perjantai 21. elokuuta 2015

Betonisaapas no 2

Edellisessä päivityksessä oli vasemman jalan betonisaapas ja nyt sain valmiiksi oikean jalan saappaan. Vähän karkasi mopedi hanskasta tuon viimeistelyn suhteen. Eräällä fb-sivustolla kuva saapasparista sai muutamassa tunnissa yli tyhat tykkäystä ja kymmeniä ihania kommentteja, joissa myös kysymyksiä, joihin vastaan nyt tässä samalla kun kerron miten saappaan tein.
Kirpparilta ostettuihin 30 numeroisiin kumppareihin valoin betonia sisälle ja kun se oli muutaman päivän kuluttua kuiva niin leikkasin kumpparin pois. Maalasin ohennetulla valkoisella ulkomaalilla pinnan, koska ei ollut hajunharmaata aavistusta miten jatkaisin. Sitten ykskaks oli päivän selvää, että mielitekniikkani Mixed Mediahan se tietysti on!
Kerron nyt lähinnä oikean jalan saappaan jälkikäsittelystä (vasen tietysti suurin piirten samoin vaikkakin erilaisin härpäkkein).
Gel Mediumilla kiinnitin kaikki osaset. Vetoketjun pätkän liimasin ensin ja sen reunaan lehtinauhaa. Korutarvikelaatikolta löytyivät nuo muut metalliset härpäkkeet ja yläreunaan pala pitsinauhaa. Yläpinta oli valun jäljiltä aika epätasainen ja tasoitin sitä vähän struktuuripastalla ja painelin sen ollessa märkää siihen vähän lasikuplia. Kun tämä vaihe oli kuivunut, niin maalasin mustalla gessolla kaiken yli ja sen kuivuttua mustalla akryylimaalilla. Yön yli annoin tässä vaiheessa työn kuivua. Seuraavaksi sitten vuorossa jo valmista pintaa, jonka tein Inka Goldeilla, väreinä turkoosi, vihreä, rosa ja kulta. Olen tykästynyt näiden vahavärien levittämiseen karkealla tasapäisellä siveltimellä pyörivin liikkein. Joku kyseli, mistä Inka Goldeja saa ostaa. Käsittääkseni lähes kaikissa askartelutarvikkeita myyvissä liikkeissä niitä on, koska ne ovat varsin suosittuja.
Valmis saapas näyttää tällaiselta


 Saapasparista kokonaisuudessaan tuli tällainen





20 kommenttia:

 1. Kyllä on hienoja...aivan mahtavia!!!

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat kyllä upeita koristeita, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tykkään! Eriparisuus on aivan "ehdotonta" tässä tapauksessa :)

  VastaaPoista
 4. Nämä ovat kyllä mielettömän hienoja!!

  VastaaPoista
 5. Wau. Tuli tästäkin aivan mielettömän upea.

  VastaaPoista
 6. Todella hienot. Eriparisuus on vain hyväksi tälle parille. Ostin pari Inka Gold väriä itsekin, mutta vielä en mitään niillä ole kerennyt tekemään. Joku päivä rohkaistun niitä käyttämäänkin, luulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Varmasti rohkaistut ja luulen, että koukussa olet :D

   Poista
 7. Tää ei voi olla todellista. Nää on niiiiiiiiin ihana ja taidokasta työtä. Meikäläiseen hyppäs hetkeksi pieni vihreä ukkeli :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!