyä, ensimmäinen meni 8-vuotiaalle Rikulle tänään olevan nimipäivän johdosta ja toinen tilaustyönä onnittelukortiksi 70-vuotiaalle miehelle.



maanantai 4. helmikuuta 2013

Enkulin käsityöt musiikkihaaste #2

Jälleen uusi musiikkihaaste Enkulin käsityöt-blogissa! Musiikki on tällä kertaa Aikakoneen "Keltainen".Keltaisen toukokuun peräänhän siinä haikaillaan. Toukokuussa pihamme väritys on hyvin keltainen ja teinkin kuvakollaasin kevään kukkijoista.Kuvat ovat toukokuulta 2012.




sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Manumiinan Runo ATC helmikuu 2013

Tämä haaste kolahti heti ja samantien kehkeytyi kaksi atc-korttia aiheesta.
Annettu runo kuuluu näin: Mika Waltarin: "Hopea himmenee"
Elämän syksyn tullessa
ainoa todellinen runo:
Tuntea läheiseksi,ystäväksi,
toinen ihminen,sanoitta.



lauantai 2. helmikuuta 2013

Leppoisaa lauantaita

Upea aurinkoinen lauantaipäivä on vietetty ulkoilun merkeissä ja kamerakin tietysti oli mukana. Nämä  "talventörröttäjät" ovat hyvin viehättäviä.


Ulkoilun jälkeen oli suoranainen pakkomielle tehdä digikollaasi ja tällä kertaa siitä muotoutui tällainen

 
Oikein hyvää viikonvaihdetta lukijoilleni!