sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Makrokuvailuja ja "pikkumusta"

Tämä on se vuodenaika kun tuntuu, että kamera on kasvanut käteen! Ei tarvitse pihaa kauemmas lähteä etsiskelemään kuvauskohteita, niitä on tyrkyllä ihan liiaksi saakka.
Olen jo kauan tiennyt, että kuvaajan pitää olla hyvin nöyrä, mutta aina nöyremmäksi pitää ryhtyä, jos tekee mieli kuvata ötököitä. Pitää siis sananmukaisesti ryömiä maassa. Ihailen suunnattomasti Sirpan kuvia Kuvien tarinaa-blogissa. Sellaisia minäkin haluaisin ottaa ja harjoitukset ovat käynnissä. Paljon on vielä matkaa Sirpan kuvien laatuun ja siihen, että hän bongaa kaiken maailman öttiäiset.
Tässä muutama kuva maassaryömimisen satona: Sianpuolukan kukintoja varsinaisesti olin kuvaamassa, mutta yksi metsäludekin osui paikalle mutta hämähäkki ei ollut yhteistyöhaluinen, vaan siirtyi välittömästi aina toiselle puolelle kukintoa kun minä vaihdoin kuvakulmaa.


 Yksi kevään ja alkukesän suosikkejani on lemmikki. Nekin ovat aloittaneet kukintansa.

Kevätvuohenjuuri kukkii myös. Vaikka se on aika vaatimaton, niin kukat loistavat kuin pienet auringot.

Saimme viikonlopuksi tyttärentyttären "pikkumustan", eli Britneyn meille hoitoon. Ihana pienikokoinen kiiltävän musta kisu. Saa nähdä palautetaanko :)12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja kaunis pikkumusta. Sinulle taitaa tulla kissakuume.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Parin viikon kuluttua tulee 4 vuotta kun meillä ei ole omaa kissa ollut. Silloin on tehty päätös, että vaikka niin paljon kissoista (ja myös koirista) tykkäämme, emme ota enää omaa eläintä. Nautimme naapurin Vilin vierailuista ja näistä hoitokissoista ja -koirista. Otamme mielellämme jälkikasvun ja kavereiden eläimiä hoitoon.
   Sitä ei voi kieltää etteikö välillä tee tosi paljon mieli ottaa itsellekin kissaa ja välillä koiraakin, mutta sitten järki voittaa. Näin on hyvä <3

   Poista
 2. Hienoja kuviahan sinulla on!! Palleludekin esiintyy niin edukseen, luonnossa ei ole niitä kauniimpia:) Harmi, kun hämy alkoi ujostelemaan.
  Lemmikkkien sinisyys viehättää minuakin. Kauniimpaa pikkumustaa saa hakea!!

  Nyt ei todella tarvitse kauas mennä, jos haluaa makroilla. Ötököiden maailma on myös aika kiehtovaa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Sinun kuviesi myötä olen innostunut ötököiden kuvaamisesta.
   Tuo pikkumusta on kyllä tosi ihana, mutta täytynee vielä tänään haikein mielin palauttaa :(

   Poista
 3. Hyviähän nämä sinunkin kuvasi ovat. Ja tuo pikkumusta on upean näköinen kissa.
  Ei ole minullakaan ollut omaa kissaa muutamaan vuoteen sen jälkeen kun Milla lemmikkini kuoli. On niin paljon helpompaa matkustaa kauemmaskin, kun ei ole hoitopaikan etsimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Syy kissattomuuteen meilläkin on se, että matkustaminen on helpompaa. Toinen syy on se, että jos ottaisimme kissan, se olisi tällä kertaa tod.näk.rotukissa ja vaatisi aika isoja muutoksia talon uloskäynneissä, ettei kisu sitten pääsisi livahtamaan omille teilleen. Eli noukitaan rusinat pullasta ja nautitaan muiden eläimistä :)
   Asiasta toiseen: meillä paukahti shortsikelit päälle!

   Poista
 4. Totta sanot, Arja! Kuvattavaa löytyy ihan joka paikasta, kun vaan osaa katsoa...ja taitoa ei muuten kerry, kun kuvaamalla! Itsekin olen harjoitellut vasta vähän aikaa, mutta itselle iloksi ja joskus muillekin....ja kuka sitä voi sanoa, mikä kuvauskohde on aina se oikea! Täälläkin taas alkaa päivä paistamaan... Mukava oli myös minulla alkuviikko...koira-rouvan kanssa...lainakoira kylläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mailis :)
   Kuvaamista ei kirjoista opita, vaikka niistä hyviä neuvoja saakin ja tekniikatietoutta ja sen sellaista, mutta vain kuvaamalla ja taas kuvaamalla voi tulla edes hitusen taitavammaksi. Kuvauskohde ja kuvakulma ovat niitä, jotka pitää kuvaajan itsensä löytää ja se on oikea kohde kuin sillä hetkellä säväyttää ja paras kamera on se joka on mukana.Koska olemme mieheni kanssa kumpikin innokkaita kuvaajia niin välillä kun jonnekin lähdemme mietitään, että otetaanko kamerat mukaan vai halutaanko nähdä jotain tosi hienoa ja erikoista :)
   Pariksi seuraavaksi päiväksi on kesää luvassa ainakin tänne suunnalle!

   Poista
 5. Hienoja nämä sinun kuvasi ovat, tykkään kovasti!
  Oma piha on onni, saa ryömiä miten tahtoo. Taitaisivat katsoa vielä pitempään, jos minä tuolla rannalla ryömisin :)
  Kaunis kisu. Saat kuitenkin nauttia hoitolaisista, vaikka omaa kissaa ei olekkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   Hoitolaiset ovat kivoja ja tuovat vähän erilaista tatsia päiviin.

   Poista
 6. Minä en ehkä palauttaisi! Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Pikkumusta on nyt palautettu ja kun takaisin kotiin tultiin niin vaistomaisesti vielä jonkin aikaa katselee, että missäs se kisu nyt on. Kertakaikkisen ihana kisu <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!