perjantai 18. maaliskuuta 2016

Pullojen tuunausta

Jokin aika sitten ostin kirpparilta pari kantikasta lasipulloa tuunattavaksi. Itsellä tyhjeni sopivan mallinen oliiviöljypullo, joten kolmen pullon sarjaa rupesin tuunailemaan. Ensin maalasin kaikki valkoisella gessolla, jotta sain paremman tartuntapinnan. Mitään tarkempaa suunnitelmaa ei ollut. Siittä vaan rupesin hommiin ja idointi ja toteutus kulkivat käsikädessä.
Yksi pulloista on vielä vaiheessa, mutta kaksi on valmista.
Vasemman puoleisen  pullon ruusukuvat ovat servetistä. Kuvioiden väliin töpöttelin sormella gessoa ja sen kuivuttua liimailin pieniä strasseja sinne tänne. Alareunaan liimasin pitsin, maalasin sen mustaksi ja tehostin Inka Goldeilla ja pienillä strasseilla. Pullon kaulaan liimasin nyöriä ja korkin värjäsin kullanvärisellä Inka Goldilla.
Isäntä imuroi autoa ja antoi käteeni pienen maahisen, jonka oli auton lattialta löytänyt. Maahinen on pronssinen riipus ja katosi lähes pari vuotta sitten. Lenkki, josta oli ketjussa riippunut, oli poikki ja pätkäsin sen kokonaan pois ja liimasin korkkiin. Jospa siinä pysyisi tallessa :)

Oli taas niin kiire kuvata, ettei maahisen kiinnityksessä gel medium ole vielä kuivunut kirkkaaksi.Oikean puoleiseen pulloon kiinnitin jokaiselle sivulle kuvan decoupage-paperista. Sitten töpöttelin sormella gessoa muulle osalle pulloa. Inka Goldeilla töpsöttelin vähän väriä valkoiselle osalle. Korkkiin ruuvasin nupin, jonka ystävä joskus antoi romuttamastaan kellosta, kaunis turkoosi tupsullinen nyöri tuli atc-vaihtareiden mukana Sirpalta. Pieni Eiffeltorni on riipus, jonka värin vaihdoin hopeasta kullaksi.Kolmas pullo valmistuu lähipäivinä. Vielä on pari pulloa jemmattuna tuunattavaksi ja jospa niihin käyttäisi munankuoria. Hauskaa ja innostavaa puuhaa tämäkin!

Päivityksen loppukevennykseksi kuvasarja sinitiaisesta. Isäntä siivoili pöntöt ja asuntonäyttely saattoi alkaa.  Näyttäis kelpaavan, joten eikun sisälle. Lintu viipyi pitkään ja melkein jo luovutin, mutta sitten ilmestyi pää näkyviin. Tarkka tintti, oli roska jäänyt ja se piti tuoda ulos. Minusta ilme on vihainen, miks ain kaik tarttee tehdä ite?
Hyvää viikonloppua!

19 kommenttia:

 1. Kyllä nyt ovat pullot saaneet kyytiä :) Ihana lopputulos!
  Taas kerran mietin, että kyllä olisi paljon opittavaa gesson käytöstä. Gessoa siis lasipulloihinkin - pitää painaa muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Gessosta on moneksi, tarttuu melkein mihin tahansa pintaan ja sillä voi tehdä struktuuria.

   Poista
 2. Jopas, jopas jotakin ... kaunista.
  Miten pullot tulee sinulla käyttöön?
  Ihana tuo pontön asukki :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Kokoan pullot asetelmaksi keittiöön, mutta itseni tuntien, ne ovat milloin missäkin :) Ihan sisustuselementeiksi siis.

   Poista
 3. Tosi hienoja ovat! Tuosta kullanvärisestä korkista tuli heti mieleen sipulikupoli(ja pullon muotokin on jotenkin "kirkkomainen")enkä pääse siitä mielikuvasta irti, mutta haitanneeko tuo :D
  Lintukuvat aina ihania!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   "Poikaystävällä" oli sama ajatus sipulikupolista ;) Näin jälkikäteen ajateltuna siitä olisikin voinut tehdä "kirkkomaisen". Jos sattuu vielä vastaava jossain eteen niin ...tai eihän sen tarvitse pullo olla. Siinä sitä oltiin, nyt taas mielikuvitus lähti laukalle :D

   Poista
 4. Voi ihme, miten upeita taideteoksia sait aikaan. Hienosti ideoitu ja taidolla tehtyjä. En osaa valita suosikkia, kun jokainen on niin upea.
  Tintti saisi kiittää puuseppää ;)
  Hyvää viikonloppua xx

  VastaaPoista
 5. Olet sinä kyllä taitava tuunaamaan kaikkea kaunista. Tuli todella kauniita noista pulloista ja niistä saa kauniin kokoelman. Kyllä tintin kelpaa muuttaa siivottuun yksiöön. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 6. Mielettömän ihania ovat tuunaamasi pullot. Pitääkin tuunausmielellä katsella näitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Apris :)
   Ei ole montakaan kuukautta siitä kun hävitin pari isoa kantikasta pulloa, eli taas muistutus siitä että kaikki pitäisi säästää :D

   Poista
 7. Kauniita esineitä!! Ne ovat täynnä ihania yksityiskohtia.
  Pidän kovin pyöräpullosta!
  Kiukkuisuus on avuksi siivoamisessa. Sinitiainenkin on sen huomannut.

  VastaaPoista
 8. Tosi kauniit pullot teit. Sinulla on ihania materiaaleja käytössä ja olet todella taitava niitä yhdistelemään. Näitä on ilo katsella ja näistä niin inspiroituu. Pari mustaa pulloa odottaa tuunausta, mutta jotenkin en uskalla lähteä niihin mitään kokeilemaan. Ehkä pitää ensin haalia iso varasto kaikenlaisia pulloja, ettei jää harmittamaan jos epäonnistuu, kun voi heti kokeilla jotain muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :)
   Mikäli käytät tuunauksessa vesiliukoisia maaleja ja liimoja niin voi helposti poistaa jos sattuisi ettei miellytäkkään. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!