sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mixed Mediaa

Mixed Media on se tekniikka, johon edelleen olen kiintynyt ja koukuttunut. 13 vuotta täyttävälle pojanpojalle Lassille tein ko. tekniikalla kortin canvaspohjalle. Tekniikka sopii mielestäni hyvin isompien poikien ja miesten kortteihin.
Tekniikka on siitäkin kiva, että voi käyttää kaikkea sitä mikä on laitettu talteen ajatuksella jos joskus jossakin tarvitsee. Ja sen nimikkeen alta meikäläiseltä kyllä materiaalia riittää! Allaoleviin töihinkin  jotain sai upotettua. Gel Mediumilla kiinnitin monenlaisia härpäkkeitä canvaspohjaan, sitten maalasin mustalla akrylimaalilla kaiken yli ja viimeistely Inka Gold-vahaväreillä. Samalla systeemillä myös ylläoleva Lassin kortti on tehty. Soikean pikkutaulun pohja on sahattu vanerista ja keskellä olevia sydämiä tuli joskus valettua kipsistä vähän reilumpi annos, kun jos kuitenkin tarvitsee. Voi minua!

Kevät ja alkukesä on edennyt siihen vaiheeseen, että lievää haikeutta tuntien leikkelin narsisseista kukinnot pois ja solmin lehdet sykkyröiksi odottamaan kuihtumista. Vain muutama viikko sitten odotin hartaasti ensimmäisen narsissin aukeamista ja nyt ne ovat tehtävänsä tehneet ja seuraavan kerran puhkeavat kukkaan ensi keväänä. Parissa ryhmässä vielä myöhäisempiä lajikkeita kukkii. Kevään kukkijoista on saanut hyvästellä myös sini- ja valkovuokot, helmililjat ja hyasintit. Onneksi koko ajan jotkut lajit aukovat kukkanuppujaan ja homma jatkuu.

Tarhakylmänkukka valmistautuu myös seuraavaan vaiheeseensa, joka sekin on hyvin kaunis

Sammalleimu ja norjanangervo alkavat olla kauneimmillaan ja yllätyksenä kukkapenkistä putkahtaneet Santa Claus-tulppaanit ovat todella pitkäikäisiä, niinkuin joulupukkikin.


Vielä lopuksi makrokuva ruususta sateen jälkeen
4 kommenttia:

 1. Kyllä on upeet kortit.
  Niin se kevät väistyy ja muutuu kesäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Vaikka tänäänkin on ollut tosi kova ja aika kylmäkin tuuli, niin luonto on siirtynyt kesään ja huomennahan jo ihan virallisestikin on kesä.

   Poista
 2. Nuo mixed mediasi ovat upeat.
  Katsoin toisenkin kerran narsissisykeröitäsi :) En ole ennen tuollaisia nähnyt, mutta hauskalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   KJoskua letitin kaikki narsissin lehdet, mutta sitten laiskuuttani keksi tuon solmulle vetämisen :D Teen sen vain sellaisissa paikoissa, joissa ei hetimiten kasva jotain peittämään kuihtuvat lehdet.

   Poista

Kiitos kommentistasi!