perjantai 5. syyskuuta 2014

Upeita kesäpäiviä syyskuussa

Aurinko on paistanut jo useampana päivänä pilvettömältä taivaalta ja lämpötila on ylittänyt 20 astetta. En muista, että perunat olisi nostettu näin kesäisissä olosuhteissa kuin eilen sen tein.
Eiköhän näillä joulun tienoille pärjätä.
 Kun vein perunan naatit kompostiin niin huomasin, että siellä joku peruna oli ruvennut kasvamaan ja kukki parhaillaan.


Lämmöstä ja auringosta huolimatta syksy jo hätyyttelee ja näkyy mm siinä, että pihavaahterassa on muutama punainen lehti. Kovin eri aikoihin samassakin puussa lehdet syysvärityksen saavat

 Purkkikrysanteemit ovat ihania syyskukkasia ja niitä onkin nyt pihalla enstistä runsaammin, itseostettuja ja saatuja. Tämä valkoinen on hauska kun osa kukinnoista on violetteja.

Kesäkeittiö on vielä ahkerassa käytössä ja siellä paistuivat välipalaksi banaaniletut, ohje täältä.
Lisukkeeksi vähän punaherukkahilloa ja kuusenkerkkäsiirappia.





Näissä tunnelmissa toivottelen oikein hyvää viikonloppua ja ensi viikkoa. Blogi hiljenee hetkeksi. Lähden nauttimaan Sallan maisemista ja tunturituulien raikkaudesta. Ja toivon , että ruska on kauneimmillaan.


7 kommenttia:

  1. Banaaniletut kuulostaa hyviltä ja helpoilta.
    Perunalla on kaunis kukka, ruukkukrysanteemini kärsivät sateista, eikä siitä enää tokeneet :((

    Oikein mukavaa ja kuvauksellista reissua...kuvia odotellaan.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa reissua sinulle! Olisipa joskus mahtavaa päästä kuvaamaan ruskaa!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos! Aivan lumoavat sivut sinulla! Alkuvaiheessa on niiiiin monta asiaa opeteltavana...mutta opin kyllä! Mukavia ideoita on mielessä ja harjoittelu tekee mestarin, ainakin paremman kirjoittajan! Minäkin tai me lähdemme Kiilopäälle RuskanTaikaa valokuvauskurssille viikoksi 15.9 alkaen...odotan paljon uusia kuvia ja ennen kaikkea ruskaa. En ole ennen ollut syksyisin Lapissa...Ihanaista ja valokuvauksellista reissua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mailis :)
      Me olimme viime syksynä Kiilopäällä. Upeat maisemat ja paljon kuvattavaa. Oikein ihanaa ja kuvauksellista reissua sinullekin!

      Poista
  4. Oi, oi kun alkoi tehdä mieli lättyjä! Onpa hienoa nähdä oikea vanhanajan hella. Nyt nuo kesäkeittiöt alkavat olla niin sähköistettyjä hienoine grilleineen, että eivöt meikäläistä oikein miellytä. On todella mukava nauttia vielä kesäsäästä.
    Toivotan oikein miellyttävää Lapin reissua kuvakulmineen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on asunnossakin puuhella (tosin tietysti sähköhellakin) ja on varsinkin talviaikaan päivittäin käytössä. Ihana laittaa aamulla tuli pesään ja nauttia tulen rätinästä ja lämmöstä.
      Kiitos hyvän matkan toivotuksista, yritän etsiä hyviä kuvakulmia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!