sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pikkutauluja serveteistä

Joskus muutama vuosi sitten tein päätöksen, ettei koskaan enää serveteistä yhtään mitään askarteluja. Tein kelloja, lämpömittareita, tarjottimia ym myyntiin satoja kappaleita ja mitta tuntui olevan täysin täysi. Mutta kuinkas ollakkaan niin nyt on tielle osunut niin ihastuttavia servettejä että olen joutunut pyörtämään päätökseni.
Taaskin tuli pari pikkutaulua tehtyä tai voi olla että ne lähtevät jollekin onnittelukorteiksi...aika näyttää.


Pohjina käytin valmiita canvaspohjia. Niihin liimasin servettikuvan ja reunoihin töpöttelin struktuuripastaa. Akryyliväreillä maalailin vaikka kuinka monta kerrosta kun ei onnistunut sinne päinkään mitä olin suunnitellut. Jossain vaiheessa sitten tyydyin tulokseen ja vielä mikrohelmiä ripottelin sinne tänne. Lopuksi Krylonin hopeakynällä ne maalasin ja kullan väristä vahaa sormella sivelin  viimeistelyksi. Kuvien päälle levitin krakleerausaineen ja värittelin varovasti pastelliliiduilla ja hinkkasin peppupyyhkeellä värit pehmeämmiksi. Kultavahaa ja ripaus kimalleliimaa viimeistelyyn.
Semmosta oli luova työ sisätiloissa tänään.
Ulkona luovaa työtä oli myös, sillä koko yön satoi märkää lunta ja aamulla sitä oli 10-15 cm. Hikistä hyötyliikuntaa pari tuntia ja sen jälkeen kunnon venyttelyt ja suihku, niin voi että oli hyvä olo.10 kommenttia:

 1. Oi hurja! Kuvat ovat täynnä kauneutta eri yksityiskohdissaan!
  Tauluja tuollaisten kuuluu olla, ajattelen mielessäni näitä katsellessani.

  VastaaPoista
 2. Apua miten kauniit taulut. Minusta on kiva krakleerata Mimosan kanssa. Hän on aivan innoissaan vaikka on alle 5-vuotias. Ihmeellisesti pitkäjännitteisyyttä löytyy kun on kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Lastenlasten kanssa olen itsekkin paljon askarrellut, mutta kaikki ovat jo niin isoja, että muut harrastukset vievät voiton. Mutta ilokseni huomaan heidän kuitenkin olevan hyvin kiinnostuneita värkkäilyistäni.

   Poista

Kiitos kommentistasi!