maanantai 21. huhtikuuta 2014

Lämpöä ja aurinkoa

Kylläpä osui pääsiäisenpyhiksi upeat säät. Aurinko lämmittää ja varjossakin mittari on näyttänyt 15-16 astetta ja samanlaista on luvassa ainakin vielä pariksi päiväksi. Uskomatonta on kasvuvoima! Päivän aikana tapahtuu tosi paljon. Useimmiten on Vappuna ollut vielä pieni lumikasa autokatoksen nurkalla, mutta nyt sitä ei ole ollut enää moneen viikkoon. Lintujen laulanta on aivan korvia huumaavaa ja sitruunaperhonen jo viilletti sinne tänne, mutta ei ehtinyt senvertaa pysähtymään, että olisi kannattanut kuvata yrittää. Kaikenlaiset pikkuötökät vaeltelevat pihalla. Nyt ei voi kuin toivoa, ettei takatalvi pääse yllättämään.
Keltavuokot availevat nuppujaan ja vieressä ylärivissä valkosipulit tyrkkäävät vartta, samoin kuin alhaalla vasemmalla ruohosipuli ja oikealla kevätesikko ja helmilija, jossa jo pikkuruisia nuppujakin.
Pihan vesiaihe on huollettu ja se odottelee kevätsadetta ja kukkaruukkuja

Pikkuhiljaa siirrytään pihakauteen...ihanaa!
Kevään ensimmäinen sislisko, jolla nahanluonti vähän vaiheessa ja häntänsäkin on raukka joutunut pudottamaan, mutta onneksi siihen kasvaa uusi ja entistä ehompi tilalle.

Meillähän käy säännöllisesti naapurin kolme kissaa. Vili on jo varmaan teille kaikille tullut tutuksi. Kaksi muuta Nelli ja Veeti ovat arempia, mutta pikkuhiljaa ovat tulleet rohkeammiksi. Silittää eivät kuitenkaan anna eivätkä tule sisälle niinkuin Vili. Eivät päästä myöskään lähelle kuvaamaan. Vilille voi kameran työntää melkein kuonoon kiinni! Veetistä sain kuvan kun zoomailin. Aika persoonallisen näköinen katti on hän :)


3 kommenttia:

  1. Terveiset "kuin toisesta maailmasta": harmaata ja sateista :( Ihanan aurinkoisia ja kesäisiä kuvia!

    VastaaPoista
  2. Suloisia ja upeita luontokuvia!
    Vai tykkää Vili valokuvaamisesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!