torstai 30. heinäkuuta 2015

Mixed Mediaa

Pitsiviikolla eräällä pihakirppiksellä bongasin  nahasta tehdyn venetsialaisen naamion. Tämän päivityksen lopussa kuva naamiosta. Näin heti silmissäni millaiseksi sen halusin tuunata. Kolmella eurolla naamio lähti mukaani ja nyt se on pikkutaulun katseenvangitsijana, juuri sellaisena kuin sen halusinkin.
Ohut canvaspohja 30 x 24 cm toimi taustana ja siihen tein ensin sabluunoiden avulla kohokuviointia struktuuripastalla ja sitä töpöttelin karkealla siveltimellä myös reunoihin. Kaikenlaista sälää kiinnitin Gel Mediumilla. Tässä vaiheessa en vielä kiinnittänyt naamiota taustaan.
Tällaiselta työ näytti ennen mustaksi maalaamista
Sitten ensin mustaa gessoa kaiken yli ja sen kuivuttua mustaa akrylimaalia. Loppu sujui tuttuun tapaan Inka Goldeilla. Naamion maalasin myös ensin mustalla akrylimaalilla ja viimeistelin Inka Goldeilla. Vähän kimalleliimaa ja muutama strassi ja kynsikoriste vielä kasvoihin ja sitten kiinnitin naamion paikalleen taustaan siten, että silmäaukoista näkyy turkoosi värjäys.
Lopputulos näyttää tältä18 kommenttia:

 1. Lopputulos on kyllä hieno :) Kerroppa tietämättömälle miksi täytyy laittaa se musta gessokin sinne väliin, miksei vain suoraan maalata mustalla akryylimaalilla? Tarttuuko se maali paremmin gessottuun pintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Kuten arvelitkin, gesso on pohjustusmaali ja antaa hyvän tartuntapinnan. Varmaan kaksi kerrosta akrylimaalia tällaisissa kohteissa toimii ihan hyvin. Minusta vaan tuo gesso on niin hyvin peittävää ja riittoisaa.

   Poista
 2. Henkeä haukon täällä...UPEA työ :)

  Yksi kysymys kans, onko tuo stanssi, jolla teet tuon "verkon" oikeaan yläkulmaan? Jos on niin kenen ja mistä sen saa? (noh tuli kaks kysymystä) :=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija :) Stanssi on Sizzix 659431 http://www.sizzix.com/product/659431/sizzix-frameworks-die-trellis
   Omani ostin Klemmarikellarista.

   Poista
 3. Vitsi että on hieno...
  Aivan uskomaton miten kaunis!

  VastaaPoista
 4. Mahtava kertakaikkiaan :D loppupeleissä "vähän sälää" mutta tuo naamio vangitsee ja se millä tavalla olet osannut tuoda sen esiin..aivan upea :D yritän ottaa tästä opikseni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päpä :)
   Olen aina iloinen, jos joku löytää jotain ideaa tai oppia töistäni :)

   Poista
 5. Wau, mielettömän upea taulu ja tuo naamio sopii todella hienosti. Ei voi kuin huokailla.

  VastaaPoista
 6. On todellakin upea! Naamio sopii just eikä melkein tuohon pohjaan. Nuo Inka Gold-värit vaikuttavat mielenkiintoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Vuosien varrella on tullut hankittua ja kokeiltua monenlaisia värejä, osa on jäänyt aika lyhytikäiseen käyttöön, osa kestosuosikeiksi. Nämä Inka Goldit ovat kyllä ihan ykköset. Upeita värisävyjä, joita voi sekoitaa keskenään, riittoisia, käyvät isoihin pintoihin ja pieneen näpertelyyn. Kuvissa ei kaunis silkinhimmeä ja ihanan tuntuinen pinta tule esille, mutta sellaiset ominaisuudetkin on. Inka Goldeilla käsiteltyä pintaa tekee mieli hiplata :D Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka vähän siltä ehkä tuntuukin, yksinkertaisesti vaan olen niiden värien lumoissa :) Värien ulkoilman kestävyyskin on testissä, joten viimeistään ensi keväänä on siitäkin kokemusta.

   Poista
 7. Oikea löytö tuo naamio ja taitavasti sen taas tuunasit :-)))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!