lauantai 23. toukokuuta 2015

Perjantaisia touhuja

Olemme saaneet nauttia kahdesta kesäpäivästä, tosin jälkimmäisenä oli erittäin kova tuuli, puuskissa myrskylukemissa. Mutta shortsit ja hihaton toppi riittivät vaatetukseksi pihahommissa. Jatkossa sitten taas luvassa vähemmän lämmintä :(  Mutta sellaista se totutusti on.
Pihahommien yhteydessä tuli tietysti kameraakin ulkoilutettua.
Sammalleimut ovat muutaman päivän kuluttua täydessä kukassa. Se on mielestäni yksi alkukesän kohokohdista, sillä tykkään kovasti noista "kukkapatjoista". Kuten taustalla näkyy, osa koivuista on lähes täydessä lehdessä.

 Pieni vähän ruosteinen kastelukannu sai pikapikaa uuden elämän, kun tein siihen muovikristalleista "vesisuihkun". Mikälieprojekti on ollut mielessä kun olen joskus monta vuotta sitten tuollaisia kristalleja muutaman kymmenen kappaletta hankkinut :) Tulivat vihdoinkin nekin käyttöön kun pujottelin ne siimaan. Kauniisti kimaltelivat kun tuuli niitä heilutteli!


 Tämän ihastuttavan kauniin tulppaanin tarina on sellainen, että ostin edellis jouluksi kukkivana ja istutin sitten keväällä sipulit kukkapenkkiin. Viime kesänä kasvoi vain muutama lehti, mutta nyt kukkapenkissä ilahduttaa useampi erikoisen kaunis kukka. Lajike on Santa Claus.
Sitruunapuu on kukkinut ahkerasti huumaavan tuoksuisin kukinnoin ja pikkusitruunoita on tulossa runsaasti. Kiva seurata niiden kasvua.
 Meille muuttaessaan puussa oli kaksi kypsää ja yksi raaka sitruuna. Tai siis se raaka oli kuljetuksessa pudonnut. Toinen kypsistä roikkuu vielä paikallaan. Toinen kypsä ja raaka (joka osoitti vähän nahistumisen merkkejä) nautittiin saunajuomaksi. Olipa raikasta!



Hyvää viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Ihanaa ja kesäistä Kaunista taidetta.

    VastaaPoista
  2. Hieno idea tuo kristallisuihku!
    Kauniilta jo näyttää pihallanne. Varmaan oli kiva juoda oman sitruunapuun hedelmistä puristettua mehua...nam.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa :)
      Oman pihan marjat ja tomaatit ja kurkut ja salaatit maistuvat niin paljon paremmilta kuin muiden, samoin myös sitruuna :D

      Poista
  3. Sammalleimu"patjat" ovat minunkin lemppareita! Ihania kuvia jälleen ja aivan kuin jostakin kesämaasta kun vertaa näkymiin näillä korkeuksilla... Ja että hihaton toppi ja shortsit: eipä ole tullut mielen viereenkään vielä tälle "kesälle"! Nuo Joulupukki-tulppaanit on kyllä aivan mahtavia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila :)
      Voin kertoa, että kun tänään aamulla oven aukaisin, niin vastaan puhalsi mielettömän kylmä tuuli ja lämpötila on kahdeksan asteen paikkeilla. Hyvä ettei toppatakkia tarvi taas esille ottaa :(
      Joulupukki-tulppaaneja pitää käydä ihailemassa vähän väliä.

      Poista
  4. Kyllä on taas niiiiin niiiiin ta kaseltavaa.
    Voi miten hauska idea tuo kastelukannu joka puussa roikuu.
    Kyllä on kauniin värinen tuo tulppaani.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanalta näyttää sinun pihasi. Ja niin kesäiseltä jo. Ei todellakaan täällä pohjoisessa tarkene shortseilla, tänäänkin koko päivän sadellut ja tuuli tuivertanut.
    Tuo kastelukannu on mainio idea, varmaan vielä parempi luonnossa katseltuna kuin kuvassa.
    Näin se on että luovuus on elämän tapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armiida :)
      Täällä paistaa aurinko ja aamun ja aamupäivän kova tuuli on aikalailla tyyntynyt, mutta shortseja ei tänään tarvita :)
      Kyllä se varmaan on kuten sanot, että luovuus on elämän tapa.

      Poista
  6. Onpa taas kauniita kuvia!
    On kukkia ja kukkapatjoja. Huvimajakin näkyy ihanasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :)
      Kevät on yksi meidän hienoista vuodenajoistamme. Kevään suurin viehätysvoima on varmaan siinä, että kaikki muuttuu päivittäin. Eilinen näkymä on tänään jo aivan muuta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!