maanantai 3. joulukuuta 2012

Jääaskartelua

Pakkaslukemat ovat sillä mallilla,että jäälyhtyjä on tullut erilaisia versioita kokeiltua. Ei perinteisiä ämpärissä tehtyjä, vaan kakkuvuoat ovat olleet käytössä ja myös matalat vadit. Osa kokeiluista on täydellisesti epäonnistunut erinäisistä syistä. Hätähousu kun on niin pari oli liian vähän jäätynyt ja sisus lirisi maahan ja liiallinen voimankäyttö rikkoi yhden tai tekniikka ei sitten vaan toiminut. Mutta jotain kuitenkin onnistuikin ja jos pakkaset jatkuvat niin kokeilutkin jatkuvat!

Jäädytin ensin muoteissa pieniä punaisia kukkia, sitten jäädytin isossa kakkuvuoassa vähän vettä ja sen päälle laitoin muoteista irroitetut punaiset jääkoristeet. Kulhossa kylmensin vettä ihan hileiseksi ja sitten varovasti kaadoin päälle. Tällä oli tarkoitus se etteivät punaiset koristeet alkaisi sulaa,mutta toisin kävi. Kyllä ne vähän sulivat ja kukan muoto katosi.

Jostain luin,että keitetystä vedestä tulee kirkkaampia lyhtyjä. Pitihän sekin kokeilla. Eipä eroa juurikaan huomaa. Tähän laitoin pätkän valkoista helminauhaa ja violetin väristä kimallehilettä. Helminauha toimii ja näkyy hilettäkin vähän,mutta suurin osa jäi pinnalle ja tippui pois kun kakun vuoasta kumosin.
Seuraava kokeilu oli laakea muovinen salaattivati. Tarkoituksena oli jäädyttää matala rengas (koristeena kuusenoksia), jonka voisi ripustaa jonnekin nappaamaan mahdollisia auringonsäteitä. Keskelle vatia laitoin vedellätäytetyn muovipullon. Siihen piti muodostua reikä! No se pullo jumittui aika tiukkaan ja liiallinen voimankäyttö rikkoi hienon teelmyksen kolmeen osaan. Mutta paloille löytyi käyttöä lyhtyjen takana (kuvassa).
Yhden pienemmän matalan ympyrän laitoin metallisen lyhdyn sisälle kynttilän taakse välkehtimään.
Aika hauskaa ja haastavaa ja yllätyksellistä puuhaa tämäkin askartelu. Parhaillaan on jäätymässä mustaherukkamehulla värjätty kakku. Eilen osa siitä valui pitkin terassin lattiaa liian lyhyen jäädytyksen seurauksena. Mutta eiköhän tokene kun aamuun saakka vuoassa jäätyy. Säätiedot lupaavat,että kokeilut saavat jatkua!


4 kommenttia:

  1. Hän se jaksaa ja viitsii värkätä... <3

    VastaaPoista
  2. Samansuuntaisia kokemuksia oli minulla viime talvena, mutta hauskaa oli. On se jää joskus haurasta ja toisinaan kivikovaa :) Onnea kokeiluihin!

    VastaaPoista
  3. Ihan mahtavia kokeiluja. Mulla on ne eilen laitetut siniset kakkuvuuassa olevat vielä ulkon, jos huomenna irrottais.Ovatpa ainakin jäässä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!