Haluan mielelläni linnuillekin sellaista ruokaa, jonka raaka-aineet tiedän.
Ei pitäisi olla valittamista kun kakkujen valmistukseen käytin kookosrasvaa, rypsiöljyä, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kauraa, tattaria, hirssiä ja rusinoita.
Isommat tein n.0,5 litran vetoisiin rengasvuokiin ja pikkukakkuset ovat vain n. 6 cm halkaisijaltaan. Pienet ripustin naruun siten että ensin tein tuplasolmun narunpäähän ja seuraavaksi pujotin naruun vanerikiekon ja sen päälle kakun, vähän matkan päähän uusi tuplasolmu ja samat jutut vielä kaksi kertaa. Lopuksi tuplasolmu ja vähän säikeitä raottamalla pujotin "ravintoketjun" lintulautaan.
Ihana idea.
VastaaPoistaItsekin kun asuin kaupungin laitamilla laitetiin aina lyhde linulle.
Muta nyt asutaan keskutassa ei voi. Mutta kurrelle mies laittaa pähkinät kuppiin joka ilta :).Eihän sekään ihan luvalista ole kaupunki aluella ;) .
Kiitos Sirpa :)
PoistaTäällä kaupungin laitamilla on näitä omia vapauksia.
Mukavan näköisiä syömisiä.
VastaaPoistaKiitos Maca :)
PoistaKuluu aina pari kolme päivää kun käyvät vain epäluuloisesti katsomassa uusia tarjottavia ja sitten vasta uskaltaudutaan käymään niihin käsiksi. Lieneekö niissä joku ihmisen haju vai mikä.
Kylläpä ovat kauniita! Mukava on lintujen ja oravien joulupöytään käydä :)
VastaaPoistaKiitos Saila :)
PoistaEiköhän nuo kelpaa kun ensin vähän "tuulettuvat".
Upeita kakkuja ja tosi tarpeen. Meillä on 8 astetta pakkasta ja sää tuntuu kylmemmältä kuin paukkupakkasilla. Pienet linnut ovat riemuissaan ruokinnasta.
VastaaPoistaKiitos Enkuli :)
PoistaMeillä nollan vaiheilla ja parastaikaa sataa lunta tai onko se nyt räntää, mutta valkoista kuitenkin, huomiseksi vesisadetta luvassa. Mutta jo pitkään ovat linnut ahkerasti ravintolassaan käyneet ja niitä on kiva seurailla :)
Upeita linnunkakkuja :) Itsekin tein viimekesänä ja laitoin pakkaseen odottamaan talvea. Mutta ei ne noin upeita olleet. Laitoin vain maitopurkkeihin. Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa :)
PoistaEipä linnut varmaan paljon piittaa kakun muodosta kunhan maistuu hyvältä!