sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Pientä pintaremonttia

Meillä on viime torstaiaamusta alkaen tehty pientä pintaremonttia olohuoneessa ja siihen liittyvässä takkahuoneessa. Vitriinikaapit tyhjennetty tavaroista, huonekalut ymt roudattu epämääräisiin paikkoihin ja saatu melkoinen kaaos aikaiseksi. Vanhat tapetit piti irroittaa ja seinät hioa ja pohjamaalata ja ikkunoiden puitteet ja lattialistat pesin perusteellisesti. Tapetti näytti päällisin puolin olevan kunnossa eikä niin kovin likainenkaan, mutta kyllä se yllätys oli kun seinät kokonaisuudessaan olivat näkyvillä. Voin sanoa, että melkein hävetti :( Nyt on olohuoneessa uudet tapetit, kaikki listat taas paikoillaan, vitriinikaappien jokainen lasi, pikari ja muu lasiesine pesty ja järjestelty uudelleen paikoilleen. Takkahuonekin on jo tyhjennetty ja aamulla alkaa vanhan tapetin poistaminen ja hiominen sekä pohjan maalaaminen ja viimeistään tiistaina päästään tapetoimaan. Kuvittelisin, että keskiviikkona olisi kutakuinkin valmista.
Joitain kuviakin olen muistanut ottaa, mutta niistä nyt ei mitään iloa ole tänne laittaa. Ehkäpä sitten kun kaikki on viimesen päälle paikoillaan laitan muutaman kuvan. Pitää vielä käydä pari uutta verhotankoa ostamassa ja muutamaan tyynyyn voisi hankkia kangasta.
Kiva on ollut remonttia tehdä, mitä nyt pari kertaa on oltu avioeron partaalla. No vitsi vitsi, niin paljon on vuosikymmenien aikana yhdessä hommia tehty, että aika kivuttomasti sujuu vaikka pieniä näkemyseroja välillä tietysti on.
Verstaallani en ole viime keskiviikon jälkeen käynytkään enkä ole sinne edes ehtinyt ikävöimään. Löysin kuvatiedostoistani tällaisen lähiaikoina tekemäni digeilyn, jota en ole muistanut julkaista.

Tammikuu oli minulle "ei lisättyä sokeria"- kuukausi. Tiukka linja on pitänyt koko kuukauden eikä siinä mitään vaikeuksia ole ollut, joten antaapa mennä samaan malliin vielä helmikuukin. En koe, että olisin joutunut jostain luopumaan, päin vastoin olen saanut virkeää oloa ja hyvin nukuttuja öitä.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja helmikuuta!

2 kommenttia:

 1. Kyllä pieni remontti piristää sitten, kun se on valmis. Minä remontoisin ja tapetoisin jatkuvasti, mutta kun ei ole tiloja, mitä laittaisi. Joku vuosi sitten teimme remontin. Jotain pientä olen kyllä tehnyt niillekin. Remontit on kyllä joskus rasittavia, kun joutuu elämään sen sotkun keskellä. Kiva nähdä, mitä olette saaneet aikaan. Mukavaa alkanutta helmikuuta tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Viikko siinä meni, nyt vielä pikkuesineet hakevat uusia paikkojaan, yksi iso kynttiläsysteemi on tilattuna ja pari verhotankoa ja niihin verhot pitää mennä hankkimaan. Ihana on tänään vielä sytytellä kynttilöitä ja istu kaikessa rauhassa ihastelemaan :) Ylävitoset jo lyötiin miehen kanssa: selvittiin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!