perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulukalenterini 2013 # 6

Kuudes luukku kalenterissa on avattu tänään Itsenäisyyspäivänä. Kalenterini aiheena on peace - rauha. Mielestäni se liittyy aivan olennaisesti itsenäisyyteen.
 Joskus nuorempana Itsenäisyyspäivä oli tervetullut ns. ylimääräinen vapaapäivä ja piparien leipomispäivä. Vuosien myötä sen merkitys on muuttunut siten, että enemmän ajattelen sen todellista merkitystä meille suomalaisille. Siihen konkretisoituu isäni ja sana rauha. Syvä kiitollisuus ja kunnioitus hänelle ja kaikille, jotka taistelivat tavalla tai toisella rauhan ja itsenäisyyden puolesta. Moni palasi sotareissulta arkussa, moni eli loppuelämänsä vaikeasti invalidisoituneena sekä fyysisesti että psyykkisesti. Jotkut eivät palanneet koskaan. Isäni palasi ja hyvä niin...minua ei muuten olisi.Hän selvisi ilmeisesti aika vähin vaurioin monen vuoden kauhuista ja pystyi jatkamaan elämää, joka ei kuitenkaan pitkälle kantanut. Hän kuoli 56 vuotiaana sydäninfarktiin.
Nöyrin ja rauhallisin mielin tänään sytytän kynttilän hänen ja appeni kuvan viereen. Kuvien toisella puolella on Suomen lippu, jonka salko on isäni sotareissulla tekemä ja sen jalustaan on kaiverrettu 5.12.41  Karhumäki. Se on yksi arvokkaimmista aarteistani. Kun siinä seison niin mielessä päällimmäisenä on kaksi sanaa: Kiitos ja rauha. Näissä mietteissä vietän jälleen kerran Itsenäisyyspäivää.7 kommenttia:

 1. Hyvä on kirjoituksesi.
  Rauha ja kiitollisuus - kaksi hyvää sanaa tällekin itsenäisyyspäivälle.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kirjoitus sekä kuva.
  Isiämme on kiittäminen, että tuon kauniin lipun voimme salkoon nostaa...

  Hyvää itsenäisyyspäivää, Arja L.
  ps. Suloinen banneri<3

  VastaaPoista
 3. Hyvä itsenäisyyspäivän kirjoitus! Kiitollisia saamme olla, että saamme asua itsenäisessä suomessa.

  VastaaPoista
 4. Hyvää Itsenäisyyspäivää !!

  VastaaPoista
 5. Hyvää Itsenäisyyspäivää!
  Kauniita ajatuksia rauhasta ja itsenäisyydestä.

  VastaaPoista
 6. Hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!