maanantai 21. syyskuuta 2015

Terveiset Pallakselta osa 2

Pallaksen Särkijärven rannalla vastapäätä majoituspaikkaamme on taiteilija Veli Koljosen koti ja ateljee. Teimme sinne hyvin mielenkiintoisen vierailun. Jo talo ja siihen liittyvät muut rakennukset ovat näkemisen arvoiset ja sisällä kaikki henkii siitä, että olemme taiteilijan kodissa. Valaistus isossa ja monimutkaisessa talossa oli hyvin tunnelmallinen ja valtavan kokoisessa kivitakassa rätisi tuli. Täytetyt karhut, ilvekset ja riekot, pahkoista tehdyt huonekalut, taljat ja kaiken keskellä uima-allas, oli siinä ihmettelemistä.
Jo portti oli sellainen, ettei ihan joka taloon sellaisen läpi käydäTaiteilija oli lupsakka ja suorapuheinen lapinmies. Hänen koiransakin oli melkoinen persoonallisuus. Soitti jopa pianoa kun isäntä pyysi. Alemman  kuvan taiteilijasta nappasin tauluna olleesta valokuvasta. Siinä hän on komean hevosensa kanssa.

Taulut olivat pääasiassa lapinmaisemia, mutta myös muotokuvia oli jonkin verran. Tauluista välittyi hienosti lappi eri vuodenaikoina.
Tämä oli minun lempparini
Olipa kiva päästä "nuuskimaan" taiteilijan ateljeen tunnelmaa


Veli Koljonen ei ole pelkästään taidemaalari, vaan hän säveltää, soittaa erilaisia instrumentteja ja laulaa vahvalla rouhealla äänellä. Saimme nauttia taiteen lisäksi myös musiikista. Tunnelmallisen illan päätteeksi oli aika kiitellä talonväki ja lähteä kohti majapaikkaa. Aurinko laski ja heitti viimesäteensä tyynelle Särkijärvelle


Vähän tunnelmapaloja myös Leviltä


Pitänee tehdä vielä osa 3 ettei tule kerralla liian pitkää postausta. Joten Keimiönjärven kalamajoista ja Särkitunturista sitten lähipäivinä.7 kommenttia:

 1. Upeat maisemat ja upeat kuvat!!
  Oi tuota väriloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Luonto on kyllä niin uskomaton taiteilija enkä ikinä lakkaa ihmettelemästä sitä miten hyvin värit on valittu. Kivirakka ja ruskanvärit, siinä katse viipyy vaikka kuinka kauan :)

   Poista
 2. En voi muuta sanoa, kyllä on upeaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuvaterveisistä ja huikeista maisemista ja väreistä. Luontoa ja taidetta, siinä sellainen sekoitus, että jää kyllä itämään jonnekin sisällesi. Mitähän niistä aikanaan syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna :)
   Kiva, jos jotain inspiraation poikasta jäi itämään, jännityksellä odotan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!