sunnuntai 3. elokuuta 2014

Perhosia ja kukkasia

Perhosia ei ole paljon ollut koko kesänä, muutama satunnainen kulkija. Eilen oli useampi neitoperhonen mäkimeiramin kukinnoissa ja tänään ohdakeperhonen poseerasi noin sadan kuvan verran oppineidenkukkasissa ja tulipa siihen kaveriksi yksi neitokainenkin.

Ostin alkusesästä pienen ruukkuruusun, jonka kukkaset olivat lohenpunaisia. Kovin paljon ruusu ei ole kasvanut, mutta kukkasissa on riittänyt ihmettelemistä, sillä niitä on tullut erivärisiä ja osa erittäin moniterälehtisiä. Kukka on nupusta kuihtumiseen saakka samanlainen, eli ei vaihda väriä elinkaarensa aikana. Yhtään en muista mitä nimilapussa on mahtanut olla, mutta kivan seurattavan siitä sain.


Tämänkään kukkasen nimeä en muista (ehkä kannattaisi tyrkätä purkkiin nimilappu), mutta on aika hauskan näköinen
Tykkään kuvata varjoja ja heijastuksia. Nyt kokeilin miten heijastukset näkyvät viinilasissa. Oli niin mielenkiintoista, että pitää jatkaa harjoituksia!
Huomiselle, tiistaille on sitten luvassa oikein kunnon hellettä, 31 - 32 astette näille kulmille. On se hyvä, että kesällä tarkenee. Välillä tulee lähdettyä pitkän ja kalliin lentomatkan päähän lämmintä hakemaan, mutta nyt se toimitetaan ihan veloituksetta kotiovelle (ja vähän sisäpuolellekin).
Pitää muistaa vesi ja suolat, niin pärjäillään :)


8 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia! Olisikohan tuo yksi kukka joku kukonharja? Sellainen tuli mieleen, en kyllä mikään asiantuntija ole :)

  VastaaPoista
 2. Mielettömän upeita kuvia. Eilen huomasin, että helteet ovat tuoneet uusia ötököitä pihaamme. Eilenkin lensi vihreä, ainakin 4 cm lottiainen. Perhoset ovat lisääntyneet myös.

  Minulta murtui nilkka toiseksi viimeisenä lomapäivänä. Ainakin neljä viikkoa elän hitaasti. Kipsi yltää lähes polveen asti. Harmittaa, kun edes valokuvaaminen ei onnistu. Moottoripyöräilytkin on pyöräilty koko loppukesältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus, että tuollanen haaveri on käynyt :( Nyt vaan sitten rauhallisesti ja parasta mahdollista toipumista toivottelen sinulle.
   Itsellä oli vuosi sitten tähän aikaan olkavarren luusta pala murtunut ja nivelside venynyt olkapään sijoiltaan menon vuoksi, mutta siitä se vaan pikkuhiljaa sekin tuli lusittua ja kädestä tuli entisensä, mutta aikaa kului kuukausia ja kovaa treeniä vaati.

   Poista
 3. Vallan upeat kuvat niin perhosista kuin kukistakin!! Veikkaisin myös, että tuo hauska kukka on kukonharja/pyrstö
  Viimeinen kuva on mahtava...mielenkiintoinen. Pitääkin joskus kokeilla.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Silloinhan perhosista on kuvia otettava kun niitä on :) Hienoja kuvia. Erikoinen ruusu! Tuli ne saippuakuplat heti mieleen tuosta viinilasista.

  VastaaPoista
 5. Taas hienoja kuvia olet saanut aikaseksi! Kyttäsin itse perhosia tänään, yksikään ei aukaissut siipiään,en jaksanut odottaa,,

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!