keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pihaterveisiä

Kesän pisin lämmin jakso taitaa olla ohi ja kallistutaan kohti syksyä. Eilen lämpötila nousi varjossa melkein 27 asteeseen ja alkuyöntunteinakin oli vielä parisenkymmentä lämpöastetta. Lämmintä ja pimeää, siitä minä tykkään! Istuttiin pitkälle yöhön terassilla ja nautittiin trooppisesta tunnelmasta.
Sadetta oli luvattu aamusta alkaen aamupäivän ajaksi. Ennuste toteutuikin lähes minuutin tarkkuudella ja heti aamulla piti mennä terassille katsomaan, kuuntelemaan ja haistelemaan ihanaa raikkautta. Siitä on kulunut monta viikkoa kun täällä on viimeksi satanut.


Eilen laitoin keijupuutarhaankin valot, jotta keijuillakin on tunnelmaa pimeneviin iltoihin
Vielä muutama hellepäivän kehäkukkakuva. Kehäkukkasia kylvän joka kevät äidin muistolle. Kun niitä katselen lähetän äidille terveisiä sinne jonnekin.


Kasvihuonevastaava istutti keväällä kasvihuoneeseen monensorttista tomaatinplanttua ja niistä on satoa korjattu ennätysmäärä ja edelleen korjataan vielä muutama viikko.


Ja vielä sitruunapuun väliaikatiedote :

Koko ajan huumaavalta tuoksuvia kukkasia aukeaa ja uusia pikkuisia raakileita ilmestyy, mutta olen nyt niitä karsinut ja jättänyt kymmenkunta isoimpaa ja alan jopa uskoa, että ainakin joku niistä ehtii kypsyäkin kun myöhemmin kasvihuoneeseen siirretään. Syön ne sitten vaikka raakana...oman puun sitruunat :)

 Näiden kuvien ja tunnelmien myötä oikein hyvää elokuun viimeistä viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

 1. Sateen raikasta ja kaunista katsottavaa. Mahtaa olla aromikas puoliraaka sitruuna :-( toivottavasti ehtivät kypsiksi.
  Hyvää tätä "sadonkorjuun" viikkoa myös sinulle ♥

  VastaaPoista
 2. Hieno kuvasarja!!
  Kauniit kukat ja herkullisen näköisiä tomaatteja ja raikkaita sitruunoita omasta sitruunapuusta!!

  Mukavaa elokuun loppua, jota taidetaan viettää vaihtelevassa säässä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun meilläkinpäin on ollut aurinkoista ja lämmintä :) Hienoja kuvia kuten edellisessäkin postauksessasi!

  VastaaPoista
 4. Minä tässä juuri olen katsellut, että meidän omenasato on tänä vuonna aivan käsittämättömän olematon, mutta onneksi luumupuussa nyt sentään näyttäisi olevan hedelmää jonkin verran.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika kommentista :)
   Meillä ei ole omenapuita, kun pupujussit ovat aina vesittäneet yritykset.
   Kirsikkapuussa oli tosi paljon raakileita, jotka kaikki kuivuivat ja putosivat yhtä lukuunottamatta. Odotimme sen kypsymistä ja niin odotti joku lintukin, että se siitä kirsikasta ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!