tiistai 6. syyskuuta 2016

Valokuvauskurssi Espanjan Kataloniassa osa 2

Puutarhassa syödyn aamiaisen jälkeen kokoonnuimme kokoustilaan tutustumaan toisiimme (14 kurssilaista + opettaja). Sen jälkeen alkoi johdatus päivän teemaan inspiraatiokuvia katsellen.
Päivän aikana piti keskittyä varjoihin ja niiden kuvaamiseen. Teimme hikisen kävelyretken pätkän Camino de Rondaa pitkin hotellilta Tamariu-poukamaan. Camino de Ronda on kalastajien ja merivartijoiden vanha rantareitti, joka kulkee välillä Blanes - Portbou. Löytämieni tietojen mukaan kokonaisuudessaan n.200 km pitkä. Huikaisevan kauniita maisemia oli tarjolla. Kun lämpömittari osoitti 30 asteen yläpuolella niin onnea oli se, että vähän pilveili. Tosin se vähän haittasi varjojen syntymistä  ja päivän kuvaharjoitusten tekemistä. Mutta ensin muutama kuva maisemistaEpäselväksi jäi miten pitkä kävelyretkemme todellisuudessa oli. Esitteessä sen väitettiin olevan n.3 kilometriä, mutta se ei todellakaan pitänyt paikkaansa, linnuntietä ehkä, mutta ei kävelyreitillä. Reitillä oli nousua ja laskua ja taas nousua, rappusia ylös ja alas. Omassa askelmittarissa olikin paristo loppu ja jonkun askelmittari näytti 10 km:n paikkeilla, mutta siinä maastossa ei voinut luottaa askelmittarin matkalukemaan. Mutta joka tapauksessa rankka päivä  siinä helteessä. Selvittiin kuitenkin!
Päivän teemana oli varjot ja niistä tosiaankin oli vähän pulaa. Varjot tulivat ja menivät, mutta jotain kelvollista päivän aikana sain muistikortille tallennettua. Seuraavina päivinä varjoja oli vaikka muille jakaa kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Silloin oli kuitenkin keskityttävä muihin teemoihin, mutta hyvät varjot oli ehdottomasti kuvattava jokaisena päivänä. Yritin keskittyä siihen, että kuvista tulisi vähän mystisiä ja jännittäviä.
Tässä näitä


Alkuilta kului teeman mukaisten kuvien valkkaamisessa muistitikulle ja sitten niitä yhdessä katsottiin ja saatiin palautetta kurssilaisilta ja opettajalta.
Pimeä, lämmin myöhäisilta puutarhassa loi upean tunnelman myöhäiselle illalliselle. Lähes kuumia päiviä enemmän nautin ehdottomasti illoista. Edes mitkään itikat eivät kiusanneet. Hyvä ruoka juomineen iloisessa seurassa oli ihana lopetus ensimmäiselle kuvauspäivälle.
Huomiseen uuden teeman merkeissä :)

8 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat ja tosi kivoja varjoja löysit!
  Noihin varjoihin pitäisikin paneutua enemmän.

  Etelän lämpimät illat ovat kuin linnunmaitoa!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Voi, miten kaipaankaan kesäistä auringonpaistetta ja lämpöä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Älä muuta sano, aurinko ja lämpö on niin ihanaa. Viime yönä ei ollut kuin kuutisen astetta lämmintä ja aamu oli tosi vilakka, eli kyllä se taitaa olla hyvästit tämän kesän lämmölle täällä kotimaassa.

   Poista
 3. Varmasti mielenkiintoinen kurssi eikä kurssipaikassakaan tuntuisi mitään vikaa olevan kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Seutu oli upeaa ja kurssi mielenkiintoinen.

   Poista
 4. Hienoja varjokuvia! Kuka järjesti kurssin ja missäpäin Espanjaa se oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija :)
   Lomalinja oli järjestäjänä ja paikka oli Kataloniassa Begurissa (n.140 km Barcelonan lentokentältä). Lomalinjat järjestää keväisin ja loppukesällä valokuvauskursseja. Olen ollut Sorrentossa loppukesällä 2012 ja se oli myös tosi hyvä kurssi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!