perjantai 13. helmikuuta 2015

Minun Afrikkani osa 9

Diani Beachilla vietetyistä päivistä yhtenä teimme monta tuntia kestäneen veneretken. Ensin bussilla varmaan tunnin ajo ja erinäisten häslinkien jälkeen pääsimme rannalle, josta vene lähti. Täytyy sanoa, että kuuna päivänä en olisi kotimaassa sen kuntoiseen veneeseen mennyt, mutta suhteellisuuden taju näköjään himmenee ja alkaa ajatella, että tää on Afrikka.
Tämän sorttista laituria ja kalustoa. Nuo raput joita alas laskeuduttiin, eivät olleet huonojalkaisia ja heikkohermoisia varten.

Mutta merelle päästiin, pelastusliivejäkin näytti ilmeisesti kaikille olevan. Ajeltiin kohti koralliriuttaa ja matkalla tavattiin delfiinejä. Ne ovat yhtä hauskoja joka paikassa!

 Pääsääntöisesti matka taittui onneksi melko tyynessä, mutta muutaman kerran pärskähti aaltokin.

Koralliriutan päälle ankkuroitiin ja halukkaat voivat snorklata tai uida. Itse tuli vaan nautittua maisemasta.
Ja kuvattua venee aika epämääräisen näköistä keulaa

Veneen henkilökuntaan kuuluva poika otti meidän vesitiiviin kameran mukaansa snorklaukseen ja tässä muutamia vedenalaisia maisemia


Ja tässä kuvaaja, iloinen ja ystävällinen poika
Merimatkalla käytiin vielä ruokailemassa hyvin vaatimattomassa ravintolassa ja nähtiin varmaan maailman likaisin ranta, en ilennyt edes kuvaa ottaa.

Muutama kaunis lintu vielä safariviikolta


Rantalomakin alkaa olla lopuillaan ja tulee aika sanoa näkemiin Afrikalle. Maanantaina 2.2. lähdimme bussilla kohti Mombasan lentokenttää. Matkalla oli paljon sokeriruokoviljelmiä ja kansainvälinen sokeritehdaskin oli

Paikoin oli ihan väljääkin, vasemmanpuoleinen liikennekin alkoi tuntua suht luontevalta
Nyt matka Mombasan lentokentälle sujui ilman suurempia ruuhkia. Mombasasta lennettiin ensin Nairobiin ja sieltä yölento Amsterdamiin ja sieltä edelleen muutaman tunnin odottelun jälkeen lento Helsinkiin. Sieltä vielä bussilla Raumalle ja lopuksi pikkupätkä taksilla kotiovelle. Aikaa oli kulunut 20 tuntia lähdöstä kun kotioveen avainta sovitettiin.
Eteisessä odotti ihana ruusukimppu tervetulotoivotuksineen naapurin perheeltä
Seuraavana aamuna avautuivat upeat lumiset maisemat ja ilma oli niin raikas ja kevyt hengittää.


Otturi-Vili oli todella iloinen paluustamme ja jäi heti moneksi tunniksi päikkäreille vakiopaikalleen
Upean reissun jälkeen oli niin ihana palata kotiin.
Niin paljon muisteltavaa jäi reissulta ettei ole tosikaan. Ikimuistettavia tapahtumia ja kohtaamisia, uusia tuttavuuksia, jännitystä. En tiedä, jäikö osa sydämestäni Afrikkaan vai toinko osan Afrikkaa sydämessäni mukanani. Ehkä molempia. Yleensä meillä on ollut seuraava reissu varattuna tai ainakin suunniteltuna kun edelliseltä tullaan. Nyt ei ole ja on sellainen tunne, että vaikka minne menisi niin vaisulta ja lattealta tuntuu tämän jälkeen. No, antaa ajan kulua, nyt on ihana olla kotona ja fiilistellä kuvilla, lukea kirjaa "Valkoinen Masai" ja kohta katsoa se myös elokuvana.
Olen ollut tosi iloinen kun olen blogin hallintasivuilta nähnyt parinsadan kävijän käyneen joka vuorokausi seuraamassa matkakertomusta. Olen itse elänyt reissun uudelleen näitä kirjoitellessa ja on ollut kiva jakaa kokemuksensa teille ja lukea kommentteja.
Tämä oli nyt viimeinen osio ja 
kiitän lämpimästi teitä kaikkia nojatuolimatkalaisia mielenkiinnosta!


22 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta matkasta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos matkasta, mä olen tehnyt näitä "nojatuolimatkoja" aika monta (kun muuhun ei ole varaa) mutta tämä oli näistä matkoita paras :) ja Onnea vielä Tapiolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitis Erja :)
   Kiva, että olet viihtynyt matkassa ja onnittelut menevät perille.

   Poista
 3. Hienoja kuvia jälleen ja upeita nuo vedenalaiset otoksetkin. Hyvin on snorklaajapoika osannut kameraanne käsitellä :) Ihan hassulta näyttävät tuossa häntäpäässä nuo kotipihan lumiset kuvat :D Paluu todellisuuteen..., mutta varmaankin ihan mukavaa palata takaisin, koska ei kai sinne Arfikkaan kuitenkaan pysyvästi haluaisi jäädä...? Kiitos, Arja, ihan mahtavasta kuvakertomuksesta, josta olen kyllä nauttinut joka hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Hienoa, että olet nauttinut matkasta.
   Niin upea reissu, mutta en todellakaan sinne pysyvästi asumaan haluaisi jäädä.

   Poista
 4. Kaunista on tuolla Mombasan lomakohteessa uima-altaineen ym majoituksineen. Kutojalinnut kyllä ovat myös vertaansa vailla ja liskoon rakastuin heti sen hienon värityksen vuoksi, en muuten :)
  Vedenalainen maailma on ihan satumaisen kaunista myös. Mutta hienoa oli että lähditte reissuun, kun vielä olette nuorekkaita ja hyväkuntoisia ja terveitä, että jaksoitte lennot ym jutut. Kotiintulokin oli niin vastakohtaisuuden siivittämä kinoksineen. Onnittelut syntymäpäiväsankarille ja kiitos Sinulle tästä hienosta nojatuolimatkasta. Palaan tätä lukemaan vielä joskus uudestaan. Teet tästä reissusta varmaankin hienon matkakirjan, että nuorempi polvikin saa lukea mummon ja papan reissusta :)
  Hyvää ystävänpäivää ja kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma :)
   Kyllä se on totta, ettei ihan huonoilla voimilla kannata moiseen reissuun lähteä, mutta onneksi vielä jaksoi. Onnittelut sankarille menevät perille.
   Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 5. Ei ihan Rauman rannasta saisi tämmösiä kuvia.
  Kiitos Arja,että olemme saaneet olla matkalla mukana.Ja mukava,että hengissä selvisitte seikkailustanne.
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla :)
   Oli kiva tarjoilla reissu myös teille bloginilukijoille.
   Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 6. Kiitos, että otit meidät mukaan matkallesi.
  Hyvä Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Olitte mukavaa matkaseuraa kommentteinenne.
   Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 7. Kiitos ihanasta matkasta. Hyvää Ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 8. Monenlaista uutta ja erilaista ovat lomapäiväsi olleet pullollaan.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri :)
   Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 9. Kiitos matkaraporteista, näitä oli aivan mahtavaa seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liiolii :)
   Kiva, että olet viihtynyt matkassa mukana.

   Poista
 10. Harvoin saa näin upeaa tekstiä lukea ja laadukkaita kuvia katsella kuin täällä. Tuli tietoa tästä maasta ja omakohtaisesti koetut tunnelmat matkan vaiheista välittyivät tuoreesti lukijalle. Kiitos näistä lukuhetkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Oli kiva jakaa matkakokemukset täällä blogissa muidenkin nautittavaksi. Olen iloinen siitä, että seuraajia on ollut paljon :)

   Poista
 11. Kiitos itsellesi mahtavasta nojatuolimatkasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!