tiistai 19. tammikuuta 2016

Munankuorimosiikkia

Pari tällaista MDF-levystä tehtyä purkkia olen joskus vuosia sitten tilannut saksalaisesta askarteluliikkeestä. Molempiin olen kiinnittänyt ympyräsyvennykseen servettikuvan. Sille asteelle olivatkin jääneet pölyttymään kaappiin. Munankuorimosaiikin innoittamana tein nyt toisen valmiiksi.
Maalasin jo olemassaolevan servetin päälle valkoisella pariin kertaan ja kiinnitin uudenlaisen servettikuvion purkin molemmin puolin olevaan ympyräsyvennykseen. Töpöttelin lumipastaa karkealla siveltimellä kukkasen ympärille ja embossasin karkealla kirkkaalla kohojauheella pieniä pallukoita tehosteeksi. Munankuorilla päällystin sitten muun osan purkista, hioin sileäksi, värjäsin taas vedellä laimennetulla mustalla kirjoitusmusteella ja suihkautin vähän paria väriä mistiä sinne tänne. Lakkasin kolmeen kertaan ja viimeisen lakkakerroksen ollessa märkä ripottelin pintaan karkeaa kirkasta kohojauhetta ja kuumensin puhaltimella kuivaksi. Kullanvärisellä Inka Goldilla viimeistelin ja purkin sisäpuolen maalasin kullan värisellä Miranolilla. Näköjään olen niin sekakäyttäjä, että aina on pakko sotkea useampia tekniikoita samaan työhön :)
 
Perustekniikan opettelin tästä kirjasta ja se on myös innoituksen lähteenä toiminut.
Kiva yllätys oli, että kirjan toinen tekijä, Sirpa Eloranta oli bongannut edellisen munankuorimosaiikkityöni ja käynyt kommentoimassa sitä.
 Seuraavaksi on tulossa pyöreä riipus.                                                 

15 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!