keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Valokuvauskurssi Espanjan Kataloniassa osa 3

Heti aamulla lämpötila nousi nopeasti hellelukemiin. Aamiaisen nautittuamme lähdimme pikkubussilla Gironan kaupunkiin. Olimme jo edellisenä iltana saaneet johdatuksen inspiraatiokuvineen päivän teemaan, joka oli väri. Erityishuomio siis väreihin! Annetuista yksityiskohtaisemmista vaihtoehdoista valitsin "tee kuva sisä- tai ulkotilasta, jonka kauniin tai oudon värimaailman haluat taltioida kuvaasi".
Girona on upea keskiaikainen kaupunki. Sen  läpi virtaavan Onyar-joen (espanjaksi Oñar) varrella kohoavat pastellinväriset, 1800-luvulla rakennetut asuintalot. Talot rakennettiin korvaamaan vuonna 1809 tuhoutuneita muurin osia.
Joskus jonnekin paikkaan saapuessa tulee tunne, että on tullut kotiin. Nyt se tunne oli hyvin vahva. Rakastan kapeita kujia, portaita, rosoisia taloja, ruoan tuoksua kaduilla ja elämän makua. Tuntui siltä, että jokaisella talolla oli jotain kerrottavaa. Olisin viihtynyt vaikka useamman päivän Gironassa, olisin istunut viehättävissä ravintoloissa katujen varsilla, olisin kurotellut niskani jumiin ihmettelemällä taivasta joka siinsi kujien yläpuolella. Lyhyesti sanottuna: rakastuin tuohon kaupunkiin <3










Nyt sitten päivän kuvausteemaan. Olen aika tylsä värien käytön suhteen. En osaa käyttää kirkkaita värejä sisustuksessa, en pukeutumisessa, en kädentaidon töissäni. Aikoinaan tein tilkkutöitä ja sielläkin opettaja sanoi, että voisin joskus laittaa työhöni jotain väriä, joka rikkoo harmonisuuden. En vaan osaa. Luonnossa kylläkin ihailen myös kirkkaita värejä, taivaan ja meren sineä, nurmikon kirkasta vihreää, havumetsän tummaa vihreää ja kukkasten erilaisia värejä.Ruokakin saa olla hyvinkin värikästä, mutta muuten ei väri-ilottelua :)
Väri-teemaan liittyvistä kuvista tämä ensimmäinen on niin mieleinen, että vedostan siitä taulun
Ja muita teemaan liittyviä kuvia


Yritin muutaman sellaisenkin kuvan ottaa, joissa on muutakin kuin haaleeta vaaleeta

Vastentahtoisesti oli aika lähteä paluumatkalle hotelliin. Gironalle en sanonut hyvästi, sanoin näkemiin, ehkä joskus tavataan...kaipaus jäi.
Ilta sujui tavanomaisesti: kuvien tsekkaus, keskustelu ja kuvapalaute, illallinen mulperipuiden katveessa, pehmeä Espanjan yö otti syleilyynsä. Ihana päivä!
Buenas noches





10 kommenttia:

 1. Girona näyttää tosiaan mielenkiintoiselta kaupungilta.

  Väri-teeman kuvista tuo ensimmäinen on myös minun suosikkini. Kaunis ruskea-sini värimaailma, kerrassaan upea! Hieno on kyllä se seuraavakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)Otin ne kaksi ekaa kuvaa melkein peräkkäin ja "taistelivat" jonkinaikaa kumpi miellyttää omaa silmääni enemmän, mutta pulukuva voitti :D

   Poista
 2. Kauniita ja mielenkiintoisia kuvia. Pulukuva on kiva.
  Sekä myös värikuva, pirtsakka.

  VastaaPoista
 3. Viihtyisin tuossa ympäristössä minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Oli se yksi miellyttävimmistä kaupungeista, jossa olen käynyt <3

   Poista
 4. Ihanalta näytti Girona. Viihtyisin varmaan minäkin. Tykkään just noista sokkeloisista pikku kujista..Ja lämmöstä.
  Ihania kuvia olet ottanut teemaan ja ilman teemaa. Mukavaa kun jaat näitä, niin pääsemme kurkistamaan kurssimatkaasi, kiitos vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida ☺ Kiva kun on matkaseuraa virtuaalisestikin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!