tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenterini 2013 #3

Kalenterini kolmas luukku on auennut ja tänään kortissa lukee tähti.
 Yöt ovat olleet täällä melko selkeitä ja tähtitaivas on tuikkinut todella upeana. Kun niitä katselee tuntee konkreettisesti oman pienuutensa tuon kaiken rinnalla. Joulunaikaan kuuluu monenlaisia tähtiä...joulutähti kukkasena on tuttu ja varsin suosittu. Omiin suosikkeihini se ei kuulu, paitsi valkoinen on alkanut viimevuosina miellyttää ja sellainen suhteellisen pienikokoinen.
Sensijaan tykkään erilaisista koristetähdistä ja niitä kuuluu ehdottomasti jouluun. Beetlehemin tähti tietysti itseoikeutettuna on joulun tähdistä ykkönen. Joulupipareistani teen perinteisen piparkakkureunaisen lisäksi tähtiä ja mikäli täytekakku tulee tehtyä niin koristeena on tähtiä.
Innostuin tekemään valkoisia 5-sakaraisia paperitähtiä eilen.
Tämän tähden halkaisija on 20 cm ja tein sen tukevasta valkoisesta vähän kiiltäväpintaisesta kartongista. Kartonki ei saa olla kuitenkaan liian paksua, silloin taitteiden tekeminen on hankalaa ja tulee helposti epäsiistiä jälkeä. Koristelin tähden stanssatulla lumihiutaleella ja enkelikuvalla, strasseilla ja lumipastalla sekä kimalleliimalla. Ripustuslenkin teen sitten kun tiedän miten tähtiä esille laitan. Astelevy on tärkeä työväline kun sakaroita mittailee. Niiden kärkiväli on 72 astetta. Esim. täällä on ohje, mikäli geometrian tuntien opetukset eivät jääneet mieleen tai ovat päässeet unohtumaan.
Näissä tähdellisissä merkeissä mennään tänään ja katsotaan mitä huomiseksi kehkeytyy.
Oikein hyvää joulukuun kolmatta päivää kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kiitos samoin!

  ...aivan tippa silimäkulumas luuraan näitä sun ihanuuksia....

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Hyvää joulukuun kolmatta myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. kyllä on taas niin kaunista että!!!

  VastaaPoista
 4. Tähtitaivas on kyllä niin komea :-) kyllä on ihana sinunkin tekemäsi tähti :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!