perjantai 17. huhtikuuta 2015

Mixed Mediaa

Olen herkkä addiktoitumaan erinäisille asioille. Mikä milloinkin valtaa mielen ja rauhaa ei saa muutoin kuin tekemällä ko. asiaa. Nyt olen pahasti loukussa Inka Gold-väreihin ja mielestäni ne ovat niin oivallisia tykkäämässäni mixed mediassa. Inka Gold-värit ovat mehiläisvahapohjaisia ja niitä voi levittää sormella, tuputtimella tai karkealla siveltimellä (tätä tapaa käytän itse eniten). Värejä voi käyttää melkeinpä mille tahansa pinnoille, puu, paperi, pahvi, muovi, metalli ym. Kun väri on kuivunut ja pinnan vielä kiillottaa pehmeällä trikoorätillä niin pinta on silkinhohtoinen ja ihanan tuntuinen. Ostin ensin kahta väriä kokeeksi ja nyt värivalikoima on jo kasvanut jonkin verran.

Nyt tein ohuelle canvaspohjalle (koko 24 x 18 cm) taulun, johon kiinnitin Gel Mediumilla kaikenlaista kaapeista ja työpöydältä löytynyttä sälää.
Orvokit olivat erivärisiä jotain polymeeri- tms koristeita, kipsiin valettu sydän, cheescloth'ia (sellaista sideharson tapaista harsoa), metallisia prikkoja ym. tyhjäksi rutistellut maaliputkilot ja käyttökelvottomat siveltimet, siemenhelmiä ja mikrohelmiä. Kaiken yli mustaa akrylimaalia huolellisesti niin ettei yhtään vilku mistään alkuperäisiä värejä. Seuraavaksi Inka Gold-väreillä käsittely karkealla siveltimellä. Kellertävän orvokin maalailin irrallisena samoin kuin pienen metallisen kehyksen, johon kiinnitin kankaalle tulostamani kuvan. Nämä kaksi elemettiä ja myös mikrohelmet kiinnitin vasta valmiiseen työhön. Lopuksi vielä trikoorätillä (vanha t-paita) kiillotin pinnan.14 kommenttia:

 1. On tehnyt jo mieli pitkään testata Inka Gold -värejä! Hienolta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liiolii:)
   Mielestäni kannattaa testata, en ole varmaan ikinä mihinkään väreihin ollut näin mieltynyt. Ovat todella riittoisia.

   Poista
 2. Nämä työsi ovat hienoja, kauniita värisävyjä maalilla tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin :) Inka Goldien värisävy ovat tosi kauniita.

   Poista
 3. Voi minä tyhmä, olen heittänyt pois monta tyhjää maalituubia, enkä ole ymmärtänyt että ne ovat taidetta. Siksi ne nimittäin sinun käsissäsi muuttuvat.
  Hieno kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna :) MITÄÄN ei saa heittää pois ainakaan ihan heti :D

   Poista
 4. Voi mahoton miten ihana ja kaunis ja...miten vielä jatkaisin...
  Mutta millä sinä kiinität nuo helmet varsinkin ja vähän isommatkin??
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Gel Mediumilla kiinnitän kaikki. Kestää aika pitkään kuivua (täydellisesti vuorokauden verran), mutta pysyvät sit kans.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla! :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla! :)

   Poista
 5. Sinä olet mestari näissä mixed media töissä. Saat niin kaunista taidetta kaikesta roinastakin. Upeasti hohtavat kaikki värit. Kyllä on kaunista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!