keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ajatuksia ja suunnitelmia alkaneelle vuodelle

Vuosi 2013 on polkaistu käyntiin ja pikkuhiljaa pyhä- ja juhla-aikojen jälkeen taas askartelulle löytyy intoa. 
Suunnitelmia ja ajatuksia on paljonkin alkaneen vuoden varalle.Jonkun blogissa (en millään nyt muista kenen) näin kivan idean; hän oli teettänyt Ifolor-albumin atc-korteistaan. Atc-kortteja on siunaantunut satoja ja omien kokoelmien kronologinen järjestys on kärsinyt pahan kerran taustamerkintöjen puuttuessa. Suurin osa tekemistäni korteista on tietysti maailmalla ja niistä otetut kuvat vuodatuksen töpeksimisen vuoksi bittitaivaassa. Mutta kyseistä ideaa ajattelin käyttää digikollaaseihini. Tekemiäni digikollaaseja on kertynyt iso määrä ja ne ovat pieniä poikkeuksia lukuunottamatta vain sähköisessä muodossa, joten niistä olisi tarkoitus heti alkuvuodesta kuva-albumi keräillä. Saisi niitäkin oikein kädestä pitäen katsella!
Suunnitelmien lista on pitkähkö ja olen sen itselleni listannut, mutta ei siitä sen enempää täällä, tuskin ketään niin kauheasti kiinnostaa ja pikkuhiljaa niitä sitten vuoden varrella tulee esille.

Mutta yksi suunnitelma on sellainen, johon haluaisin teistä mahdollisimman monta mukaan, nimittäin tekemään joulukortteja 5 kpl/kuukausi alkaen nyt heti tammikuussa. Edellisvuonna olin mukana sellaisessa pienessä porukassa ja joulukorttivarasto kasvoi jo syksyyn mennessä lähes koko tarpeella.
Jonkinlaiset väljähköt säännot ovat seuraavat:
Minimi on 5 kpl/kk ja saavat olla kaikki samanlaisia tai jokainen voi olla uniikki. Mutta ei kaivella vanhoja korttivarastoja vaan oikeesti tehdään uusi satsi kuukausittain. Kaikillahan on tietysti vanhaa materiaalia, jota olisi nyt hyvä muuntaa valmiiksi korteiksi. Eipä niitä nimittäin helposti tule käytettyä sitten kun taas syksyllä alkaa tulla kaikkea uutta ja ihanaa joulujuttua kauppoihin.
Sitten kun kuukauden korttimäärä on valmiina niin julkaistaan ne blogissa. Ellet jonain kuukautena kertakaikiaan pysty orientoitumaan jouluun niin jätät tietysti väliin ja seuraavassa kuukaudessa voit kiriä määrän kiinni.
Ei näistä tarvitse mitään "tiliä" tehdä minulle eikä muillekaan. Mutta tuntuisi kivalta ajatella,että porukassa tehdään ja pysyy omakin mielenkiinto paremmin. Kesällä tulee tehtyä aivan erilaisia joulukortteja kuin adventtiloskan aikaan!
Tänään tein yhden joulukortin viritelläkseni omaa ja teidän muiden joulukorttien tekemisintoa tällaiseen vähän epätavalliseen aikaan!

Voi olla,että koko tammikuun sarjani on näitä samanlaisia. Mutta kuukauden aikana sen sitten näkee! Yritän muistutella aina kuukauden alussa asiasta.
Mikäli innostuit asiasta niin olisi kiva, jos ilmoittautuisit kommentoimalla tähän postaukseen niin tietäisimme minkälainen porukka saadaan koolle.

Tervetuloa mukaan tekemään vuoden 2013 joulukortit!


14 kommenttia:

 1. Tässä on kyllä kovasti ideaa. Joulukorttien teko jää ainakin mulla sinne kaiken joulukiireen keskelle. Tosin ajattelin tänä vuonna lipsua haasteista melko lailla ja panostaa enemmän kuntoiluun sekä erilaisiin muihin juttuihin, mutta katsotaan kuinka käy ja rohkenen ilmottautua mukaan. Sallitko joulukorteilla osallistua myös muihin haasteisiin?
  Jos tipun ryhmästä kesken vuoden, sitten tipun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai niillä saa osallistua muihinkin haasteisiin ja tippuminenkin on sallittua :)
   Kuntoiluun panostaminen tässä on myös itsellä aika ykkösasiana ja siihen käytetty aika kyllä korvautuu hyvällä mielellä ja paremmin jaksamisella!

   Tervetuloa mukaan ja ihan rennosti otetaan tämä asia!!!

   Poista
 2. Ihania ajatuksia! Voisin tarttua tuohon joulukortti projektiin kiinni! Kaksi vuotta sitä tuli noudatettua ja se helpotti kyllä paljon elämää. Viime vuonna ei tullut ja se kyllä näkyi! Itse tykkään tehdä sitten usein niitä 5 kortin sarjoja - pieniä eroja kyllä, mutta samalla "idealla" tehtyjä... näin myös homma on joutuisaa. OIkein ihanaa alkavaa vuotta sinulle Kyläillään taas jossain välissä neitien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,että tartut nyt minun "syöttiini" kun minä tartuin edellisvuonna sinun :)
   Tervetuloa mukaan joulukortteja tekemään ja tosi mielelläni näkisin sinut ja neidit meillä!

   Poista
 3. Kiva ajatus, voisin yrittää olla mukana. Olisi kerrankin kortit valmiina aikaisin. Katotaan miten tän Akan käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon,että porukalla tulee pidettyä kiinni tavoitteesta ainakin paremmin kuin itsekseen. Vaikkei mitään paineita luodakkaan niin pysyy asia kuitenkin paremmin vireillä.
   Tervetuloa mukaan joulukortteilemaan!

   Poista
 4. Voi, voi, nyt taitaa kohdallani tyssätä osallistuminen tuohon minimimäärään (5 kpl/kk).
  Itse ajattelin, että jos kaksi korttia kuukaudessa riittäisi. Tällä tavalla tulisi sitten tehtyä 12 x 2 korttia eli 24 korttia. Tämä olisi reilut puolet siitä määrästä, jota vuosittain lähetän. Loput tekisin sitten marras-joulukuussa samalla, kun virittäydyn joulun tunnelmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule Sanna silti mukaan! Ei tssä nyt takerruta pikkuseikkoihin, pääasia,että joulukortteja tulee tehtyä pitkin vuotta ja siten helpottaa joulukiireitä ja käyttää niitä olemassa olevia tarvikkeita.
   Joten tervetuloa ryhmään :)))

   Poista
 5. Ajatuksesta innostuneena ensimmäiset valmiina.

  VastaaPoista
 6. Mä voisin kyllä yrittää ainakin, näin nimittäin lähiaikoina sellaisia kortteja joita tekisi mieli tehdä. TUO ATC ifolorkirja on itsellä ollut mielessä jo pari kolme vuotta. Lupasin sulle myös kuvata ne kortit mitä minulla on ja yritän senkin saada aikaiseksi. NYT pitää jo laittaa itselle Yrityslista kun on jo monta asiaa mitä pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu Ansku,että tulet mukaan! Jotenkin tässä alkuvuodesta tulee kaikenlaista "yrittämistä" ja hyvä niin.Jokaisella varmaan ainakin osa suunnitelmista ja ajatuksista toteutuu.Osa jää toteutumatta...haittaak se? Todennäköisesti ei:)
   Tervetuloa ryhmään!

   Poista
 7. Olen tässä mietiskellyt ja kuin huomaamattani olen tässä sivussa tehnyt jo pari joulukorttia, joten enköhän lähde mukaan, matalalla profiililla kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matalallakin profiililla saa olla mukana ryhmässä!
   Tervetuloa mukaan:)

   Poista
 8. Tammikuun joulukorttisatsi on valmis ja kuvattuna blgossani.
  Seuraavat 5 kpl sitten helmikuussa. Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!