keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

My Life; Kuusenkerkkäsiirappia ym

On taas kuusenkerkkäsiirapin keittoaika. Materiaalia löytyy omasta takaa enemmän kuin paljon ja kun asutaan sen verran "maalla" että ovat puhtaita muutenkin ja nyt ovat vesisateet pitäneet huolen, ettei mitään pölyjä ole kertynyt. Tietysti kerkät silti kävivät huuhtelusiivilässä.
Ellei omasta takaa ole kuusia niin pitää muistaa, ettei kerkkien kerääminen kuulu jokamiehenoikeuksiin vaan on kysyttävä  maanomistajan lupa ja olettaisin, että varmasti sen myös saa.
Verstaani ulko-ovea vastapäätä on kuusi, jota säännöllisesti leikataan ettei kasvaisi liian isoksi ja siitä on hyvä kerkät poimia.

Tämän ohjeen mukaan olen jo monet vuodet siirapin keittänyt ja hyvää on tullut. Kerkkäsiirappi sopii vaikkapa jälkiruokien ja jäätelön päälle ja sehän on myös vanhan kansan yskänlääke ja toimii siinäkin tehtävässä. Parina viime talvena ei tosin ole päästy tuota ominaisuutta käyttämään kun ei ole ollut yskää ja hyvä niin. Siirapille kun löytyy mieluummin muuta käyttöä. Käytin sitä saaristolaislimpuissakin kun olin unohtanut tavallista siirappia ostaa. Antoi pikkasen erilaisen ja hyvän makuvivahteen.

Muffinseja leivoin taas helpolla reseptillä. Kaikki aineet sekaisin ja vuokiin. Nyt laitoin vuokiin myös pakastepuolukoita ja muutaman pienen valkosuklaanapin. Valkosuklaanapeilla ja Mariannerouheella tein vaatimattoman koristelun. Valkosuklaan ja puolukan yhdistelmä oli erittaäin herkullinen happaman ja makean liitto.


Arovuokot ovat puhjenneet kukkaan!
3 kommenttia:

 1. Voi nääs. Joka vuosi unohdan tämän, vaikka aina tuumaan "sitten ensi vuonna tekeväni". Nonni, ehkä sitten ensi vuonna.. haha! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika :)
   Sellaista sattuu...no sitten ensi vuonna :D

   Poista
  2. Ja sitten taas ensi vuonna.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!