maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tampereen Tikkulassa kuvailemassa

Viime vuoden joulukuussa poikkesimme Tampereen Tikkulassa kuvaamassa ja silloin varmistui se, että lämpimällä säällä tullaan uudelleen. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä toteutimme suunnitelman. Saimme mukaamme kaksi Sorrentossa valokuvauskurssilla kanssamme  ollutta, Tuijan ja Reetan.
Sää oli suorastaan helteinen kun klo 12 tapasimme Tikkulassa ja kuvauskierros aloitettiin. Nelisen tuntia viihdyimme alueella ja kuvia minun kamerani muistikortille vähän alle 300.
Olen aika heikkona autiotaloihin ja tämä miljöö antaa mielikuvitukselle siivet vapaaseen liitoon.
Tässä vähän kuvasatoa. Näitä ei tarvinne selitellä, kuvat kertokoot puolestaan.


Paikalla oli muutaman nuoren miehen seurue, jotka maalasivat graffiteja taustoiksi jollekin musiikkivideolle. Tosi hienoja kavereita, joiden kanssa juteltiin useampaankin otteeseen ja otettiin yhteiskuviakin.
Graffitit ovat vaihtuvia, sen huomasi kun vertailin joulukuussa ottamiini kuviin. Miljöö muuttuu kaiken aikaa. Kuten kuvista on huomattavissa, alueella pitää liikkua varovasti, ei kannata olla uhkarohkea ja pitää katsoa mihin astuu ja mitä on yläpuolella. Alueella oli muutama päivä sitten tapahtunut nuoren miehen hengen vaatinut putoamisonnettomuus. Saa nähdä kuinka pitkään alueelle vielä saa mennä, koska osa rakennuksista on todella huonossa kunnossa ja sortumisvaarapaikkoja on runsaasti. Mitään nuijankopautuksia alueen tulevaisuudesta ei ilmeisesti ole tehty tai ei ainakaan julkaistu.
Lopuksi vielä kolme mieheni Tapion ottamaa kuvaa, joihin olen päässyt livahtamaan mukaan.Tuhansien tyhjien spreymaalipurkkien, kaikenlaisen rojun ja graffitien määrä kiehtoo minua jollakin salaperäisellä tavalla. Vaikka tykkään kaikenlaisesta kauniista ja romanttisesta niin joku pimeä puoli minusta löytyy vastapainoksi.
Monen tunnin alueella liikuskelun ja helteen uuvuttamina ja nälkäisinä siirryimme Särkänniemen kupeessa olevaan ravintola Kaislaan syömään ja mukaan liittyi vielä yksi kuvauskursseilla ollut, Anita. Todella hyvillä mielin, kohtalainen kuvasaalis muistikorteille tallennettuna lähdimme kukanenkin kotimatkalle.
Joulukuisia kuvia ja linkkejä kohteeseen löytyy täältä ja täältä.

Lämpimät kiitokset upeasta päivästä Tuija, Reetta, Anita ja Tapio.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!