maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kevätpuuhia

Yksi kevään odotetuimmista ja kivoimmista päivistä on silloin kun huvimaja otetaan taas talven jälkeen käyttöön. Tänään oli suorastaan kesäinen päivä. Auringon puoleisella seinällä mittari hipoi lähes 30 astetta ja varjon puolellakin siinä 13 asteen kieppeillä koko päivän. Oli sikäli harvinaista ettei tuullutkaan oikeastaan ollenkaan. Sehän meillä täällä merenrannalla on hyvin usein ilmaa viilentämässä.

Joka ainoa tiitti, joka maasta ponnistaa, saa huomiota osakseen. Tänään niitä taas ilmestyi kuin tyhjästä ja kärpäset ja muurahaiset olivat jo ahkerasti liikenteessä. Ensimmäinen perhonenkin viilletti pitkin ja poikin, mutta ei malttanut pysähtyä edes tunnistettavaksi saatikka kuvattavaksi. Tuhannen taalan paikka olisi ollut kuvaukseen, jos kamera olisi ollut valmiiksi kädessä ja laukaisuvalmiina. Nimittäin kaksi joutsenta lensi pihamme poikki niin alhaalta etten ole ikinä ennen nähnyt. Tuo näytelmä oli kaunis ja lyhyt, varmaan alle puoli minuuttia. Töräyttivät tervehdyksenkin siinä ylilennollaan. Läheiselle järvelle olivat varmaankin menossa ja lentokorkeutta oli jo roimasti pudotettu.
Nuo mullasta nousevat tiitit onneksi pysyvät aloillaan ja saa kuviakin otettua :)
Posliinihyasintti vähän ujona puskee neulasten peittämästä maasta

Tästä karvapallerosta tulee isona tarhakylmänkukka-kaunotar

Pihlaja-angervo on aina monta askelta muita edellä

Valkoisia krookuksia, viime syksynä istutettuja

Narsissin varret saivat aika paljon lisää pituutta lämpimän pivän aikana
Nauttikaa jokaisesta keväisestä päivästä ja tarkkailkaa miten luonto koko ajan muuttuu!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Lintujen sortimentti lisääntyy koko ajan. Tänään aamulla peipponen ja punarinta olivat keltasirkun, mustarastaan, punatulkkupariskunnan ja tinttien kanssa ruokailemassa :) Vähän aikaa vielä ravintola on auki ja sitten kääntyy closed-kyltti kesän ajaksi.

   Poista
 2. Ihanat oleskelutilat ja kauniit orastavat kasvien alut ♥

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo huvimaja :) Teillä on siellä jo kevät paljon edempänä kuin meillä täällä. Ei pilkistä kukat vielä penkistä täällä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!