perjantai 25. tammikuuta 2013

Valokuvausreissu meren jäälle

Sain eilen kivan puhelinsoiton Katilta: "lähdetäänks kuvaamaan auringonlaskua meren jäälle?" Tottahan toki valmiina kuin partiolainen. Katin Bordercolliet Pinto ja Flow mukaan ja menoks. Sää oli hieno, ei edes mitään viimaa käynyt. Nousevat pilvet vähän huolestuttivat, että miten vaikuttavat auringonlaskun näkymiseen. Kyllä ne vähän häiritsivätkin eikä ollut paras mahdollinen väritys kun aurinko laski horisontin taakse, pilviä siinä edessä oli. Toiselta suunnalta oli noussut kuu. Koirat painattivat menemään ja me Katin kanssa puhalleltiin sormia sulaksi ja sisukkaasti kuvattiin. Varsinaisesta pääaiheesta, eli auringonlaskusta ei paljon jälkipolville kuvia näytettäväksi jäänyt. Delete-nappula soi tiuhaan tahtiin ja ne muutama, jotka jätin jäljelle ovat osin liian tummia ja joku osa kuvasta puhkipalanut, mutta jotain todistetta halusin jättää. Kuu on täysi tulevana sunnuntaina, joten eilen se oli pikkusen vielä viutilo,joka sinällään taisi olla hyvä asia kuvaamisen kannalta. Vajaaseen reunaan muodostuivat kraaterit aika kivasti.

Tässä retken parhaat otokset:

Tästä rajasin puhkipalaneen osan pois ja jäljelle jäänyt on puolestaan turhan tumma,mutta lähinnä halusin kuvan säilyttää tuon kallion alapuolella olevan "olion" vuoksi (näkyy aika selvästi kun klikkaat suuremmaksi). Ei siinä mitään oliota pötkötellyt, mutta kuvassa sellanen kuitenkin on! Hauskoja tuollaiset heijastumat. On kyllä myös kannattajakuntansa sille,että tällaset olis orbseja (enkelipalloja), No miten kukakin ne sitten näkee ja hahmottaa ja uskoo...

Flow ja Pinto. Ikinä en muista kumpi on kumpi, mutta hauska pari ovat he :)

Tähän olen suhteellisen tyytyväinen :)


5 kommenttia:

 1. No juu. Jopa oli reissu. Pitää kait odotella niitä -20 asteen pakkasia ja sitten kiidättää tuhatta ja sataa jäälle. Tulee parhaat värit tallennettua. Tai, no ainakin, nähdään parhaat värit :D Ne sormien ja varpaiden lämmittimet olisivat varmaan kokeilemisen arvoiset...
  P.S. Flowlla on Napoleonin hattu päässä (korvat samassa asennossa) ja Pintolla on harmaat ripset ja musta pläntti korvien välissä. Selvä vasenta etujalkaansa heittävä mummeli (se takki päällä oleva). Ja on tuo sun Panasi melkoinen kamera!!! Käsittämättömän hyvä kuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mä vielä opin muistamaan kumpi on kumpi :D
   Panasonic on Kamera isolla koolla, vielä kun oppis sen kaikki niksit.

   Poista
 2. Ohoh..onpas upea kuva kuusta. Olet mestari kuvaamakin kaikista muista taidoista puhumattakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma,kuvaamisesta on tullut mieluisa ja haastava harrastus.Hurjasti on opittavaa ja unelmoin siitä että kun on näpsinyt 500 kuvaa niin niistä löytyisi yksi helmi, siis sellainen johon on täysin tyytyväinen. Kaukana vielä...ehkä joskus.

   Poista
 3. Kuu oli viutilo. Kiva tunne lukea tuo tuttu sana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!