torstai 10. marraskuuta 2016

Kurpitsan kesyttäjän hommissa

Naapuri soitti pari päivää sitten: "Tul heti hakemaan tää puoliks tapettu kurpitsa pois". Olin vähän hämmentynyt, että mikä ihmeen puoliksi tapettu kurpitsa, mutta sanoin, että tulen heti. Ei ollut veitsi pystynyt isohkon kurpitsan paloitteluun. Puoliksi tapettu kainalossa tulin kotiin ja minullapa on sellainen ase, että jos ei sillä tokene niin sitten on dynamiitin paikka. Muutamia vuosia sitten sain käsintaotun ison puukon ja sillä kaverina pienempi ns. emännän puukko. Ei ole sen jälkeen muilla veitsillä ja puukoilla juurikaan käyttöä ollut.
Tällaisen puoliksi tapetun toin kotiin :)

Ei ihan helppoa paloittelu tälläkään aseella ollut, mutta onnistuihan se ja hetken kuluttua olivat kurpitsan palat uunissa paahtumassa.
Lisäsin vielä pari perunaa ja sipulia ja  kasvislientä pataan ja haudutin kypsäksi.
Sitten sauvasekoittimella soseeksi ja purkillinen kookosmaitoa sekaan. Vähän mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Koristeksi vielä kasvimaalta persiljaa. Paahdoin osan siemenistä pannulla ja laitoin koristeeksi, mutta niitä ei kyllä viitsinyt pureskella.
Vein naapurillekin kurpitsankesyttäjän sosekeittoa ja hyväksi todettiin.
Siemeniä oli kurpitsan sisällä uskomattoman paljon. En niitä tietenkään pois heittänyt vaan pesin puhtaaksi ja annoin kuivua. Blenderissä ne olisivat sopivasti soseutuneet aamusmoothien joukkoon, mutta siemenet olivat tosi kauniita ja päätinkin askarrella niistä jotain.
Verstaalta löytyi kartonkikartio, vanhasta kulahtaneesta koristeesta talteenotettu posliinipää ja posliinikädet sekä pari valkoista höyhentä, pieni lasipallo, pätkä hopeanväristä nauhaa, kohoväriä ja liimaa. Ei muuta kuin hommiin ja tällainen kurpitsaneito oli lopputuloksena


Vielä siemeniä jäi vaikkapa korttiaskarteluun tms.



12 kommenttia:

  1. Aivan ihana kurpitsaneito :) Minullakin oli kurpitsoja, mutta ne jäi sitten vain koristeeksi, sillä olisin todellakin tarvinnut sitä dynamiittia, jotta olisin saanut sen avattua ja koverrettua. Mutta herkullista keittoa sait aikaan. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :)
      Yllättävän kovan vastuksen antoi kurpitsa, mutta hyvällä työkalulla sain sen selätettyä. Keitto oli hyvää ja vielä jäi silmäniloakin :)
      Hyvää viikonloppua sinullekin <3

      Poista
  2. Hahaa Arja onneksi sinulla on kunnon työvälineet. Kiitos keitosta oli oikein hyvää. Terkuin srn kurpitsan epäonnistunut listijä.

    VastaaPoista
  3. Jee,,,tästä tykkään ja paljon!

    VastaaPoista
  4. Hieno! Miten sinä keksitkin tehdä simenistä jotakin näin kivaa. Ja keittokin oli varmasti makoisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armiida ☺
      Siemenet olivat niin kauniita etten malttanut niitä blederiin smoothien joukkoon heittää, joten oli pakko keksiä jotain 😀

      Poista
  5. Hyvänen aika tuota mielikuvitustasi ja kekseliäisyyttäsi. Ihailen sinua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!