tiistai 4. helmikuuta 2014

Enkulin musiikkihaaste 2/2014

Enkulin musiikkihaaste helmikuulle on jälleen kerran hieno biisi, nimittäin  Yölinnun Preussinpunaista. Olen aina tykännyt siitä ja joskus mietin, että mikä ihmeen väri on preussinpunainen. Ei sellaista ikinä kuvaamataidon tunneilla mainittu...preussinsininen kylläkin. Eipä asia ole sen kummosemmin mieltä vaivannut, mutta nyt en vaan pystynyt tuomaan ajatuksiani digeilyyni ennenkuin selvitin asian.
Kotimaisten kielten keskus kertoi asiasta näin.
Työssäni oleva punainen ei ole oikeaa sävyä, mutta pääasia olikin, että tuli asia tutkittua ja sain kysymyksen pois päästäni pyörimästä.
Niin kiva aihe, että saattaapi kuukauden aikana jotain muutakin vielä syntyä. Jospa löytäisi jostain sellaista preussinpunaista, jonka nyt silmissäni näen :)

5 kommenttia:

 1. WAU. IHANA. Ja olet tehnyt salapoliisityötäkin. Mielenkiintoista todella.

  Ihanaa kun toit tämän upeuden mukaan haasteeseeni. Kiitos ja onnea arvonnassa

  VastaaPoista
 2. Hieno toteutus aiheeseen.
  Minä puolestani googlasin kuvahaulla ja sain kuvia tummemmasta (vanhempaa perua uskoisin) ja kirkkaamman punaisesta. Käysin molempia.

  VastaaPoista
 3. Ja hieno digityö täälläkin.
  Muistan myös aikoinani pohtineeni, millainen se preussinpunainen oikein on ja taisin selvittääkin asia. Jotenkin tuntui tutulta tuo teksti linkissä. Hyvää kertausta joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs toteutus ja tuo tausta on todella mielenkiintoisen tuntuinen, kuten aiheeseen sopiikin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!