sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Sisilian kiertomatka

Juhannusviikolla palasimme Sisilian kiertomatkalta, joka kesti kahdeksan päivää.Linkissä on samanlainen matka, jonka toteutusaika on lokakuussa. Sieltä voit halutessasi katsella päiväohjelmaa ja kohteita.
Meitä suosi erinomainen sää. Koko kevät on siellä ollut erittäin sateinen ja kylmä ja ilmojen lämmettyä vain vähän aikaa sitten kaikki kasvillisuus oli todella kaunista.Opas oli sitä mieltä, että tulimme parhaaseen mahdolliseen aikaan. Kukkivia puita ja pensaita on paljon, joten silmänruokaa riitti. Rannikko on aika jylhää ja korkeuserot isot.Lämpötilat olivat siinä 32-35 astetta ja yhtenä päivänä 42 astetta. Ilma on kuivaa, joten ei ole yhtään niin pahaa kuin miltä kuulostaa. Meikäläisellä hiki virtaa helposti, mutta siellä oli vain sellainen ihanan lämmin eikä yhtään tukahduttava. Harmitti kun ei tullut askelmittaria mukaan - olisi nimittäin kertynyt hurja määrä askelia. Jokaisena päivänä kuljettiin pitkiä matkoja ylös ja alas. Ihan huonolla kunnolla tai kipeillä jaloilla ei kannata tuohon reissuun lähteä.
Sisilian historia on pitkä ja mielenkiintoinen, enkä sitä ala tässä kertoilla. Vuosituhansien saatossa todella monet ovat Sisilian itselleen halunneet, joten sotia on käyty. Roomalaiset sitten aikoinaan voittivat Sisilian osaksi Rooman valtakuntaa ja niin siitä tuli aikanaan osa Italiaa. Sisilialaiset ovat ensisijaisesti sisilialaisia, eivät italialaisia. Heillä on oma lippukin.
Ruoka oli hyvää, ihmiset ystävällisiä, luonto upea, hintataso aika sama kuin Suomessa ja jos vähänkin on kiinnostunut historiasta niin voin suositella matkaa.
Bussi oli hyvin ilmastoitu ja kuljettaja Antonio kuljetti meitä turvallisesti ja oppaamme Kaisa Juvonen ansaitsee ihan täyden kympin.
Matkaohjelmaan ei kuulunut retki Etnalle, mutta opas järjesti meille sellaisen hyvin kohtuullista lisämaksua vastaan. Tulivuori sensijaan ei järjestänyt mitään näytöstä meille.
Kuvia otin vähän yli 1000, ja lopullinenkin saldo lähentelee 800 kuvaa, joten ei niistä ihan helppo ole muutamalla kuvalla kattavaa läpileikkausta tehdä.Tässä kuitenkin jotain maistiaisia.
Tervetuloa lyhyelle nojatuolimatkalle Sisiliaan!
Näkymä parvekkeeltamme Hotelli Isola Bellassa (Taormina-Mazzaro)

Bouganvillet olivat parhaimmillaan ja niitä oli runsaasti

Näitä isoja kaktuksia oli myös paljon

Kotien parvekkeilla oli monenlaista kasvia ja keramiikkaruukkua

Sisilia on tunnettu keramiikastaan ja ne ovat todella upeita.Alhaalla oikealla olevat päät ovat ruukkuja ja hyvin tunnusomaisia seudulle

Vastaavia näkymiä oli useampia. Tämä on Taorminasta kuvattu ja alhaalla on Naxos


Taustalla siintää Etna

Tämä Wunderbar-kahvila Taorminassa on kuuluisa siitä, että Elizabeth Taylor ja Richard Burton ovat siellä viihtyneet leiskuvimman lempensä aikoina. Mekin viihdyimme oluen ajan!

Voi sitä ihanaa turkoosin väristä merta!

Parvekkeilla oli erinäköisiä suojia auringonpaahdetta estämässä

Uutta ja vanhaa. Korkeuserot ovat suuria ja tunneleita oli paljon, samoin kuin pilareiden varaan rakennettuja teitä.


Agrigentossa hotelli Della Vallen piha oli kuin paratiisi

Nämä portaat johtavat Scala di Santa Maria del Monten temppeliin Caltagironessa. Portaiden etureunat on koristeltu keramiikkakuvioilla. Caltagirone tunnetaan keramiikkatuotannostaan.

Kapeat kujat olivat mielenkiintoisia käveltäviä. Osa niin kapeita, että Rauman Kitugränni vetäytyy nolona takavasemmalle!

Sisilian lippu, jossa keskellä oleva kuvio on ns. trinacria. Kuvio on suosittu myös esim. keramiikkaesineissä.Sisiliahan on aika kolmion mallinen, joten kuvio tulee siitä.

Syrakusan katedraalissa säilytetään Pyhän Lucian pyhimyksenkuvaa. Kaupungin suojelupyhimys koki täällä marttyyrikuoleman v.304 ja mekin vietämme ainakin jollain tavalla hänen muistopäiväänsä joulukuun 13.pvä.

Syrakusaa mereltä katsottuna. Teimme pienen risteilyn kaupungin edustalla.

Oleanderit kukkivat valkoisena ja punaisen eri sävyinä katujen varsilla ja puistoissa.Taisi olla yleisin kasvi koko Sisiliassa.

Tässä lähestytään Etnaa ja näkee, että monet laavapurkaukset ovat olleet lähiseudun riesana.Mutta ei kotiseudulta helposti lähdetä. Uusia taloja oli tekeillä ja eletään ihan normaalia elämää, vaikka purkauksia voi tapahtua milloin vain, pieniä ja isompiakin.
Etnan näkymiä.Oikealla alhaalla on sammunut kraateri Silvestri 1986 metrin korkeudella. Sinne saakka pääsee autolla ja siellä me kävimme. Mikäli haluaa ylemmäs niin sitten mennään gondolihissillä ja loppumatka kävellen. Etnan korkeus on 3350 m ja se on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Bussinkuljettaja Antonio tiesi kertoa, että tuon talon on laava peittänyt purkauksessa v.1991.
Kraateri Silvestrin reunalla

Näitä riitti!

Syrakusan torin herkkuja

Nämä lattiamosaiikit ovat huvilassa, joka on rakennettu 300-luvulla ja löydettiin ja kaivettiin esille 1950-luvulla. Niitä on yli 3000 neliömetriä. Nämä aarteet ovat Piazza Armerinassa.
Lattiamosaiikeista paljastuu etteivät bikinit olekaan aivan uusi keksintö!
Tuttu asento reissun aikana!

Amfiteattereiden raunioilla alkaa mielikuvitus laukata. Mitä kaikkea niissä onkaan esitetty...

Tämä olis kiva kauppakassi

Tähän temppeliin ei ollut naisilla mitään asiaa, mutta me nykynaiset emme sellaisia kieltoja noudata.

Toivottavasti viihdyit nojatuolimatkalla!

11 kommenttia:

 1. Kiitos upeasta kuvakertomuksesta. Todellakin sopiva aika matkailla siellä. Olin 80-luvulla Taorminassa ja teimme yksityisesti ympäristöön trippejä, mm. Cataniaan, joka jäi mieleeni hyvin epäystävällisenä, eikä kauniina kaupunkina. Etnalla myös kävimme. Kokonaisuutena hieno saari luontonsa puolesta minustakin. Hyvää alkavaa uutta viikkoa täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cataniasta meille ei oikein mitään ihmeempää kuvaa jäänytkään. Lentokentältä pimeässä lähdettiin kohti Mazzaroa ja lähtiessä jotain ohikulkutietä lentokentälle tultiin.

   Poista
 2. Henkeäsalpaavan ihania kuvia. Upeita maisemia ja hän itse on kuin italialainen Lady :) Kiitos kun jaoit. MÄ niin haluaisin myös italiaan vaikka maalauskurssille tms. Sais vaan aikaiseksi. Ehkä mä viimeistään eläkkeellä pääsen.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän upea reissu ollut varmasti! Kuvat on upeita ja tuo Sisilia on yksi paikka minne itsekin haaveilen pääseväni noiden Oleantereiden kukkimista katsomaan ja vierailemaan "Kummisedän" juurilla ;)

  VastaaPoista
 4. Voi Arja, minkä teit! Nyt tahtoo kyllä uudelleen Sisiliaan. Hieno matkakertomuksesi ja upeat kuvasi toivat niin muistot omasta matkasta mieleen. Tein reissun silloin tyttäreni kanssa ja usein muistelemme hienoa matkaamme. Tuollainen kieromatka hyvän oppaan johdolla olisi varmasti ihan mahtava juttu. Ehkä on parasta, että en avaisi edes koko linkkiä, kun sitten ei tiedä, mitä tapahtuu... Lokakuussa tulee vielä 11 vuotta edellisestä reissusta :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia! Olen aina ajatellut Sisiliaa jotenkin kuivana ja värittömänä. Sinähän kaivoit sieltä värit esiin! Wau!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia olet saanut otettua upeista maisemista ja kasveista! Tulee kyllä matkakuumetta noita katsoessa:)

  VastaaPoista
 7. Uskomattoman ihania lomakuvia olet ottanut. Onpa Sisiliassa kaunista.

  VastaaPoista
 8. Olipas upea reissu ja niinhän se piti ollakin :) Moneen kertaan kuviasi selailin, kiitos niistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!