torstai 13. elokuuta 2015

Betonista

Kovasti trendikästä on parina kesänä ollut kaiken sorttisten betonitöiden tekeminen. On tehty purkkeja ja purnukoita, tarjottimia, on valettu ja päällystetty betonilla vaikka mitä. Siinä ovat mummon vanhat virkatut liinatkin saaneet kyytiä kun ne on kasteltu betonivelliin ja muotoiltu ruukuiksi tai kynttilälyhdyiksi. Toinen toistaan kauniimpia ja myös kamalampia betonitöitä on erinäisillä sivustoilla ollut näytillä vaikka kuinka paljon. Noo, kauneus on edelleenkin siellä katsojan silmässä, yks tykkää äidistä ja toinen tyttärestä :)
Viime kesänä en oikein innostunut edes kokeilemaan, mutta pakkohan meikäläisen kokeilun haluisen ihmisen oli nyt betonihommiinkin ryhtyä. Pari viikkoa sitten tein joitain kokeiluja, joista osa on edelleen viimeistelemättä, mutta muutama työ on valmiina.
Jokunen virkattu liina on tallessa kaapin kätköissä, mutta en niiden muotoa raaskinut muuttaa, äidin tekemiä kun ovat. Itse virkkamani olisin malttanut, mutta sellaista ei ollut :) Sen sijaan hyvinkin maltoin muutaman vanhan froteepyyhkeen betonivellissä liottaa! Kaikki onnistuivat ihan kohtuullisesti. Kuvassa olevan lyhdyn tein lähinnä sisäkäyttöön ja viimeistelin sen pinnan ohennetulla valkoisella lateksilla ja yllätys yllätys kullanvärisellä Inka Goldilla. Ulkokäyttöön tulevat taidan maalata vieläkin enemmän ohennetulla valkoisella eikä sitten mitään muuta. Toisena vaihtoehtona on jättää betonin väriseksi, mutta ehkäpä valkoinen vie voiton. Syysiltoina valkoinen hohtaa kauniisti pimeydessä.
Leskenlehden ja kuuliljan lehtiä käytin muottina ja jälkikäsittelynä ohennettu valkoinen lateksi ja erivärisiä Inka Goldeja. Alapintaan kiinnitin  pienen huopatarran, ettei botonipinta naarmuta pöytää. Vaikkapa tuikun voi betonilehden päälle laittaa palamaan. Lehtiä on vielä puolivalmiina odottamassa ja niihin on idea olemassa. Kunhan ehtisi toteuttaa. Sadonkorjuuhommat vähän haittaavat askarteluja!
Lisää on tulossa. Ostin kirpparilta muutaman tarjottimen, joita on tarkoitus käyttää muotteina. Ideoita on useampiakin ja eiköhän ne pikkuhiljaa tule toteutettua.
Innostavaa ja kivaa puuhailua tämäkin, näköjään kaikkea on kokeiltava!

13 kommenttia:

 1. Kylläs on ihania!
  Erityiseti katseeni jäi tuohon "pyyhe" lyhtyyn. Kyllä on kaunis!
  Samoiten nuo lehti jutut ... puutarhaan vaikka kiveytyseksi eli askelmaksi puutarhaan ja linnuille juotto malja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Raparperinlehdistä isäntä on joskus monta vuotta sitten tehnyt muutaman kupin mallisen ja nytkin on pari kappaletta kuivumassa.
   Leskenlehden ja kuunliljan lehdet ovat aika pieniä, vaikka isoimpia valitsinkin, max.20 cm.
   Katselin jo vuorenkilvenlehtoä "sillä silmällä" :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Nämä ovat todella kauniisti muodosteltuja ja maalein ym. taitavasti viimeisteltyjä. Upeita!
  Olet ollut hyvin ahkera!

  VastaaPoista
 3. Tosi upeita, sinulla on todella taito hyppysissä luoda kaikkea kaunista!!

  VastaaPoista
 4. Hienoja töitä. Kauniisti olet ne maalannut ja koristanut. Lyhty on tosi upea, valo looistaa kauniisti

  VastaaPoista
 5. Maahinen13. elokuuta 2015 klo 15.53
  Upeita betonitöitä, lyhty todella kaunis. Minunkin oli tarkoitus kokeilla tänä kesänä, mutta se jäi, Nyt olisi muistaakseni keväällä betonityökurssikin, jonne voisi mennä :-)

  Poista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maahinen :)
   Ihan mielenkiintoista hommaa, kannattaa kokeilla.

   Poista
 6. Aivan upeita. Onkohan mitään sellaista, mistä et saisi kaunista aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Kyllä löytyy esim. huovuttamalla en saa mitään kaunista aikaiseksi enkä osaa piirtää. Nämä nyt heti tulevat mieleen :)

   Poista
 7. Ooiii Apuva miten upeita taideteoksia! Kyllä sinä osaat!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!