maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulukalenterini 2013 #16

Viimeinen täysi viikko ennen joulua on käynnistynyt. Lämpöasteita on 3,5 mutta navakka tuuli saa ilman tuntumaan kylmältä. Harmaalta näyttää, ei taida aurinko pilkahtaa tänäänkään.
Tämän päivän teemani on toivo. Niin kauan kuin on elämää, on myös toivoa. Näinhän vanha sanonta kuuluu. Ja oikeassa varmaan on.
 Toivomme monenlaisia asioita ja jokaisella on jonkinlainen TOP 10. Lista tietysti vaihtelee elämäntilanteiden mukaan. Kun sairastuu niin takuuvarmasti toivoo parantuvansa, terveenä ei ehkä sitä huomaakaan. Kun on paiskinut töitä pitkän rupeaman toivoo lomaa, kun talven tuiskut piiskaavat toivoo kesänlämpöä, kun on pimeää, niinkuin nyt toivoo piteneviä päiviä ja valoa, kun läheinen tai ystävä on jossain kaukana toivoo hänen pian palaavan. Vanhemmat toivovat lapsilleen kaikkea hyvää.
Voisipa joskus huviksensa laskea kuinka monta toivetta on päivän aikana ajatuksissa ollut. Veikkaan, että yllättävän monta. Toivottavasti!
Tulipa mieleeni, että Toivo on hyvin kaunis nimi lapselle, samoin kuin Onni. Ne sisältävät paljon lämpöä ja ajatuksia.

Eilen illalla digeilin pari yksinkertaista kollaasia aiheesta.


Sanotaan, että torstai on toivoa täynnä, mutta eiköhän maanantaikin ole. Joten toivon teille kaikille oikein hyvää maanantaita, ja varmaan arvaattekin huomisen teeman...usko, toivo...

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!