torstai 8. elokuuta 2013

Taivas on mennyt aika tummaan pilveen ja nyt odotellaan saadaanko sadetta ukkosen kera vai ilman. Sadetutkan mukaan pitäisi ainakin vähän helpotusta tähän kuivuuteen tulla.

Posti toi paksun kirjekuoren ja sieltä paljastui Enkulin musiikkihaasteesta voittamani palkinto, joka ei ihan vaatimaton ollutkaan. Kaikkea ihanaa ja mieluista, joille varmasti kaikille löytyy käyttöä.
Lämmin kiitos Enkuli!

Saimme keväällä ystävältä neljä kesäkurpitsan tainta ja ne ovat tehneet satoa aivan hurjasti. Naapureillekin on niitä rittänyt annettavaksi ja itse olen tehnyt kesäkurpitsaruokia enemmän kuin koskaan. Moneksi tuo vihreä pötikkä vääntyykin! Tietenkin on grillattu erilaisilla mausteilla höystetynä, raakana marinoituna, erilaisilla koostumuksilla sosekeittoja, hilloa sitruunalla maustettuna ja karviaisten keralla, paistoksena ja nyt myös kakkuna.
Tässä tämänpäivän kesäkurpitsaherkut:
Valion ohjeesta poiketen käytin kardemumman tilalla piparkakkumaustetta ja lakritsakuorrutuksen tilalla tuorejuusto-tomusokerikuorrutusta (samaa kuin porkkanakakussakin käytän)

Kesäkurpitsa-pekonivuoka Valion ohjeen mukaan, mutta lisäsin grillijuustopaloja.
Kuivasta ja liiallisesta auringonpaahteesta kärsinyt ruusupenkkini ei ole kovin valokuvauksellinen tänä kesänä ollut. Peace-ruusu piti kukintataukoa ja on nyt piristynyt silminnähden. Alkaa olla kokoa ja näköä ja ensimmäinen "toisen aallon" kukkasista on avautumassa. Kuvakulmaa etsiskellessäni joku pörriäinenkin siihen tupsahti!

7 kommenttia:

  1. Täällä riehui eilen tuo ukkonen. Herkullisen näköisiä kesäkurpitsa ruokia olet tehnyt. Minulla myös kasvaa kesäkurpitsaa ja eilen yhden tosi ison siemtä löyskn. Näistähän nyt saa hyvät vinkit mihin käyttää :-)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun oli mieluisa palkinto. Harmitti kovasti se ruma kirjekuori ja lisäksi teippi tarttui yhteen palkintoon ja tein työn, että sain teipin irti. Kaikki palkintosi ovat uusia, vaikka varmaankin huomasit paketoimistaisteluni jäljet. Miksi joskus teippi tarttuu liian hyvin joskus taas ei kun pitäisi?

    Upeita herkkuja olet tehnyt. Rakastan kesäkurpitsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älähän ole huolissasi kirjekuoresta ja vaikka yhteen pakkaukseen olikin teippiä tarttunut, niin ei mikään sisällöstä ollut vahingoittunut, ihania ovat kaikki <3

      Poista
  3. Ps. Tilasin muo korttikuvat muistaakseni askartelukippis- tai askartelutavarakirppis blogista. Noita mattakuvia oli myytävänä iso kasa ja minäkin ihastuin tuohon himmeään pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää sitten jatkaa kauniin mattapintaisen paperin metsästystä ;) Kiitos tiedosta.

      Poista
  4. Onnea palkinnon johdosta:) katselin tuossa kieli pitkällä tuota kesäkurpitsa-pekonivuokaa, me saadaan äitiltäni tänäkin kesänä noita kesäkurpitsoja, tuotahan voisi kokeilla, kyllä näyttää niin herkulliselta:)

    VastaaPoista
  5. Onnittelut voitosta! Kesäkurpitsasta saa monenlaisia herkkuja. Tein hiljattain ruokavierilleni "kasvis-broileripastaa uunissa¤. Siihen tuli mm. kesäkurpitsaa ja oli oikein maukasta mielestäni.
    Hyvää viikonloppua Arja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!