tiistai 26. helmikuuta 2013

Pehmeetä...

Myöhäisillan digeily vähillä elementeillä. Ainoastaan kaksi kuvaa, joita käsittelin ensin erikseen ja sitten vielä yhdessä. Tuo ihana kissa on "atk-tukihenkilömme"  Ragdoll. Jos meillä vielä joskus olisi (ei ole) kissa niin rotu olisi tuo.


Edit; Kommenteissa kyseltiin miten tämä on tehty. Lyhyt selostus asiasta:
Alkuperäiset kuvat olivat tällaiset. Naisen kuva napattu joltain free nettisivustolta ja kisun kuvan olen itse näpsässyt Iphonella.
 Ensin rajasin hiirellä taustat pois ja naisen kuvan käänsin peilikuvaksi ja muutin harmaasävyksi.Vähän vielä pehmensin kuvien reunoja.Nämä toimenpiteet tein PhotoDraw-kuvankäsittelyohjelmalla (ikivanha Offise-pakettiin kuulunut ohjelma jostain vuosituhannen alusta, uusia päivityksiä ohjelmasta ei ole). Ihan kaikissa kuvankäsittelyohjelmissa pystyy tuon tekemään. Kun kuvat olin asetellut haluamallani tavalla niin vein sen Picasaan (voi ladata ilmaiseksi netistä) ja siellä rajaus, vinjetti naisen kuvasta napatulla harmaalla (siis tuo taustan väritys),pieni pehmennys koko kuvalle ja kahdet kehykset ja signeeraus. Siinä!
Käytän kuvan irroittamiseen taustasta hiirtä (en lassoa), koska mielestäni saan luonnollisemman lopputuloksen.Toimintona se on taustan värin poistamista. Vähän treeniä ja aikaa vaatii hiiren kanssa häärääminen,mutta onneksi korjaaminen on helppoa, nimittäin huteja kyllä tulee!
Ei muuta kuin kokeilemaan! Niin tykkäisin,että digeilijöitä olisi enemmän ja pääsisi ihailemaan toisten töitä.


5 kommenttia:

 1. Hienosti olet saanut pehmeyden molempiin elementteihin.
  Tekniikkaan jonkin verra perehtyneen mieli tekee ihmetellä, millä keinoin kuva on rakennettu.
  Täällä on ihanan aurinkoinen päivä ja ulos tekee mieli...

  VastaaPoista
 2. Samaa minäkin ihmettelen, miten tuo pehmeys on saatu korttiin... Upea digityö!

  VastaaPoista
 3. Kiitos työ- lay outista! Minulla on monipuolisempi ohjelma ja siinä on niin paljon valintamahdollisuuksia työskentelyyn, että on jo aloittelijalle ongelmallista - ainakin aluksi.Kokeilemalla olen päätynyt niihin ratkaisuihin, joita olen töissäni käyttänyt. Sinulla kun on valokuvauksesta loistavat tiedot ja taidot niin pärjäät yksinkertaisimmillakin laitteilla.
  Illalla tein sinun viimeiseen haasteeseesikin sopivan työn, kun sattui olemaan aiheeseen käyviä materiaaleja. Voisinko laittaa senkin sinne?

  VastaaPoista
 4. Kiitos selostuksesta! Nyt pitää vielä enemmän ihailla lopputulosta, kun näkee sinänsä ihan kivat alkukuvat. Muutos on kuitenin valtava. Kaikki on tietysti helppoa sille joka osaa :) Mutta kyllä minäkin vielä joku päivä - tai yö - lähden kokeilemaan. Tosiaan, voisi olla oikein mukavaa yöhommaa unettomalle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!