torstai 12. marraskuuta 2015

Ei mennyt niin kuin Strömsössä

Nimittäin Sailan järjestämä atc-tuplavaihto omalta kohdaltani :( Uskomatonta, mutta totta, posti on ilmeisesti kadottanut minulle postitetut sekä ykkös- että kakkososan kortit tai ainakin hautoo niitä jossain. Ykkösosan kortit on lähetetty Haukiputaalta yli kolme viikkoa sitten ja kakkososan kortit Lahdesta pari viikkoa sitten. Miten voikin näin huono tuuri käydä, no näköjään voi. Toiveikkaana edelleen postilaatikolla käyn, saa nähdä tulevatko ikinä.
Armiidalle piti tehdä hänen lähettämistään kuvista kakkososan kortit, mutta kun niitä kuvia ei nyt sitten ole. En halua jatkaa vahinkoa ja pahaa mieltä, joten toivon, että Armiida lähettäisi uudet kuvat (laitan s-postia Armiidalle).

Jännitin, että onnistuuko posti hukkaamaan myös Muistoja-kirjani, joka oli palautumassa minulle, mutta ähäkutti, eipäs onnistunut :) Sen hukkaamisesta olisikin tullut iso itku. Itkuhan siitä tulikin,  onnen ja ilon kyyneleitä pyyhin kun kirjaa luin ja katselin. Olen niin suuren kiitoksen velkaa teille kaikille, jotka olette siihen kirjoittaneet ja piirtäneet, oikea aarre on käsissäni. Teen asiasta ihan oman, erillisen postauksen lähiaikoina. Mutta jo tässä vaiheessa kiitos ja halaus <3

Kadonneitten korttien vastapainoksi on tapahtunut muutakin hyvää ja hienoa kuin Muistoja-kirja. Ihan pakko kertoa! Olen eilen puhunut puhelimessa toista tuntia lapsuuden leikkikaverin kanssa. Olemme viimeksi tavanneet kun olen ollut noin kymmenvuotias ja leikkikaveri pari vuotta vanhempi. Elämä on kuljetellut kumpaakin tahoillaan. Nyt erään facebook-sivuston kautta minulla heräsi epäilys, että eräs henkilö olisi leikkikaverini tytär. Kysyin ja vastaus oli kyllä! Meilailin ensin hänen kanssaan ja sain puhelinnumeron ja tiedon, että "langan" toisessa päässä Hannele ilahtuisi soitostani. Sydän jännityksestä pamppaillen soitin ja aivan ihmeellistä, juttu lähti kuin ei välissä olisi ollutkaan niitä yli 55 vuotta kun viimeksi olimme tavanneet. Muistelimme lapsuutta, kerroimme elämästämme, nauroimme ja taas muistimme jotain. Välimatkaa meillä on vain sata kilometriä ja tapaamisestakin sovittiin. Jos ei ennen niin viimeistään kesällä ja yhteyttä pidetään.
Tämä tuli sikälikin niin sattuvaan saumaan kun lapsuuden muistojani kirjoittelen niin sain monta varmistusta omille muistoilleni ja aivan uusiakin juttuja tuli esille. Elämä on ihmeellistä!

Pärnun reissun jälkeen en ole paljon verstaalla ehtinyt olemaan, mutta sain sentään yhden joulukortin aikaiseksi. Siihen innosti ostos, jonka tein Suomalaisesta Kirjakaupasta. Kiertelin siellä pitkän tovin ja nautiskelin suuresti tykkäämästäni kirjakauppatunnelmasta.
Ohuesta vanerista leikattuja taloja ostin ja allaolevassa kuvassa olevia kuusia oli pussillinen jemmassa viime joulusta jääneenä.

Maalailin vanerikuvioita ja tällainen kortti lopulta kehkeytyi. Lumipasta oli loppu ja käytin halkeilevaa pastaa, joka ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta sai nyt kelvata.
Tällaista täällä ja viikonloppuna Tampereen Kädentaidot-messuille trendejä haistelemaan ja tuttuja tapaamaan.

Kiitos kun kävit <3

16 kommenttia:

 1. Harmittaa niin älyttömästä tuo Postin toimimattomuus, että en osaa edes sanoin kuvata. Tai osaisin kyllä, mutta sensuroin itseäni enkä sano. On tapahtunut se, mitä olen "pelännyt" vaihtoja järjestäessäni ja vieläpä tuplasti, kun kaksi lähetystä on kadonnut. Tämä saa minut vakaasti harkitsemaan vaihdon "lakkauttamista", ikävä kyllä. Postin aiheuttama harmitus ja mielipaha ei unohdu aivan äkkiä. En tykkää :(
  Postauksesi positiivisista osista tykkään kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila kommentista :)
   Uskon, että harmittaa todella paljon sinuakin, mutta syy ei ole sinun äläkä tämän vuoksi vaihdon järjestämisiä lopeta. Lupaan tulla mukaan seuraavaankin vaihtoon :) Kun nyt tuplavaihdossa tapahtui tuplakatoaminen niin pakko on jatkossa onnistua.

   Poista
 2. Mulla on myös ikävä muisto siitä, kun posti hävitti tuplavaihdon kirjeitä. Minun piti tehdä vuosia sitten Ritulle ATC-kortit hänen kuvistaan. Muistan, että olin vielä erityisen tyytyväinen niihin kortteihin. No, Ritu kyseli jonkun ajan päästä, olenko lähettänyt kortit. Sitten selvisi, ettei posti ollut tullut perille eikä kirjeestä sen koomin kuulunut. Ritu lähetti uudet kuvat ja uudet ATC-kortit lähtivät Ritulle. Tämäkin kirje hävisi matkalla! Vasta kolmannet ATC-kortit saapuivat perille.
  Muistan hyvin sen harmituksen ja ikävät fiilikset, mutta myös jotenkin kumman syyllisen olon. Niin kuin se olisi ollut jotenkin minun vikani. Mietin, että tunteeko Saila kenties samanlaista täysin aiheetonta "syyllisyyttä". Sehän on tietysti ihan järjetöntä. Postihan tässä mokaa ja pahasti!
  Kaikkihan me toivomme, että Saila jaksaisi järjestää ensi vuonnakin näitä vaihtoja :)
  Oma kokemukseni jätti kuitenkin sellaisen epävarmuuden, että aina toivon saajan ilmoittavan, että posti on tullut perille. Sitten voi huokaista helpotuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuntee, ikävä kyllä... :(

   Poista
  2. Kiitos Manumiina kommentista :)
   Muistankin tuon kertomasi katoamisketjun.
   Saila todellakin tuntee täysin aiheetonta syyllisyyttä, mutta tiedän, että itsekkin tuntisin sellaista.ehkäpä se on sellaista harmitusta johon sekoittuu syyllisyyttä.
   En ole aikoihin osallistunut atc-vaihtoihin ja nyt heti ekassa tällaista harmitusta, mutta ei lannistuta. Uutta vaihtoa putkeen :)

   Poista
  3. Ja vielä tuosta perille tulemisen ilmoittamisesta. Kyllä aina tuntuu kivalta ja helpottavalta nähdä kommentti tai saada meili, jossa kerrotaan lähetyksen tulleen perille. Itse myös sellaista aina kaipailen ja pyrin muistamaan ilmoittamaan lähettäjälle ja samalla siinä menevät kiitoksetkin.

   Poista
 3. Onpa harmillista tuo postin touhu. Minäkin joudun itse joka kerta huolehtimaan ja kyselemään tuliko musiikkihaasteen palkinto perille. Minulla on menny usko koko postilaitokseen. Siksi olisi ihanaa, jos vastaanottaja ilmottaisi vaikka sähköpostilla, että paketti tuli perille. Kuitenkin aina huolella valitsen lähetettävät asiat ja mietin tykkääköhän vastaanottaja paketista ja kun mitään ei kuulukkaan niin huolestuu.

  Ihanaa, että kirjasi palautui maailmalta. Innolla odotan postia siitä. Kiitos kun sain olla mukana kirjaasi tekemässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli kommentista :)
   Viikonloppu on vähän kiireinen, katsotaan ehdinkö kuvata kirjan sivut ja tehdä päivityksen. Kuvaamista hidastaa myös se, että jumiudun taas uudelleen ja uudelleen lukemaan kirjan sivuja <3 Lupaamani arvontapalkinto on valmiina ja viimeistään maanantaina saan tänne blogiin kuvia.
   Tänään ainutlaatuinen kuvauskeikka Raumalla uudistettavana olevalle Silja Serenadelle ja sunnuntaina Käden Taidot-mesuille Tampereelle.

   Poista
 4. Onneksi sun ATC kortit tuohon mun vaihtoon tuli perille, harmillista vaan että kaikki eivät ilmeisesti teekään kortteja ajoissa tai posti on ne kadottanut. Ihanaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku kommentista :)
   Jotain onneksi kulkee ihan mallikkaastikin postin toimesta. Tässä mun kadonneitten tapauksessa on postit lähetetty ajoissa, ja vain postille voi ja saa antaa negatiivisen palautteen.
   Pikkuhiljaa saa ruveta joulua fiilistelemään :)

   Poista
 5. Kummallista tuo postin katoaminen.
  Kauniin talvimaiseman teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   Edelleen toiveikkaana postilaatikolle päivittäin menen, mutta ei ole kadonneita kirjeitä vieläkään ilmestynyt :(

   Poista
 6. Ompa ihastuttava kortti! Harmi että kortit katosivat, toivottavasti ne löytävät vielä joskus perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :)
   Harmillista ja vielä kaksi lähetystä samaan aikaan, mutta jospa ne vielä jostain ilmestyisivät...

   Poista
 7. Vau, todella ihanaa että löysit lapsuudenystäväsi somen kautta (on siitä joskus jotain hyötyäkin ;D) ja saitte yhteyden toisiinne. Voin vain kuvitella miten hieno fiilis on puhua ihmisen kanssa jonka on nähnyt viimeksi kymmeniä vuosia sitten. :) Olen todella iloinen puolestasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cee S kommentistasi ja vierailusta blogissani :)
   Oli se fiilis kyllä ainutkertainen ja mahtava.

   Poista

Kiitos kommentistasi!