tiistai 7. tammikuuta 2014

Kevättä pukkaa tammikuussa

Kello lähestyy puoltayötä kun tätä kirjoittelen. Lämpömittari näyttää +4,5 astetta ja almanakka näyttää, että just kohta on 8. pvä tammikuuta.
Päivällä kiertelin tihkusateisessa harmaudessa kameran kanssa pihalla ja yritin sinnikkäästi etsiä jotain kuvattavaa. Päivä oli niin pimeä, että  kamerani automatiikka herjasi melkein koko ajan "yökuva käsivaralla, ottaa useampia kuvia, älä liikuta kameraa". Siis päivällä klo 14 ajoissa!!!
Eipä montakaan väripilkkua löytynyt.
Krookukset tyrkkäävät uutta kasvua.

Parissa paikassa orvokit vielä kukkivat.

Iirikset kasvuvauhdissa.

Onneksi on tämä betonista tehty lumilyhty...jotain talvistakin.
Niin ovat talvet erilaisia ja tämä on nyt tällaista mallia. Siihen on tyytyminen. Saa nähdä pitääkö sääennuste paikkansa, että viikonloppuna olisi jo reippaasti pakkasta ja mahdollisesti luntakin satelisi.

2 kommenttia:

  1. On tämä aika ihmeellinen talven alku. Aikamoiset alut jo noissa kasveissa ja harvemmin orvokit tähän aikaan pihalla kukkii. Tämä pimeys ja märkyys saisivat jo väistyä. Saa nähdä saadaanko niitä pakkasia.

    VastaaPoista
  2. tuota samaa kasvunihmettä on täälläkin ihmetelty ja multaa&turvetta lykätty varovasti piipojen päälle, etteivät paleltuisi jos se talvi sittenkin tulisi ja pakkohan sen on edes vähän nokkaansa näyttää...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!