torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäistunnelmia

Sää on kylmää, harmaata ja sateista. Meillä ei lunta ole satanut vaan pääosin kaikki on tullut silkkana vetenä. Hyvä niin, sillä pohjavedet huutavat täydennystä vähälumisen talven jälkeen ja sataenhan ne kesät tulevat.
Pieniä elonmerkkejä keväästä kuitenkin päivä päivältä vähän enemmän ilmestyy ilahduttamaan. Miten ne voivatkin olla niin kauniita! Ylemmässä kuvassa helmililjat ovat heränneet ja kolmen seuraavan kuvan herkän kauniit pikkuruusut ovat akileijan lehtiruusukkeiden alkuja sateen jälkeen.



Vuonna -97 vietimme muutaman viikon Saksassa ja tuohon ajanjaksoon kuului myös pääsiäinen. Saksalaiset todellakin valmistautuvat pääsiäiseen koristelemalla myös ulkotiloja. Siellä tykästyin siihen, että johonkin astiaan on tyrkätty isoja oksia, jotka on koristeltu maalatuilla munilla. Seuraavaksi pääsiäiseksi maalailinkin ulkokäyttöön sopivia munia ja ne koristivat monena pääsiäisenä sisääntuloa. Sitten asia alkoi kyllästyttää ja nyt munat ovat olleet useamman vuoden käyttämättä. Meillä on leikkimielinen kilpavarustelu naapurin kanssa pihoillamme käynnissä ja nyt naapuri oli laittanut ko. asetelman rappusilleen. Olivatpa ne nätit! Ja eikun kilpavarustelemaan! En halunnut samanlaista tehdä ja ripustelinkin pihalla kasvavan vaahteran oksille munat.

Vaikken ole kovin innoissani pääsiäisestä (en esim. lähettele pääsiäiskortteja) niin jotain uutta ja vanhaa kuitenkin tulee laiteltua somisteksi kotiin.
Tämän vuotiset uudet koristeet ovat styrox-munat, joihin tein struktuuria kuumaliimalla ja värjäsin Inka Gold-vareillä. Pikkumunat ovat massaa ja nekin saivat samaisen värikäsittelyn. Pinta on silkkinen ja hohtaa kauniisti.Höyhenkoristeet ja iso avattava muna sekä kanakippo ovat aikaisemmilta vuosilta. Valkoinen hyasintti tuoksuu joululta, mut haittaak se :)




Rairuohoa en ole kylvänyt vuosikausiin sikä sitä sitten ole ollut, mutta nyt on kun naapurin puolitoistavuotias Elsa antoi pääsiäistervehdyksenä.
Viime pääsiäisenä sain ystävältä huopalangasta tehdyn rairuohosysteemin ja tein sitten itse pari lisää. Nämä itävät takuuvarmasti jokaiseksi pääsiäiseksi!
Keittiön työpöydällä ikkunan edessä on muutama vanha pääsiäiskoriste

Näissä tunnelmissa toivottelen kaikille blogissa poikkeaville Hyvää Pääsiäistä!






19 kommenttia:

  1. Suloisia koristuksia kaikki :) Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Vesipisarakuvat ovat aivan ihania. Sellaisia luonnon timantteja ruusuissa! Ruusuilta näyttävät todella. Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Ihania pääsiäiskoristeita! Oma rairuohoni ei taaskaan ehtinyt pääsiäiseksi, jotain tuollaista ikivihreätä on varmaan kehiteltävä :)

    Iloista pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa :)
      Facebookin Puutarha ja piha-sivustolla on ollut tosi hauskoja rairuohoviljelmiä tyyliin "ei mennyt niinkuin Strömsössä". Hyväntahtoisia kommentteja on saanut nauraa :D

      Poista
  4. Oikein näen silmissäni, miten vaahterassa olevat munat keinuvat kauniisti tuulessa. Hieno idea. Myös violetit munat sisällä ovat kauniita.
    Minulta jäi koristelut sun muut tänä pääsiäisenä, kun olen auttamassa äitiäni ja veljeäkin....
    Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Uuna :) Välillä on elämässä paljon tärkeämpiä asioita kuin pääsiäiskoristelut <3

      Poista
  5. Kiitos ja Hyvää Pääsiäistä sinnekin. Olet koristellutkin kauniisti jokapaikan. Tänä vuonna tyydyin pelkkiin narssinippuihin ja virpojien vitsoihin, rairuohokin jäi kylvämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selma :) Kukkasilla saakin jo vaikka kuinka hienon juhlatunnelman aikaiseksi.

      Poista
  6. Kaunista!
    Hyvää pääsiäisen aikaa.

    VastaaPoista
  7. Pääsiäistunnelmaa todellakin on teillä.
    Hyvää Pääisäistä!

    VastaaPoista
  8. Joo, mäkin muistan muutaman vuoden takaisella reissulla pienessä Bad Schandau nimisessä kylässä Pääsiäisen jälkeen käydessäni, että siellä oli vielä munat pihapuskissa. Paljon. Ja lähes jokaisessa pihassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nätti rätti :)
      Saksassa todellakin panostetaan pääsiäiseen ja muistan ne erilaiset suklaapuput ihan pikkuruisesta varmaan melkein metrin korkuisiin ja makkarat, joiden sisällä oli jostain massoista tehty pupuja, tuli hieno leikkauspinta :) ja pääsiäiskokot suuria joukkotapahtumia, joissa hieno tunnelma.

      Poista

Kiitos kommentistasi!