perjantai 15. tammikuuta 2016

Mixed Mediaa/munankuorimosaiikkia

Joskus tullut hankittua kirjaa muistuttava pahvirasiasarja. Pienempi rasioista (kooltaan 17x13x5,5 cm) on ollut jemmassa ja unohdettuna vissiin useamman vuoden. Nyt otin sen käsittelyyn.
Käyttämäni tekniikka oli varsin sekalaista. Mitään tarkkaa suunnitelmaa ei taaskaan ollut vaan työ eteni miten eteni. Ensin kiinnitin kanteen servettikuvion ja lakkasin sen kertaalleen ja sen ympärille liimailin valkoisia kananmunankuoria ja nyt maltoin antaa tässä vaiheessa kuivua yön yli. Siistin reunat ja hioin hiekkapaperilla terävät särmät pois. Värjäsin kauttaaltaan päältä ja sisältä rasian vedellä ohennetulla mustalla kirjoitusmusteella. Tulee muuten kaunis harmaa ja sävy riippuu laimennussuhteesta.Suojasin kuvan ja suihkuttelin muualle paria eri väriä mistiä. Reunoihin ja selän vahvikkeisiin embossasin kirkkaalla karkealla jauheella vähän struktuuria ja sitten Inka Gold kultaa vähän reunoihin. Kannen kolme lakkauskerrosta himmensi Inka Goldia aika tavalla ja viimeistelinkin vielä lakkausten jälkeen kullanvärisellä Miranolilla. Kannen sisäpuolelle embossasin sydämen erittäin hienojakoisella hopeanvärisellä jauheella. Oliskos työvaiheet pääpiirteittäin siinä.
Lopputulos miellyttää itseäni.
Siinä oli tämänpäivän luovan työn osio 1 ja nyt luovan työn osioon 2 ja siinä tekniikka on täysin selvä, lumikolan lykkeleminen :)

Hyvää viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. Todella kaunis, mitä embossaaminen tarkoittaa? Mulle ihan vieras tekniikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytti :)
   Embossaaminen tarkoittaa kohokuviointia. Esim. tuon sydämen kannen sisäpuolelle tein siten, että leimasin ensin kuvan hitaasti kuivuvalla leimasinmusteella, sitten ripottelin kohojauhetta päälle, karistelin ylimääräiset pois ja kuumailmapuhaltimella kuumensin jauheen sulaksi, jolloin se kiinnittyy pohjaan ja saa esim. tällä jauheella hohtavan hopeaisen pinnan.

   Poista
 2. Kyllä miellyttää lopputulos myös minua :) Tosi kauniit värit sekä ulko- että sisäpuolella.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavaa kohokuviointi tekniikkaa:) Kauniit värit, taidokas työ.

  VastaaPoista
 4. Innovatiivista ja kaunista. Ensi kertaa näen munankuoria käytettävän näin. Hyvin toimii taitavissa käsissä.
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis :)
   Munankuoret ovat monikäyttöisiä, monta ideaa päänupissa, kunhan vaan ehtii toteuttamaan.

   Poista
 5. Oi miten upea siitä tulikaan. Todella kaunis. Kananmunakuori -mosaiikki hieno. Viimeistelet kaikki työsi aina huolella.
  Todella upeaa jälkeä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maahinen :)
   Minusta huolellinen viimeistely on se kuuluisa piste iin päällä.

   Poista
 6. Eipä heti uskoisi, että kananmunankuorista voi saada aikaiseksi noin upean taideteoksen! Ihana pinta. Tietysti on ollut taitava tekijä kyseessä, että on noin kaunis kokonaisuus lopputuloksena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Itsekkin vasta aloittelija munankuorien käytössä askartelussa, mutta nyt jo todennut, että niistä on moneksi.

   Poista
 7. Kaunis on, miellyttää kyllä minunkin silmiäni.

  VastaaPoista
 8. Oi oi! On upea! Kaunis niin kaunis!
  Mielestäni et ole aloittelija tässä(kään) tekniikassa.
  Suloinen koru koko rasia.

  VastaaPoista
 9. Kyllä on hehkutusta yllä, mutta täysin voin yhtyä! Olet niin taitava.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Mielettömän kaunis, aivan mahtava!
  Tuon minäkin haluaisin omistaa,kaunista! <3

  VastaaPoista
 11. Uskomaton tekniikka ja todella kaunis lopputulos. Kuoriako voi värjätäkin. Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Ainakin vesi-, peite- ja akrylivärit käyvät, samoin tussit ja alkoholimusteet käyvät kirjan ohjeiden mukaan. Itse käytin tavallista kirjoitusmustetta, joka on vesiliukoista. Munankuoren ulko- ja sisäpinta värjääntyvät samalla värillä erilaisiksi, koska sisäpinta imee enemmän väriä.Minulla on sellainen käsitys, että mitä tahansa värejä voi käyttää...ainakin kokeilla, voi tulla jänniä lopputuloksia.

   Poista
 12. Onpa kaunis. Olen tuon kirjan toinen tekijä eli SirpaE ja käyn välillä googlailemassa mitä kaikkea olette saaneet aikaan. Aivan ihanan romanttinen tuo rasian kansi. Tykkään kovasti. Perustin tekniikalle fbhen myös omat sivut, jonne voi käydä linkittämässä ja kommentoimassa ja ne löytyvät haulla "munankuorimosaiikki" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :) Onpa kiva "tavata" kirjan tekijäkin.Ja eikun tutustumaan fb-sivustoon!

   Poista
  2. Tervetuloa! :) Jään innolla seuraamaan!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!