torstai 15. syyskuuta 2016

Jouluun on sata päivää

Näin kerrottiin radiosssa tänään. Eipä uskoisi, niin kesäisiä päiviä on vielä ollut, ettei uskoisi oikein sitäkään, että syyskuu on puolivälissä. Pihavaahteran alkava ruska ja pimeät illat puhuvat sen puolesta, että kesäiset päivät ovat kuitenkin kohta muisto vain tältä vuodelta.
"Just joye"-ruusu innostui uuteen kukintaan ja piti oikein suurin kukka mitata kun näytti niin isolta. Isohan se on, halkaisija 16 cm
"Europeana" kukkii vielä runsaasti
"Peace" ja "Karen Blixen" sinnikkäästi tyrkkäävät nuppuja , mutta eivät taida ehtiä avautua. Tai mistäs sen tietää kuinka pitkään lämmintä riittää. Useimmiten syyskuun lopulla kuitenkin ensimmäinen hallayö on näilläkin seuduilla.

Ostin joskus kirpparilta eurolla sellaisen kirkkaan metallisen tarjottimen ja se on toiminut parin betonitarjottimen muottina. Nyt tarjotin siirtyi taas uuteen tehtävään. Maalasin sen harmaalla maalilla ja töpöttelin vaahtomuovitupolla vähän valkoista tehosteeksi. Visbyn ja Katalonian reissuilta toin matkamuistoiksi kiviä ja ne laitoin tarjottimelle tuikkujen ja lasikipossa olevan kynttilän kanssa. Olkkarin pöytä sai taas uuden ilmeen.Joskus on vaan ihan pakko ostaa jotain mitä ei ollenkaan tarvitse. Nykyisin onneksi aika harvoin, mutta nyt en pystynyt ohittamaan tätä vanhaa hajuvesipulloa ja siinä samalla tuli ostettua muutama vanha lusikkakin, joita voi käyttää ruokakuvauksissa rekvisiittana.
Kesän viimeiset kehäkukkaset saavat hetken ilahduttaa keittiön pöydällä

Hyvää viikonloppua!
8 kommenttia:

 1. Upee toi hajuvesipullo, mäkin olisin ostanut sen.
  Harmillista jos nuo ruusut ei ehdi kukkaan, ovat tosi kauniita.
  Kylläpä nuo tuikut ovat upean värisiä....mäkin tahdon !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :)
   Tuikkujen värivalinnan syynä oli se, että se kuvaa meren turkoosia. Aika vähän näyttää tuoksuttomia värillisä tuikkuja olevan, mutta nämä ovat, taisin Prismasta tai Cittarista ostaa.

   Poista
 2. Kaunis kynttiläasetelma ja ihanuuksia nuo vanhat lusikat.

  VastaaPoista
 3. Ruusut ovat kyllä tänä kesänä nauttineet ja sulostuttaneet runsaudellaan. Hienoja löytöjä!! Liisa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!