tiistai 11. maaliskuuta 2014

Servettitekniikalla pikkutaulu/kortti

Eipä ole aikoihin tullut servettejä askartelussa käytettyä. Takavuosina tuli yliannostusta kun tein kelloja ja lämpömittareita satamäärin myyntiin ja niissä käytin pääsääntöisesti servettejä koristelussa.
Mutta nyt osuin tällaiselle verkkokaupan sivustolle ja siellä oli aivan vastustamattoman kauniita servettejä ja pakkohan niitä oli tilata. Eilen sitten ehdin ekan työn niistä tekemään.
Kokeilin sekä liimakalvolla, että decoupage-liimalakalla kiinnittämistä. Suorakulmaisen voi hyvin kiinnittää myös liimakalvolla, mutta jos repii kuvan irti niin sitten ei kalvo käy. Mikäli kalvolla kiinnitettyä ei päältä lakkaa se jää himmeäksi ja paperimaisemmaksi. Lakalla kiinnitetty on enemmän valokuvamainen.
Tämän tein siten, että kiinnitin lakalla ja kuivumisen jälkeen vielä kerroksen laitoin samaa lakkaa päälle. Oikeassa alakulmassa oleva ruusukimppu on nenäliinakokoisesta ja siniset perhoset olen tulostanut piirtoheitinkalvolle. Reunoille tuputelin vähän lumiefektiä.Naistenpäivänä kävin ystävän kanssa eräässä tilaisuudessa ja sieltä saatu ruusu on edelleen kaunis, vaikka oli ilman vettä varmaan pari tuntia.
6 kommenttia:

 1. Kaunista jälkeä ja töitä.
  Olen tehnyt decoupage-kiinnityksellä aika paljon erilisia juttua. Se käy myös kuvansiirtoon, mutta se on niin aikaavievää mielestäni, että en pitkään aikaan sitä hommaa.

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat vaan niin turkasen ihania, nämä sinun korttisi!!
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Ihana!!! Nyt on ihan pakko tehdä tilaus tuohon verkkokauppaan, alkoi sen verran askarruttamaan. Kauniita servettejä, niitä löytyy itseltäkin, mutta muiden on aina kauniimpia. Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.
  Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!