maanantai 11. toukokuuta 2015

Hyvää keväistä viikkoa

Innolla odotan tulppanien aukeamista. En edes muistanut sellaisia syksyllä istuttaneeni :) Meillä myyrät ovat huolehtineet tulppaanin sipulien syömisestä, joten en ole vuosiin enää vaivautunut edes kokeilemaan niitä. Narsissin sipulit eivät kelpaa myyrille, joten niitä on kertynyt vuosien varrella aika paljonkin. Viime kesänä ei myyriä juurikaan tavattu, joten ilmeisesti siitä intoutuneena olen pariin paikkaan tulppaaneja istuttanut ja sitten ne tyystin unohtanut. Yllätys oli suuri keväällä kun ekat lehdet työntyivät mullasta. Kukkien väristä ei tietysti ole hajuakaan, mutta lähiaikoina sekin sitten paljastuu.

Pari muutakin makrokuvaa tähän vielä

Tällainen digeilykin on julkaisematta, joten sekin tähän samaan syssyyn
Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
8 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Vähän aurinkoa lisää niin jo selviää tulppaanien väri :) Ainakaan tänne meille ei ole aurinkoa luvassa muutamaan päivään...pahus.

  Mukavaa alkavaa viikkoa auringon kera tai ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Enimmäkseen taitaa ilman aurinkoa alkanut viikkoa sujua, mutta viikosta tulee takuulla hyvä ja erittäin juhlapitoinen varsinkin loppupuolisko :)

   Poista
 2. Ihan parhaita yllätyksiä tuollaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Huono muisti on sekä hyvä että huono asia :D

   Poista
 3. Ne haluavat yllättää ystävänsä. Vielä äitini puutarhasta, oli myös paljon tulppaaneita, sitten ne hävisivät! Narsissit eivät kelvanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanin sipulit maistuvat myyrille. Samoin krookuksen sipulit ja niitä jemmataan milloin minnekin eikä muisteta kaikkia syödä ja sitten niitä saattaa putkahdella aivan oudoista paikoista :)

   Poista
 4. Luonnossakin, siis ihan metsässä, on jo paljon tapahtunut keväisiä ihmeitä. Kyllä tämä sadekin on ihan paikallaan, kasvit tarvitsevat vettä. Mitä maanviljelijät tästä sitten tuumaavat, voi olla eri juttu...eikö se jotain sananlaskukin sanonut, että mitä keväällä taivaalta, sitä syksyllä laariin tai jotain...Ihanaa viikkoa sinnekin! Täälläkin alkaa jo kirkastua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mailis :)
   Molempia tarvitaan, sadetta ja aurinkoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!