perjantai 2. lokakuuta 2015

Syksyisen päivän puuhia

Eipä ole aikoihin tullut ruoka-annoksia kuvattua. Pyrin edes muutaman kerran viikossa laittamaan ruoka-annokset nätisti esille vaikken niitä kuvaakkaan. Tänään oli taas sellainen päivä.
Välipalaksi päivällä paistoin syrnikkejä, joita nautiskeltiin kotikutoisen mustikkahillon ja porkkana-sitruunahillon kera.
Kokeilin paistaa syrnikkejä kahdella tapaa, pienellä pannulla koko pannun kokoisena ja vähän isommalla kolme syrnikkiä. Molempi parempi, mutta tarkkana saa paistamisessa olla kun pannun pitää olla melkosen kuuma. Ei passaa pois hellan vierestä lähteä ellei halua sellasta tummempaa sorttia.
Meillä ei myrskytuulesta näkynyt oikeastaan jälkeäkään, korkeintaan navakkaa tuulta. Oli kivan lämmintä vielä terassilla välipala nautiskella samalla katsellen vaahteranlehtien seikkailua edestakaisin pihalla.


Porkkana-sitruunahillo on niin ihanan väristä ja makuista.
Päivällisen menu oli lohkoperunat oman maan perunoista, paistetut lohimedaljongit, pieni pala paistettua haukifileetä, pannulla rapeaksi kuullotettua oman maan lehtikaalia ja pinjansiemeniä valkosipulilla ja pippurilla maustettuna, lähes viimeiset oman kasvihuoneen tomaatit ja äitienpäiväksi saamastani paprikasta lähes viimeinen paprika. Ruokajuomaksi oman kaivon vettä :) Tunnen aina iloa ja ylpeyttä kun ruokalautasella kaikki tai ainakin lähes kaikki on tuotettu lähellä.

Yksi syksyn merkki on se, että naapurin Vili-kissa, jota otturiksi kutsumme alkaa tulla sisälle päikkäreille. Kesäikaan Vili käy sisällä vaan moikkaamassa ja häipyy saman tien pihalle. Tänään oli sisäpäikkäreiden eka päivä.
Kissa on metka eläin; kävelee muina miehinä ovesta sisään, tarkistaa huoneet ja valtaa sohvan. Nukkuu siinä monta tuntia, venyttelee ja pyytää ulos. Ihminen harvemmin kävelee naapurin ovesta sisälle ja menee sohvalle nukkumaan sen kummempia selittelemättä.
Valio-myrsky taitaa edelleen myllertää osassa Suomea kun tätä kirjoittelen. Mutta huomiseksi on jo luvassa kaunista säätä, joten aurinkoista viikonloppua kaikille toivottelen tämän ystävältä saadun kukkakimpun myötä.






10 kommenttia:

  1. Meillä tuuli yöllä melko navakasti, mutta vahingoilta onneksi vältyttiin:) Sähköt pätkäs pari kertaa ja lasten lelut pyöri pitkin pihaa, muuten meni tuulta kuunnellen. Tänään paistaa aurinko ja on ihanan lämmintä. Syksyistä viikonloppua ja terveisiä Vilille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :)
      Täällä myös aurinko paistaa ja on mitä hienoin syyspäivä.
      Vili jo aamulla kävikin ja varmaan tulee vielä päivän mittaan uudelleenkin, joten terveiset menevät perille :)

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä annoksia ja vielä omasta puutarhasta. Itsekin tykkään viikonloppuisin kattaa kauniisti ja tehdä jotain oikein hyvää. Täällä oli kova myrsky ja aamulla kävin keräilemässä ja korjaamassa tuhoja pihalta. Tavarat olivat lennelleet pitkin pihaa. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :)
      Monin paikoin näyttää myrskytuhojen korjailemista olevan, me pääsimme tällä kertaa kuin koira veräjästä.

      Poista
  3. Aivan suloinen tämä otturi Vili! Hauska kuva rennosti venyneestä kissasta! Väritkin sointuvat sohvaanne ja sen tyynyihin. Kaikki kauniin tyylikkäitä yhdessä ja erikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :)
      Olen myös sitä mieltä, että Vili sointuu hyvin sisustukseen <3

      Poista
  4. Ihania herkkuja ja suloinen Vili siellä päikkäreillään

    VastaaPoista
  5. Herkullisen kaunista tarjottavaa! Voi tuota Viliä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!