sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Ihanan lämmin viikonloppu vietetty

Vihdoinkin saatiin nauttia todella lämpimistä kesäpäivistä ja ihanista illoista, jotka toivat mieleen etelän reissujen lempeät illat. Ei olisi millään malttanut mennä sisälle, piti vaan istua ulkona ja nauttia  lämmöstä ja täysikuusta.
Lämpö teki ihmeitä sitruunapuulle. Pienet alut ovat pysyneet melkein muuttumattomina pitkän aikaa, mutta nyt ne venähtivät kokoa ykskaks aika lailla ja uusia nuppujakin on imestynyt. Ne ei tietenkään ehdi sitruunoiksi saakka, mutta auetessaan tuoksuvat huumaavalta. Saa nähdä ehtivätkö nuo hyvässä kasvussa olevat pikkusitruunat syöntikuntoon ennen syksyä. Pitää ilmeisesti viedä puu kasvihuoneeseen kun siellä on kuitenkin huomattavasti lämpimämpi kuin ulkona. Alkuja on runsaasti.
Juhlaankin oli aihetta kun saatiin syödä kesän ensimmäiset omat mansikat. Joku niistä tekee niin paljon parempia kuin ostetut :)

Perhosia vaan ei edelleenkään näy. Joitain pörriäisiä mettä kerää kukkasista, mutta niitäkin todella vähän. Korentojakaan ei ole näkynyt ennenkuin lauantaina aamulla. Se oli niin kiireinen, ettei ehtinyt kuvata. Mutta sitten kävimme ystävien mökillä ja siellä muutama korento näyttäytyi ja yhden kuvankin ehdin napata.
Puna- ja valkoapilat tuoksuvat iltaisin ihanalta
Sammakkopariskunta sai uutta ilmettä samoilla "tempuilla" kuin isompikin sammakko jokin aika sitten. Prinsessa sai päähänsä ruusun ja prinssi kruunun.Siinä saavat viettää kesänsä huvimajan terassin pöydällä päivänvarjon alla suojassa sateilta.

Aurinkoista ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille blogissa kävijöille!

8 kommenttia:

 1. Pidän ihan kauhean paljon sudenkorennoista! Katselisin niitä vaikka kuinka kauan.
  Joskus näkee oikein valtavan välkkeen niiden siivissä. Riippuu varmaan valon osumisesta siipiin.
  En ole perehtynyt niihin mitenkään, esimerkiksi onko korento sama kuin sudenkorento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Minustakin korennot ovat tosi kauniita, erityisesti niiden siivet. En ole perehtynyt niihin sen kummemmin, joten tekstiinkin laitoin vain korento kun en todellakaan tiedä mikä korento kuvassani on ;) Luin netistä, että Suomessa tavattujen korentolajien määrä on 62. Eli sortimentteja on runsaasti!

   Poista
 2. Kauniita lämpimän kesäpäivän kuvia! Nuo sammakot ovat sitten hauskoja :)
  Kotimaisia mansikoita jäätelön kanssa nautittiin meilläkin.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa :)
   Kesän parhaat makuelämykset mansikoiden lisäksi ovat uudet perunat ja silli :)

   Poista
 3. Kesää täällä odottelen... Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Eipä ole enää kovin kesäistä täälläkään, tuulee ja vettä sataa ja lämmintäkin on nyt illalla vain 12 astetta ja huomiseksi on luvassa melko kylmää. Vaihtelevaa on ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!