lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ruokintapaikan elämää

Lintujen ruokintapaikalla on vieläkin aika paljon kävijöitä, punatulkkupariskunta, mustarastas, sinitiaisia, talitiaisia, peipposia, vihervarpusia, käpytikka ja pari oravaa.
Toinen oravista on ottanut tavakseen ruokailla pää alaspäin. Ketterästi tyyppi roikkuu takajaloistaan!
Lauantaiaamuna käpytikka oli vallannut oravan vakkaripaikan ja orava joutui siirtymään toiseen paikkaan mutustelemaan leipomieni talikakkujen rippeitä
On ollut kiva talven ajan seurata elämää ruokintapaikalla ja erityisesti sitä miten sovussa siellä toimitaan. Hyvin harvoin mitään selkkauksia on ollut.
Nyt alkaa olla jo säpinää pesäpöntöillä, katselmuksia tehdään ja osaan jo kannetaan pesäpehmukkeita. Toivottavasti pesinnät onnistuvat!

4 kommenttia:

 1. Hyvin näyttää talikakut maistuvan, hienot kuvat ruokailijoista.
  Vielä on meilläkin auringonkukan siemeniä jonkin verran tarjolla.

  Mukavaa sunnuntaita, vaikka vettä ropiseekin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Vettä on ropissut jonkin verran yön aikana ja vieläkin nyt aamupäivällä vähän tihuuttaa. On kyllä tehnyt hyvää kasveille :) Täällä on todella kuivaa kun ei ole koko keväänä juurikaan sadellut.

   Poista
 2. Ei lisäruoka taida olla tällä hetkellä yhtään pahasta. Hienot kuvat. Suosisi ilmat vain nitä tulevia poikueita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   Kyllä näyttävät jämät vielä maistuvan ja tänään aamulla tikka oli niin innoissaan, että pudotti koko talipallohäkkyrän maahan. Käytiin asentamassa takaisin ja hetken kuluttua oli tikka tikkana paikalla jatkamassa keskeytynyttä ruokailuaan :) Tikka ei näytä sateestakaan piittaavan vaan ruokailee kaikessa rauhassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!