keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Camera Obscura

Olen kokonaan unohtanut kirjoittaa eräästä mielenkiintoisesta osiosta muutaman viikon takaiselta Sorrenton valokuvauskurssilta. Nimittäin Camera Obscuran!


Esimerkiksi täällä on video, joka selventää camera obscuran rakentamista.
Kurssilla rakennettiin yhden kurssilaisen huoneesta camera obscura pimentämällä huoneen ikkuna mustalla muovilla ja siihen tehtiin aukkoja,joiden kautta ulkopuolella oleva maisema heijastui ikkunan vastaiseen seinään ylösalaisin. Kuva on elävää kuvaa,eli kasvien heiluminen tuulessa näkyy samoin kuin se,että vaikkapa joku käveli ikkunan ulkopuolella.
Koska huone oli täysin pimennetty,asetti se valokuvaukselle omat haasteensa,jotka eivät ainakaan omalta osaltani heti kohta onnistuneet kovinkaan kiitettävästi. Kameran säädöt pitää tuntea tarkkaan ja kokeilemalla ja ajan kanssa sitten pääsee parempiin tuloksiin.
Mutta tässä pari otostani

Täältä löydät ammattilaisen ottamia kuvia,joissa camera obscuraan on yhdistetty tilan sisällä oleva tapahtuma. Upeita kuvia Marja Pirilältä!


4 kommenttia:

 1. Kyllä se on ihmeellistä silloin kun se ON ihmeellistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ON! Ei tätä oikeesti pysty hahmottamaan ennenkuin on omin silmin nähnyt:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Samalla tavalla meidän silmämme toimivat ja jokaikinen kamera,mutta kun silmä ja kamerat kääntävät kuvat oikein päin valmiiksi niin ei sitä tule ajatelleeksi.On se vaan hienosti suunniteltu silmäkin kaikkinensa.Ei olisi kiva jos näkisimme kaiken ylösalaisin ja vielä peilikuvana;)
   Älkää nyt vaan kukaan kysykö,miksi se tolleen ylösalaisin kuva muodostuu...emmä vaan tiedä,mutta niin se menee kun itse olen sen nähnyt:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!