perjantai 24. huhtikuuta 2015

Keräilykorttien muistoissa

Kuten olen jossain jo maininnutkin niin jotain lievää orastusta atc- ym keräilykortteihin on havaittavissa ainakin ajatuksissani. Reilun vuoden aikana en ole edes kymmentä atc-korttia tehnyt.
Vuonna 2007 tein ensimmäisen ja innostus oli välillä ihan valtava ja vuoteen 2013 tein tosi ahkerasti keräilykortteja vaihtoon ja omiin kokoelmiin. Sitten innostus lopahti ja nyt siis taas nostaa vähän päätään, mutta kuten sanottu enimmäkseen vielä ajatuksen tasolla.
Heti lonkalta voin sanoa, että 1000 kortin raja on reilusti ylitetty ja vaihtokortteja lienee siinä 600 kpl:n paikkeilla. Kortit ovat osittain hienosti mapeissa ja osittain kenkälaatikkosysteemillä arkistoituja (eli siis tämä osio täysin sekaisin). Mutta kaikki ovat verstaallani arkkupöydässä. Eilen avoin sen kannen ja voi hyvän tähden mikä muistelemisen tuokio siitä syntyikään. Jonain sadepäivänä otan tuon pöydän sisuksen käsittelyyn sitten ajan kanssa. Nyt lähinnä etsiskelin neljännestuumaisia, joita muistaakseni olen muutaman suurennuslasia käyttäen  tehnyt. Löysin yhden ja samalla valitsin jonkinlaisen kokoelman muitakin kokoja ja kuvasin ne. Taas niin mieleni pahoitin vuodatuksen grande katastrofista. Siinä silloin menivät kuvat niistä sadoista korteista, saaduista ja itsetehdyistä. Saadut ovat tietenkin ihan konkreettisesti tallessa, mutta itsetekemäni vaihtarit ovat pitkin Suomea ja jokunen rajojen ulkopuolellakin. No mutta elämä on ja tuon asian kanssa pystyy ihan hyvin elämään. Kunhan taas hetken harmitti.
Tässä vähän kuvasatoa eilisesta muistelutuokiosta. Kuvattavat kortit valitsin pikaisesti siten, että muistelin niiden olleen silloin tekohetkellä hyvin mieleisiä ja vähän erityylejä napsin mukaan.
Atc


 Skinny 3"x5"

Neljätuumainen, 4"x4"
 

Gothic Arch

Kaksituumaiset, Twinchiet
 
Moo 2,8 x 7 cm
 
Yksituumainen (inchie) ja neljännestuumainen
Sarja, jossa yksi- kaksi- kolme- ja neljätuumainen
Näissä tunnelmissa kohti viikonloppua, joka kuluu osittain hääkutsukorttien viimeistelyissä.
Oikein hyvää viikonloppua kaikille blogissa piipahtaneille!

24 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Minulla on myös hyvänkokoinen kokoelma tekemiäsi kortteja yms. :) Ei muuta kuin keräilykorttiaskartelua elvyttelemään sitten, kun ajankohta oikealta tuntuu!

  VastaaPoista
 2. Ihania kortteja, monia joita kinuaisin itselleni mutta kun en kerkiä tekemään vaihtareita ja ehkä tyylini ei edes osu.
  Hyvää viikonloppua sinulle myös! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania ovat, näkee, että olet tehnyt näitä paljon. Työn jälki siistiä ja kaunista. Kyllä näitä mielellään ihailee :-)

  VastaaPoista
 4. Ihania kortteja! Paljon olet tehnyt ja saanut.
  Minua harmittaa myös se vuodatuksen katastrofi ja vielä kun meiltä lähti niihin aikoihin varkaiden matkaan tietokone sekä ulkoiset kovalevyt. Silloin hävisi kolmen vuoden kuvat suunnilleen kaikki, onneksi osa oli teetetty paperisiksi. Aika hyvin siitä on jo päästy eteenpäin ja muistot ovat ja pysyvät mielessä :)
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija :)
   No teillä oli vielä ikävä lisämauste kuvien katoamiseen :(
   Onneksi nämä eivät kuitenkaan ole elämää suurempia asioita.

   Poista
 5. UPEAA katsottavaa! Taidetta! Kiitos kun laitoit nämä esille!

  VastaaPoista
 6. Oi niitä aikoja, kun minäkin sielä Hiekkaoliivi blogissä monet kerrat silmät tapillaan ihastelin että mitä nämä ATC :t ovat. Ja siitähän se sitten lähti ryöpsyämään. Kyllä se vuodatuksen katastrofi harmittaa, mutta ei enää kaikenaikaa ;-)
  Niin herkullisen upeita ovat nämäkin sinun arkistoista kaivetut kortit. On mielenkiintoista seurata kuinka ATC tyyli on muuttunut tässä vuosien varrella, kun uudenlaisia askarteluvälineitä ja muuta hilpetööriä on tullut markkinoille, esim. värit, leikkurit jne.
  Enpä ole montaa korttia tälle vuodelle tehnyt, mutta ei se ihan unohduksissakaan ole. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma :)
   Hiekkaoliivin Sandyhän se "syyllinen" on monenkin atc-innostukseen :D Sandyn kanssa olen nykyisin monellakin luovuuden saralla yhteyksissä. Hän on valtavan idearikas ihminen ja myös toteuttaa ideoitaan ja unelmiaan ja osaa saada ainakin minut ihan täysillä mukaan, mm valokuvausjutuissa olen mukana.

   Poista
 7. Kaunis joukko kortteja.
  Hyvää ja leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Oih, mikä määrä kortteja! Tehtyjä ja saatuja!
  Entä jos laittaisit pyynnön, että kaikki joilla on korttejasi kuvaisivat ne ja lähettäisivät kuvan sinulle. Siten saisit edes osan kuvista takaisin.

  Kaikki korttisi ovat tosi hienoja, oi jospa tuon "Rakkaus"-kortin saisin, niin seinälle laittaisin. On se upea!!

  Hyvää viikonloppua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna :)
   En halua niin isoa hommaa korttieni saajille sälyttää.
   Oma moka siinä vuodatuksen katastrofissa oli se, että olin omista kuvatiedostoista kuvat poistanut kun nehän ovat blogissa. Eipä tule enää samanlaista mikaa tehtyä, kaikki ovat useammassa paikassa tallennettuina. Eihän koskaan voi tietää vaikka bloggerissa sattuisi vastaavaa, toivottavasti ei.

   Poista
 9. Minullakin on kunnia omistaa korttejasi.Aina ne ovat yhtä kauniita ja mielenkiintoisia ja hyvin tehtyjä.Omista ne "parhaat"lähtee maailmalle mutta ilo on saada vaihtareita.Vuodatus vei ensimmäiset mukanaan.Arkitoja on mapeissa minullakin ,omia ja saatuja.Viime aikoina on ollut hiljaisenpaa mutta välillä aina on pakko tehdä. Kiitos kun näytit kivat muistosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki :) Välillä on kiva verestää vanhoja muistoja.

   Poista
 10. Ihanaa muisteleloa. Ihmettelen joskus, miten muistaa jopa valon tai jonkin tuoksun kortin tekohetsestä. Ihania kortteja teet.
  Ihanaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :) Totta mitä kirjoitat. Kun kortteja katselin niin monen kohdalla aistin sen fiiliksen, joka oli ollut aikoinaan korttia väsätessä :)

   Poista
 11. Hieno yhteenveto korteistasi. Noita pikku riikkisiäkin teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   Ei noita neljännestuumaisia montaa tullut tehtyä, mutta pitihän tietenkin kokeilla.

   Poista
 12. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! Toivottavasti innostut tekemään keräilykortteja uudelleen. Jos orastusta jo on, niin sitä sitten vaan vahvistamaan. Kohtahan pääset viettämään 10-vuotistaiteilijajuhlaa tällä saralla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!