tiistai 13. tammikuuta 2015

My Life - vihreää väri-ilottelua lumen keskellä

Rauman seutu on ollut aika lumesta vapaata vyöhykettä koko tähänastisen talven. Vettä, kuraa ja pimeää on ollut senkin edestä. Viimeöinen sadealue pudotti kuormastaan vajaat kymmenen senttiä lunta. Tykkään tehdä lumitöitä, kunhan ei niitä ole ihan hullunlailla. Aamuksi lumisade oli jo mennyt menojaan ja luova työ saattoi alkaa. Kun hommat oli tehty ja suihkussa käyty niin teki mieli jotain virkistävää palautusjuomaa. Vihreä oli päivän väri! Leikkulaudalle keräilin ainekset: lehtikaalia, kiinankaalin jämä, pala kurkkua, kiivi, avocado, lime ja jotain väriteeman ulkopuolelta eli muutama tyrnimarja. Nesteeksi blenderin pohjalle n.neljänneslitra kookosvettä. Limet laitoin hedelmälihoineen.
Lisäsin vielä kolmisen desiä vettä ja maistettuani lisäsin makeudeksi ruokalusikallisen täysruokosokeria.
Satsin jaoin kahteen olutlasiin, kumpaankin tuli nelisen desiä ihanan virkistävää ja hyvän makuista paksuhkoa smoothieta. Juomaan pystyi hyvin, mutta itse nautiskelin hitaasti ja hartaudella lusikalla.
Meillähän syödään jokaikinen aamu lusikoitava smoothie, missä on milloin mitäkin marjoja, hedelmiä, jugurttia tai rahkaa, lehtikaalia tai babypinaattia, superfoodeja, pähkinöitä, siemeniä, leseitä. Lisäksi näitä välipalasmoothieita nautiskellaan tilanteen mukaan, ei välttämättä ihan joka päivä. Kun hiljentyy tällaisen annoksen jälkeen kuuntelemaan omaa oloaan niin huomaa miten hyvältä vatsassa tuntuu ja sitä kautta tietysti koko kropassa ja myös mielenvirkeydessä.
Eilen sain laboratoriokokeiden tuloksia, jotka osoittivat, että vuoden aikana elintapojen tarkkailuun käytetty aika ei ole mennyt hukkaan. Entuudestaankaan en ollut ihan "hakoteillä", mutta parantamisen varaa tietysti oli ja on edelleen ja aina. Mutta sairaanhoitajan vastaanotolla sain melkoista suitsutusta ja oikeesti olen tosi ylpeä, että vuosi sitten tehdyt aika kovatkin (sair.hoitajan mielipide) tavoitteet on saavutettu ja tämä kaikki minun omaksi hyväkseni ja siinä ohessa mieskin on samoilla ruokavalioilla. Kaikki arvot olivat sillä mallilla, että niissä pysyminen on nyt seuraavan vuoden tavoite, parantaa tietysti voi vielä yrittää, muttei sillä ole mitään ihmeempää terveydellistä vaikutusta.
Ei meillä tietenkään pelkillä smoothieilla eletä! Pyrin tekemään kaiken ruoan itse ja mahdollisimman lähellä tuotetuista puhtaista raaka-aineista. Pieniä lipsumisia sallitaan. Kun 80 % on kunnossa niin 20 % saa sitten lipsahdella. Elintapojen korjaaminen aina vaan terveellisempään suuntaan ei ole mitenkään työlästä. Ihminen on helposti tapojensa orja, mutta onneksi aika sopeutuvainen. Lopulta on tosi helppo jättää esim. kaikki karkit ja suklaat kaupan hyllylle. Kolmisen vuotta olen pystynyt kulkemaan niiden hyllyjen ohi ilman, että edes vilkaisen sinnepäin. En tiedä, mitä karkkeja tai suklaapatukoita nykyisin on myynnissä! Tummasuklaan valikoima on tuttu ja yksi pala espresson kanssa kuuluu päivään ruokailun jälkeen. Kutsumme sitä päivän tärkeimmäksi hetkeksi (pojanpoika aikanaan nimennyt sen niin).
No mutta siitä lumestakin muutama kuva.


Jos tunnet tarvetta muuttaa elämäntapojasi terveempään suuntaan niin jospa aloittaisit nyt samantien eikä ensi maanantaina tai ensi kuun alussa! Pienin askelin, ei tarvitse eikä kannata täysremppaa kerralla tehdä, eikä se tuskin tulisi onnistumaankaan. Anna itsellesi anteeksi  lipsumiset ja jatka sinnikkäästi eteenpäin. Muista liikkuminen ja valitse itsellesi mieluiset tavat.
Ilon kautta terveempään elämään!

8 kommenttia:

 1. Näyttääpä varsin herkulliselta sinun tekemä juoma :) Kyllä terveelliset elämäntavat ovat vain hyväksi ja liikunta tekee ihmeitä. Teillä ei kyllä ole vielä lunta kovinkaan paljoa. Meille sitä on tullut reilusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu :)
   Terveelliset elämän tavat ovat ne osa elämää, johon voimme takuuvarmasti itse ja vain me itse vaikuttaa ja ne ovat tärkeitä kaiken ikäisille. Kun syventyy asiaa ajattelemaan niin miksei tekisi omaksi hyväkseen sen minkä voi eikä ole edes vaikeaa.
   Lunta ei todellakaan ole paljon ja nyt on jo lämpimän puolella ja sulaminen meneillään ja seuraavat sateet on ennakoitu räntänä ja vettä sen perään, joten taisi jäädä tämä ilo aika lyhyeksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Ei muuta kuin blenderi tai sauvasekoitin ahkeraan käyttöön!

   Poista
 3. Niin näyttää jus multa. Olen itse iloinen siitä, että olen löytänyt tämän maailman. Tämä on tuonut mulle niin hyvää energiaa, että en olisi voinut arvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :) Sitä hyvää oloa ja energian määrää ei todellakaan pysty ennakolta arvaamaan, pitää vaan lähteä sitä tavoittelemaan askel askeleelta. Sitäpaitsi terveellinen ruoka on todella hyvää!
   Sinä Maiju olet hyvä esimerkki tällä tiellä :)

   Poista
  2. Maukkaita ideoita, kiitos!
   Ehdinkö vielä toivottaa hyvää matkaa ja paljon kuvia Afrikasta! Tulkaa terveenä takaisin ja uusia postauksia odotellessa!

   Poista
  3. Kiitos Mailis :) Vielä otetaan vastaan hyvän matkan toivotuksia. Kyllä jo kivasti kutkuttaa sisuksissa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!