sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannus 2015

Aattona suunnattiin kohti Kokemäkeä ja Pitkäjärven Vapaa-ajankeskusta. Säätiedot lupailivat vaihtelevaa ja sadekuurot alkoivatkin jo matkalla. Sade yltyikin sitten jatkuvaksi, mutta alkuillasta rupesi aurinko paistamaan ja saimme parin sadan muun kanssa nauttia kokosta ja ihanan leppoisesta illasta.

Juhannuspäivänä suuntasimme raviradalle. Olemme joskus 70-luvulla pikaisesti käyneet raveissa, eikä raviurheilu mitenkään kiinnosta, paitsi, että hevoset ovat upeita eläimiä. Nyt päätettiin kokeilla tehdä jotain täysin poikkeavaa juhannuksena ja kauniin sään vallitessa menimme raviradalle. Melkoinen säpinä siellä olikin, aivan oma maailmansa. Totoa emme uskaltautuneet pelaamaan, mutta pidimme ystäväpariskunnan kanssa keskenämme arvauskilpailua lähdön voittajasta. Oman voittajaehdokkaani valitsin suurella asiantuntemuksella ja kriteerinä oli "kivoin nimi" :D Hattutemppu: kolmen ensimmäisen lähdön viimeinen oli minun ehdokkaani!
Taivaalle oli kertynyt pahaenteisiä pilviä, joiden toivoimme ajautuvan jonnekin aivan muualle. Toive ei toteutunut, alkoi kolme tuntia kestänyt rankkasade. En muista montakaan kertaa kokeneeni sellaista sadetta. Nopeasti kertyi vettä järviksi saakka ja pilvipeite synkensi maiseman pelottavan mustaksi, siihen lisäksi kovat tuulenpuuskat, niin asennetta ruvettiin tarvitsemaan raveissa olemiseen. Pelotti, että tuleeko vielä joku trombi, joka kaataa kaiken. Ei onneksi sellaista tullut, mutta vettä tuli senkin edestä. Ravit jatkuivat, vesi ja kura lensi. Kymmenen lähtöä suoritettiin kurjissa olosuhteissa. Noin 5000 katsojasta ei varmaan kukaan selvinnyt kuivana.
Kymmenes lähtö oli se, jota eniten odotimme. Sen sponsoroi Pitkäjärven Vapaa-ajankeskus ja kyseessä oli monten eli raviratsastuksen SM-karsinta. Voittajaksi selviytyi Tähti-Viiva ja Maija Fors.
Sponsoriloimen esittelykierros

Tiukkaa ravia loppusuoralla, nro 4 voitti

Hieno kampaus voittajalla

Voittaja ja sponsori (vihreätakkinen)

Voittajan on helppo hymyillä myös rankkasateessa
Kaatosade jatkui ja tässä kohtaa luovutimme. Kolme viimeistä lähtöä jäi katsomatta. Ei mitään ravipuremaa saatu, mutta mielenkiintoinen tapahtuma, joka vietiin loppuun tosi keljuissa olosuhteissa.
Pitkälle iltaan jatkui sade, mutta ilta vietettiin sisätiloissa Pitkäjärven Vapaa-ajankeskuksessa ravien jatkoilla, jossa mm. karaokekilpailut.
Sunnuntaina ajeltiin takaisin kotiin ja piti kuvata dokumenttia siitä minkälaiselta piha näytti juhannuksena 2015. Tässä kuvasatoa:
 Juhannus on vietetty ja sen päättää kesäpäivänseisaus, eli tänään on ollut pohjoisen pallonpuoliskon pisin päivä ja nyt lähdetään pikkuhiljaa kohti loppukesän pimeneviä iltoja, joista tykkään tosi paljon. Mutta sitä ennen on toivottavasti paljon ihania, lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä. Silloin tällöin sataa ropsauttaisi.Mitä sitä ihminen muuta kaipaa...
Näissä tunnelmissa juhannuksen jälkeiseen arkeen.
Oikein hyvää alkavaa viikkoa blogissa kävijöille!


8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Keskikesän juhla on jo ohitse, mutta minä en ole kesäfiilistä vielä tälle "kesälle" tavoittanutkaan... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Kyllä on itselläkin kesäfiilis välillä aika hakusessa ollut. Siitä olen kuitenkin kovasti iloinnut, että pihalla ja puutarhassa kaikki kasvit ovat kauniita ja hyvinvoipia. Voi olla tyytyväinen kun pihaa katselee. Viime kesänä ei pihan kauneus ollut koko kesänä missään suhteessa tehtyyn työmäärään. Vaikka nyt on ollut kylmää niin sadetta on tullut sopivasti ja aurinko on kuitenkin aika paljon näkynyt. Eiköhän vielä lämmintäkin saada :)

   Poista
 2. Monipuolista juhannusta olet nauttinut. Järvi on jotenkin niin rauhoittava elementti verrattuna vaikka tyyneen mereen. Mistähän johtunee, en tiedä.
  Juu, juhannuksen jälkeenkin on elämää ;
  Kukkasi ovat ihania ja kuvat upeita.
  Hyvää jatkoa viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis :)
   Raumalaisena olen enemmän meri-ihminen, mutta myös järvi kiehtoo ja kuten sanot niin tyyni järvi on ehkä rauhoittavampi kuin tyyni meri. Kun nyt oikein asiaa ajattelen, niin järvestä tykkään eniten kun se on tyyni, mutta merestä silloin kun suolaiset pärskeet vellovat rantakallioihin :)

   Poista
 3. Ei suosinut juhannussää Satakuntaa,ei.Sinä Pitkäjärvellä,minä Sääksjärvellä.Molemmissa satoi runsaasti.
  Eipä tarvinnut kastella kukkia...
  Kyllä minäkin rauhalliseen järvimaisemaan olen tykästynyt enempi,mutta muistan kerran,kun vähän "pahapäisenä" tahdoin Kalloon,siellä kun tiesin käyvän kohtalaisen myrskyn.Aikalailla rauhottuneena palasin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulriikka :)
   Kyllä Kallon rannassa myrskyn makuun pääsee ja rauhoittaa se kummasti ;)

   Poista
 4. Ihanat kuvat.

  Meilläkin on ollut toooosi sateista. Nyt toki lämpenee kun lomani loppui. Eipä tarennut kuin kahtena päivänä ulkoilla ilman toppatakkia kolmen viikon aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Pakkohan joskus on lämmetä, luottakaamme siihen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!