keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Salaatteja ym.

Meillä ostoskärryn pääasiallisena täyteenä ovat hedelmät, vihannekset, juurekset, turkkilainen jugurtti ja rahka. Nyt on pienen puutarhan omistajan ihanaa aikaa kun alkaa enenevässä määrin omaa satoa saada ruokapöytään. Salaatteja ja yrttejä sekä amppelikurkkua on jo syöty monta viikkoa ja muutama tomaatiikin on kypsynyt ja mansikoita joka toinen päivä saa litran verran poimia.
Voi kun vielä nuo omat perunat kasvavat ja sipulitkin vähän suurenevat niin kauppalista taas vähän lyhenee. Ja tietää varmuudella mistä ruoka on kotoisin. Tuo asia on ruvennut näyttelemään isoa osaa ruokavalinnoissa. Mieluiten mahdollisimman lähellä tuotettua ja jos mahdollista niin luomua.
Mutta nyt piti keskittyä salaatteihin. Kun miehen kanssa pääasiassa kaksistaan syömme niin teen kummallekin salaatin valmiiksi lautaselle ja se täyttää puolet lautasesta. Miehelle laitan tumman vihreää vähän vähemmän kuin itselle, koska hänellä on Marevan-lääkitys.
Tässä salaatti on poikkeuksellisesti tarjolla isossa kipossa kun oli enempi porukkaa ruokapöydässä. Erilaisia vihreitä salaatteja, kurkkua, tomaatteja, tuoretta ananasta, vesimeloonia, mansikoita, lehtipersiljaa, basilikaa, uutta sipulia naatteineen ja ruohosipulin kukkia, fetaa, parmesania, sitruunalla maustettua avocado-öljyä ja pieni ripaus merisuolaa myllystä. Materiaalit vähän vaihtelevat, mutta aina runsaasti sortteja.
Myös iltapala on usein kipollinen hedelmäsalaattia.
Appelsiinia, nektariinia, banaania, kiiwiä, mansikoita, tuoretta minttua ja villinä kasvavat orvokit.
Näiden lisäksi hedelmiä ja marjoja syödään aamuisessa raakapuurossa tai lusikoitavassa smoothiessa tai miksi sitä kutsuisin, mutta siitä toisella kertaa.

Makeiset ovat meillä melko tuntematon käsite. Tumma suklaa on ainut, jota kumpikin palan päivässä nauttii espresson kanssa. Siitä on tullut pakollinen jälkiruoka! Jos makeannälkä yllättäisi (harvoin) niin esim. kuivattu papaija maistuu todella hyvältä.


Tänään on taas ollut sadepäivä, mutta jossain vaiheessa oli sen verran taukoa, että muutaman kuvan pääsi näppäämään.
Onneksi ei satanut rankasti ja pionin kukkaset eivät näyttäneet mainittavammin kärsivän.

Amppelitomaatti tekee hyvää satoa ja pian päästään kokonaan oman sadon varaan, sillä toisetkin tomaatit alkavat ensimmäisiään kypsyttää.

6 kommenttia:

 1. Hienoa Arja... Upeita kuvia. Mä linkitän sun blogisi mun blogiini ;)

  VastaaPoista
 2. Olet tehnyt sujuvasti ja kauniisti tämän blogin sisällön asennon korjauksen, kuten sitä itse nimitit. Tänne on kiva tulla, kuten ennenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti, toivottavasti onnistun pitämään blogini monipuolisena ja positiivisena.

   Poista
 3. Herkullinen ja terveellinen postus hienoine kuvineen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka on kesä niin monet päivät ovat olleet niin pimeitä ja sateentuhruisia, että kuvatessa kaipaisi lisää valoa ja nimenomaan päivänvaloa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!